Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Bendika: "Olimpiādē pievīla šaušana, kas parasti bija mana stiprā puse"

Bendika: "Olimpiādē pievīla šaušana, kas parasti bija mana stiprā puse"
Baiba Bendika
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas biatloniste Baiba Bendika pēc Phjončhanas olimpisko spēļu individuālajam sacensībām izteicās, ka nevienā no distancēm neizdevās parādīt ļoti labu rezultātu, lai gan sagatavojusies olimpiskajām spēlēm viņa bija labi. Tikmēr treneris Ilmārs Bricis norādīja, ka Baibai šajā olimpiādē esot bijušas iespējas cīnīties pat par medaļām.

"Žēl, ka neizdevās labi izšaut. Laika apstākļi šodien bija pietiekami labi, lai to darītu. Diemžēl, nevienā no distancēm šajās olimpiskajās spēlēs neizdevās parādīt ļoti labu rezultātu, lai gan sagatavojusies biju labi," atzīst Baiba Bendika. "Ja vien būtu tik vienkārši, tad visi vienmēr šautu pa nulēm, bet tas ir biatlons. Vējš nav vienīgais faktors, kas ietekmē šaušanu. Ir arī pašam jāsavācas. Īpaši žēl par pēdējo šaušanu, kurā centos šaut droši, jutos pārliecināta, tomēr mērķi nekrita."

"Pašpārliecinātība slēpojuma ātruma dēļ nepiezagās. Visu janvāri zināju, ka forma man ir laba, un olimpiskajās spēlēs visam jābūt kārtībā. Varbūt otrajā guļus šaušanā mazliet aizpūta vējš, tas jānoskaidro ar treneriem. Centos braukt tehniski un turēt savu tempu. Pirms pēdējās šaušanas atgādināju sev par tehniskām lietām, pie kurām jāpiedomā, bet kaut kas pietrūka."

Baiba norāda, ka par klasiskas distances pārcelšanu uz šodienu nav bijusi vīlusies, gluži pretēji - viņa par to bija priecīga. "Vakar vējš patiešām bija stiprs. Redzēju arī meitenes ciematā, kuras staigāja apkārt smaidīdamas par atcelto startu, jo katrs jau grib paŗadīt, uz ko ir spējīgs, nevis paļauties uz vēja ietekmi."

"Prieks, ka fiziski biju labi sagatavojusies. Fiziskā kondīcija bija ļoti laba. Diemžēl šaušana bija pati sliktākā, kāda man šosezon bijusi. Parasti tā ir viena no manām stiprajām pusēm. Varbūt mazliet patraucēja vējainās dienas, kas laupīja pārliecību. Pret trasi nekādu iebildumu man nav," piebilst Bendika.

"Sagatavojušies mēs bijām labi, un iespējas bija. Pat sprintā bija iespējas pacīnīties par medaļām, nemaz nerunājot par šodienas sacensībām," uzskata Ilmārs Bricis. "Pat ar diviem sodiem būtu vieta desmitniekā un arī dalība masu startā. Taču tika pieļautas četras kļūdas..."

"Apmierināts biju jau pēc sprinta, kad sapratu, ka kondīcijas ziņā esam konkurētspējīgi un varam cīnīties par augstām vietām. Taču viena lieta ir to apzināties, bet pavisam cita - realizēt, lai varētu cīnīties par medaļām. Nedomāju, ka labā kondīcija mazināja precizitāti šautuvē."

"Pirms olimpiādes ar šādiem laika apstākļiem bijām rēķinājušies, jo šeit tā drīzāk ir norma nekā izņēmums," saka Bricis. "Bet bija tā, ka šosezon sacensībās tik vējaini apstākļi nebija. Tas gan attiecas arī uz citām sportistēm."

  +1 [+] [-]

, 2018-02-15 11:46, pirms 6 gadiem
Bendikas komentārs par sacensībām ātrāk nekā sacensību rezultāti.

  +5 [+] [-]

, 2018-02-15 11:47, pirms 6 gadiem
Runājot par Baibu, patīkami pārsteidz viņas progress uz slēpēm.

     [+] [-]

, 2018-02-15 11:51, pirms 6 gadiem
nu jaacer uz Andzhu, ceru ka nesaus atkal pa puuceem tur mezaa, bet gan beidzot sasaus kaa naakas un rezultaats visus iepriecinaas

  +3 [+] [-]

, 2018-02-15 12:11, pirms 6 gadiem
Baiba baigi labi slēpoja skatoties pēc rezultātiem, par to tiešām pārsteigums.

  +4 [+] [-]

, 2018-02-15 12:55, pirms 6 gadiem
Artis Kamals rakstīja: Runājot par Baibu, patīkami pārsteidz viņas progress uz slēpēm.
Šodien laikam bija 13.vietā ātruma ziņā. Patīkami , ka mums veidojās stabila normāla līmeņa biatloniste. Normāls līmenis ir tad ja iekļūšana TOP-40 nav nekas īpašs bet norma. Ja Baiba visās 3 disciplīnās bija TOP-40 tad tas ir normāli. Kopumā gribas vairāk bet ja reāli skatās uz veitām un sportists nostartē atbilstoši līemnim OS tad par startu var likt 7. Stabils sniegums.

     [+] [-]

, 2018-02-15 13:45, pirms 6 gadiem
Ar šaušanu ir problēmas gan Andrejam, gan Baibai- nu vajag noalgot labu šaušanas treneri, kādu vācieti vai skandināvu, vismaz pirms OS.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-15 13:48, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Ar šaušanu ir problēmas gan Andrejam, gan Baibai- nu vajag noalgot labu šaušanas treneri, kādu vācieti vai skandināvu, vismaz pirms OS.
Andrejam driizaak probleema ir galvaa, normaali specialisti vinam paliidz ar sausanu, pats nevar sanemties vienkaarsi

  +1 [+] [-]

, 2018-02-15 13:52, pirms 6 gadiem
principaa lai brauktu top 5 maksimums var buut viena kluuda, Andrejam 2 ir standarts, lidz ar to ir kaa ir

     [+] [-]

, 2018-02-15 13:57, pirms 6 gadiem
Andrejs pa puuceem sauj tur mezaa
Slēpts komentārs: blondais18

     [+] [-]

, 2018-02-15 14:42, pirms 6 gadiem
Laikam jau tomēr būs uz Masu startu...

  +4 [+] [-]

, 2018-02-15 15:56, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Ar šaušanu ir problēmas gan Andrejam, gan Baibai- nu vajag noalgot labu šaušanas treneri, kādu vācieti vai skandināvu, vismaz pirms OS.
Iedo naudu. Kā ES 2.vājākā ekonomika, biatlonisti startē ļoti labi.
Poļi pēc Sikoras aiziešanas gāž naudu tramplīnos, jo visu nevar pacelt pat viņi.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-15 18:57, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Iedo naudu. Kā ES 2.vājākā ekonomika, biatlonisti startē ļoti labi.
Poļi pēc Sikoras aiziešanas gāž naudu tramplīnos, jo visu nevar pacelt pat viņi.
Baigi daudz naudu vajag, lai gadu algotu ārzemju treneri? Ja rietumnieki daudz prasa, paņemam kādu krievu vai ukraini.

Pēc IKP uz 1 iedz. aiz mums ir Horvātija, Rumānija un Bulgārija.

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:2DeceVolume_indices_per_capita,_2014-2016_(EU-28%3D100).png

  +1 [+] [-]

, 2018-02-15 22:30, pirms 6 gadiem
Rastijam visa vaina galvā. Un kaite progresē...

     [+] [-]

, 2018-02-15 23:04, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Baigi daudz naudu vajag, lai gadu algotu ārzemju treneri? Ja rietumnieki daudz prasa, paņemam kādu krievu vai ukraini.

Pēc IKP uz 1 iedz. aiz mums ir Horvātija, Rumānija un Bulgārija.

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:2DeceVolume_indices_per_capita,_2014-2016_(EU-28%3D100).png
Ehh, tu kā Ašerādens Atlaistu pāris parlamentāros sekretārus un būtu treneris, es par.