Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Favorītes otrajā kārtā paklūp pret Dienvidkorejas un ASV kērlingistēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Favorītes otrajā kārtā paklūp pret Dienvidkorejas un ASV kērlingistēm
Japānas kērlingistes
Foto: AP/Scanpix

Ar nelieliem pārsteigumiem turpinās olimpiskais sieviešu kērlinga turnīrs. Otrajā spēļu kārtā Dienvidkorejas un ASV izlases meta izaicinājumu favorītēm Kanādai un Lielbritānijai, spējot tikt pie uzvaras, bet trešajā kārtā Zviedrija Kanādai sagādāja arī otro zaudējumu.

2. kārta

Otrā spēļu kārta nāca ar pirmajiem pārsteigumiem, kas turnīra ievadā varbūt nebija tik būtiski. Kanāda cīnījās ar mājinieci Dienvidkoreju. Abām komandām šī bija pirmā spēle turnīrā. Līdz ceturtajam endam cīņa ritēja savu gaitu, minimālā vadībā esot Dienvidkorejas kērlingistēm. Par izšķirošo varēja kļūt piektais ends, kurā līdz pat 13. akmens izspēlei korejietes turēja savu akmeni mājas centrā. Kanādietes to izsita, un likās, ka ies uz diviem gūtiem punktiem. Ar savu pēdējo akmeni Enjuņa Kima veica perfektu metienu, izsitot divus Kanādas akmeņus no mājas centra un tādējādi aizslēpjot divus Dienvidkorejas akmeņus aiz sargiem. Visu ko kanādietes varēja vēl izdarīt bija neļaut pretiniecēm nozagt vairāk par diviem punktiem - 4:1.

Sestajā endā kanādietes atbildēja ar diviem gūtiem punktiem, bet atgriezās spēlē ar nozagtu punktu septītajā endā. Tiesa neveiksme atkal piemeklēja devītajā endā. Tajā korejietēm izdevās aizslēpt četrus akmeņus aiz Kanādas noliktajiem sargiem. Pirms pēdējā akmens izspēles Dienvidkoreja bija viena nozagta punkta pozīcijā. Kanādietes riskēja un izklīdināja vienu pie otra atrodošos akmeņus. Gala rezultātā Dienvidkorejai izdevās tikt pat pie trīs punktiem, ko Kanādai atspēlēt vairs nebija īsti reāli. Noslēdzošajā endā kanādietes spēlēja maksimāli plaši, izvietojot savus akmeņus mājā. Četrus tur salikt neizdevās, bet pie diviem punktiem tikt gan. Tas gan neglāba spēli, Dienvidkorejai par prieku saviem līdzjutējiem svinot uzvaru ar 8:6.

Citā spēlē Lielbritānija spēlēja pret ASV. Komandas cīnījās kā līdzīga ar līdzīgu, pārliecinoši ņemot punktus endos, kuros tām bija pēdējā akmens tiesības. Vēl pēc astoņiem endiem rezultāts bija neizšķirts 4:4, bet devītajā endā ASV pārliecinoši paņēma piekto punktu.

Izšķirošajā 10. endā Lielbritānijai vajadzēja vai nu panākt izlīdzinājumu, vai izraut uzvaru. Sava trešā akmens izspēlē kļūdījās Viki Adamsa, ASV akmenim paliekot mājas centrā. Pretinieces uzreiz nolika blakus otru akmeni, kuram priekšā bija viens britu akmens mājas sākumā un sargs. Nu jau Lielbritānijas kērlingistēm vajadzēja cīnīties ar saviem akmeņiem. Beigu beigās ar pēdējo akmeni pie laba metiena Lielbritānijai bija teorētiskas izredzes izraut pat uzvaru, bet minimālais neizšķirts bija ļoti reāls. Akmens tomēr aizslīdēja prom no centra, ASV nozogot divus punktus un izcīnot uzvaru ar 7:4.

Citās spēlēs Japāna, pateicoties kopā pieciem gūtiem punktiem 7. un 8. endā, izrāva uzvaru pret Dāniju ar 8:5, bet olimpiskās atlētes no Krievijas 11. endā nozaga punktu un izrāva uzvaru mačā pret Ķīnu - 7:6.

3. kārta

Par trešās kārtas interesantāko maču bija jākļūst Kanādas un Zviedrijas duelim. Pirmajā endā līdz 12. akmens izspēlei mājas priekšā bija sargi, bet tad tos novāca. Zviedrijai mājas centrā bija divi akmeņi, kurus tur izdevās nosargāt. Kanādietes atspēlējās trešajā endā, kad ļoti prasmīgi spēja izsist no mājas centra divus pretinieču akmeņus, kuri nebija parocīgi novietojušies. Centrā palika divi Kanādas akmeņi, rezultātam kļūstot neizšķirtam. Nākamais pavērsiens notika sestajā endā, kurā zviedrietes pat cīnījās par trīs punktiem, bet beigās pārliecinoši paņēma divus (5:3).

Astotajā endā Kanāda izķepurojās. Ar pēdējo akmeni kanādietes dabūja citu akmeni tuvāk mājas centram, bet otrs palika mājas priekšā. Zviedrietēm neizdevās ieraidīt savu akmeni dziļāk mājā, kas lika zaudēt punktu. Devītajā un 10. endā komanda spaņēma pa punktam, kas nozīmēja 11. enda izspēli, kurā pēdējā akmens tiesības bija zviedrietēm. Pēc astotā akmens izspēles Kanādai mājā bija divi, tiem tika nolikts sargs, zviedrietēm šiem akmeņiem netiekot klāt. Pirmspēdējais Zviedrijas akmenis nesasniedza vēlamo punktu, kas nu jau Kanādai pavēra ļoti lielas izredzes uz uzvaru. Pēdējais akmens tika ievirzīts tālāk mājā, bet zviedrietēm savs akmens bija jāieraida centrā. Viņām izdevās tikt pie tik svarīgā punkta un izcīnīt uzvaru ar 7:6.

Interesants mačs solījās būt starp abām Āzijas komandām, Japānu un Dienvidkoreju. Japānietes ar uzvaru varēja nostiprināties turnīra tabulas augšgalā. Dienvidkorejas kērlingistes otrajā endā paņēma divus punktus un izvirzījās vadībā ar 2:1, bet septītajā endā korejietes plaši salika četrus akmeņus mājā. Japānietes ar pēdējo akmeni varēja paņemt punktu, bet akmens aizslīdēja pārāk tālu, ļaujot pretiniecēm nozagt punktu 5:3. Japāna savu labāko endu nospēlēja vēlāk, kad astotajā nozaga divus punktus pretiniecēm, jau izvirzoties vadībā. Desmitajā endā dienvidkorejietēm bija visas iespēja izraut uzvaru, bet Japānas vienīgais akmens no mājas centra palika neizsists, japānietēm tiekot pie trešās uzvaras - 7:5.

Citās spēlēs Šveice pēc labā sākuma noturēja uzvaru pār ASV ar 6:5, bet Lielbritānija 11. endā apspēlēja Ķīnu - 8:7.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm, 2. un 3. kārta

SpēleRezultāts
Kanāda-Dienvidkoreja6:8
Dānija-Japāna5:8
Ķīna-OAR6:7
Lielbritānija-ASV4:7
Ķīna-Lielbritānija7:8
Kanāda-Zviedrija6:7
ASV-Šveice5:6
Dienvidkoreja-Japāna5:7

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm

VietaKomandaUZ
1.Japāna30
2.Zviedrija20
3.Lielbritānija21
4.Dienvidkoreja11
4.OAR11
4.Šveice11
7.Ķīna12
7.ASV12
9.Kanāda02
9.Dānija02