Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Eiduka: "Desmit kilometru distance šodien šķita kā garāks sprints"

Eiduka: "Desmit kilometru distance šodien šķita kā garāks sprints"
Patrīcija Eiduka
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

18 gadus vecā latviešu distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka pēc atzīstamā snieguma Phjončhanas olimpisko spēļu 10 km brīvā stila distancē izteicās, ka nostartējusi maksimāli labi priekš sevis un pateicās tētim par lieliski sagatavotajām slēpēm. Priecīga pēc finiša bija arī Inga Paškovska, kura atzina, ka sacensības aizvadījusi savā līmenī.

"Jūtos lieliski. Salīdzinot ar savām pirmajām sacensībām šeit, šoreiz jūtos ļoti labi. Esmu gandarīta par paveikto, jo izdarīju visu, ko varēju. Uzdevums bija nobraukt tā, lai finišā nav nepadarīta darba sajūtas, Finišā noturējos kājās, bet esmu ļoti priecīga par rezultātu, jo izliku no sevis visu," norāda Patrīcija. "Esmu nobraukusi maksimāli labi priekš sevis. Visi, kas apzinās, cik tas ir smagi 18 gadu vecumā, saprot, ka šis ir labs rezultāts."

Eiduka uzvarētājai zaudēja trīs minūtes un 13 sekundes. "Uzskatu, ka tas nav daudz. Desmit kilometri ir ātra distance, bet man patika, ka bija smagi kāpumi. Trase viennozīmīgi bija smagāka nekā Vuokati, un tā nebija tik ātra. Šeit kāpumi bija stāvāki un garāki, arī sniegs nebija tik slīdīgs kā Vuokati. Tētis šodien ir paveicis neiespējamo, jo slēpes slīdēja vienkārši lieliski. Esmu ļoti, ļoti gandarīta. Esam izdarījuši maksimumu."

"Ātrums bija nežēlīgs. Šādā trasē tas nežēlo nevienu sportistu," aizrautīgi stāsta Eiduka. "Agrāk šķita, ka desmit kilometros var tik ļoti nesteigties līdz finišam, bet, jau startā ieraugot, kā brauc līderes, sapratu, ka jābrauc maksimāli ātri jau no paša sākuma. Desmit kilometru distance šķita kā garāks sprints."

"Visu laiku ķēru priekšā braucošās, sanāca panākt trīs četras. Arī priekšā braucošās meitenes bija ar labiem ranga punktiem, tādēļ priecājos par katru, kuru izdevās saķert. Uzskatu, ka man izdevās labs kāpums. Skatījos, ka arī aiz manis startē stipras meitenes, tādēļ esmu ļoti priecīga par izcīnīto vietu."

Vai šī diena kalpos par motivāciju darbam nākotnē, un Patrīcija jau rīt būs treniņā? "Protams. Jau šovakar iešu! Man vajadzēs atsildīties. Uzreiz to izdarīt nesanāks, jo jāsatiek tētis. Aiziešu vakarā paskriet, lai rīt nebūtu tik smagi."

Eiduka atzīst, ka labprāt raudzītos arī četrus gadus tālā nākotnē, taču tas nav tik vienkārši. "Nezinu, cik reāli būs to sasniegt. Ja gribēšu tikt uz nākamo olimpiādi, tad ir skaidrs, ka es nevēļēšos vairs braukt pa tām pašām vietām. Lai gan tagad mana vieta ir laba, pēc četriem gadiem es ar to vairs nevarētu būt apmierināta."

Paškovska pēc finiša atzina, ka jūtas labi. "Jūtos pat negaidīti labi, jo šajā sezonā man ir bijuši kāpumi un kritumi. Nostartēju savā līmenī, un esmu apmierināta. Ak vai, šī trase man bija ļoti smaga, jo man nav bijuši apstākļi, lai šādās trasēs trenētos. Šeit bija tikai augšā lejā, augšā lejā. Bet kopumā bija labi, bija arī pietiekami ilgs laiks, lai aklimatizētos. Patīkami, ka šodien bija arī normāli laika apstākļi, jo iepriekšējās dienās treniņos mani pūta atpakaļ. Paldies arī Zintim Bikšem, kurš man palīdzēja sagatavot slēpes."

Jau Phjončhanā Inga uzzināja, ka tomēr nevarēs piedalīties sprinta sacensībās, jo Latvijas Slēpošanas savienības pārstāvji nebija pareizi interpretējuši nolikumu. "Man bija diezgan liela vilšanās, jo biju gatavojusies sprintam. Treniņu plāns bija tam pieskaņots. Bet neko darīt, kā ir, tā ir tajā dzīvē. Nākamreiz jātrenejas vairāk, lai varētu piedalīties abās distancēs. Vai tāds ir mans mērķis? Dzīve rādīs, kā sanāks. Kā būs ar līdzekļiem un gribēšanu."

Slēpts komentārs: hooker

 +14 [+] [-]

, 2018-02-15 18:15, pirms 6 gadiem
hooker rakstīja: Šitās slēpotājas - tūristes priecīgas un uzskata kas viss baigi labi. puse no LV dalībniekiem tādi tūristi - tad brauciet pa savu naudu.
Ar tādu domāšanu tu parādi savu nulles līmeni sapratnē par sportu!

  +9 [+] [-]

, 2018-02-15 18:29, pirms 6 gadiem
hooker rakstīja: Šitās slēpotājas - tūristes priecīgas un uzskata kas viss baigi labi. puse no LV dalībniekiem tādi tūristi - tad brauciet pa savu naudu.
Un kad tu pa zemniekiem balso vēlēšanās tad tev nav žēl tā miljarda, kas tiek nozagts no Valsts budžēta ,bet te tev skāde par pāris grašiem par ko tiek sponsorēta olimpiskā izlase, kas popularize Latvijas vārdu vairāk nekā tu ar savu nožēlojamo eksistenci!

 +13 [+] [-]

, 2018-02-15 18:39, pirms 6 gadiem
hooker rakstīja: Šitās slēpotājas - tūristes priecīgas un uzskata kas viss baigi labi. puse no LV dalībniekiem tādi tūristi - tad brauciet pa savu naudu.
Tavs komentārs ir pilnīgi ne par tēmu! Vajag kaut ko arī "rubīt" pirms ķerties pie komentēšanas.
Patrīcijai ir visi priekšnoteikumi kļūt par tāda līmeņa slēpotāju, kāda Latvijai nekad nav bijusi! Viņa vēl juniora vecuma sportiste ar ļoti labiem panākumiem attiecīgā vecuma sacensībās Eiropas mērogā! Gandrīz visi tagadējie čempioni savās pirmajās sacensībās pieaugušajiem ir uzrādījuši līdzīgus vai pat sliktākus rezultātus. Patrīcija par šo rezultātu pelnījusi tikai uzslavas!

  +7 [+] [-]

, 2018-02-15 19:04, pirms 6 gadiem
Ja es būtu priekšnieks šajā portālā, es dotu brīdinājumu katram, kas mūsu olimpiešus nosauc par tūristiem. Visi viņi ir smagi trenējušies, lējuši sviedrus, pārvarējuši sevi, lai izpildītu augstos olimpiskos normatīvus un godam pārstāvētu Latviju. Patrīcija liela malace, veiksmi turpmākajos startos.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-15 20:46, pirms 6 gadiem
Izradas Sleposhanas federacija ne tikai nepalidz vadoshajiem slepotajiem, bet ari izchakare olimpieshu startus, ka Pashkovska nevareja sprinta startet.

  +7 [+] [-]

, 2018-02-15 21:10, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Ja es būtu priekšnieks šajā portālā, es dotu brīdinājumu katram, kas mūsu olimpiešus nosauc par tūristiem.
Sevišķi Eiduku, kurai tikko 18 gadi tik palika... Kāds no mūsu biatlonistiem/-ēm šajā vecumā ir bijis OS četrdesmitniekā?

  +4 [+] [-]

, 2018-02-15 22:37, pirms 6 gadiem
Par ''tūristu'' komentētājiem - domāju, ka nevienam sportistam to vispār nevajadzētu ņemt vērā nekādā mērā. Un komentē jau arī izteikti švakākā sabiedrības daļa, it īpaši regulārie eksperti. Vēl ir tie, kas vienkārši sportu uzskata par lieku. Atceros kā ome, skatoties panorāmu, gadiem konstanti katru vakaru lamājās, ka kaut kāds nekam nederīgs, nelietderīgs un kaitīgs sports var būt pirms laika ziņām.
Slēpts komentārs: RuncisPuncis
Slēpts komentārs: RuncisPuncis

  +4 [+] [-]

, 2018-02-16 08:53, pirms 6 gadiem
hooker rakstīja: Šitās slēpotājas - tūristes priecīgas un uzskata kas viss baigi labi. puse no LV dalībniekiem tādi tūristi - tad brauciet pa savu naudu.
Nevajag komentēt, ja nav nojausmas kāda nauda tiek tērēta. Olimpiskajiem sportistiem dalību olimpiādē apmaksā SOK! Savukārt treniņprocesam šie sportisti, kam nav augstu sasniegumu pārsvarā trenējas par savu vai sponsoru naudu, ja neesi A vai B sastāvā tad nekāds dižais atbalsts no valsts netiek saņemts - pa lielam vari tikai dabūt masāžas un medicīniskos pakalpojumus pa velti.
Ja kāds domā ka šie sportisti mēģina nokļūt olimpiskajās spēlēs, lai pa velti kaut kur aizbrauktu tad parēķiniet cik šie sportisti ir ieguldījuši savu laiku un arī naudu lai tur nokļutu - nopirkt biļetes un aizbraukt būtu daudz lētāk un vienkāršāk.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-16 09:00, pirms 6 gadiem
RuncisPuncis rakstīja: šādos gadījumos, kas tā gribās "popularizēt"Latvijas vārdu - ok, privātā iniacitīva, par savu naudu uz priekšu. mēs novērtēsim!
Olimpiskajiem sportistiem dalību olimpiādē apmaksā SOK! Savukārt treniņprocesam šie sportisti, kam nav augstu sasniegumu un vietas A vai B sastāvā, pārsvarā trenējas par savu vai sponsoru naudu