Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas un Lielbritānijas kērlingistes vareni sāk olimpisko turnīru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Zviedrijas un Lielbritānijas kērlingistes vareni sāk olimpisko turnīru
Zviedrijas kērlingistes
Foto: Imago/Scanpix

Pirmo spēļu kārtu olimpiskajā kērlinga turnīrā aizvadījušas arī sieviešu komandas. Nevienā no četrām spēlēm īsta intriga neparādījās, pārliecinošas uzvaras gūstot Zviedrijai, Lielbritānijai, Ķīnai un Japānai.

Pēc pirmo olimpisko čempionu noskaidrošanas jaukto pāru sacensībās un pirmās kārtas aizvadīšanas vīru turnīrā pie teikšanas tika laistas arī dāmas, šodien aizvadot sava turnīra pirmo kārtu.

Kamēr pirmo spēļu kārtu izlaida olimpiskā čempione Kanāda, tikmēr pirmās spēles aizvadīja vicečempione Zviedrija un bronzas medaļas ieguvusī Lielbritānijas izlase. Britu kērlingistes pirmajā mačā mērojās spēkiem ar olimpiskajām sportistēm no Krievijas. Pirmajā endā Lielbritānijas izlase gāja uz vismaz diviem punktiem, bet krievietes centās nepieļaut vairāk par viena punkta iegūšanu. Slikti izmests pēdējais akmens deva britu sportistēm iespēju paņemt uzreiz trīs punktus, kas tika arī izdarīts. Otrajā endā krievietes kļūdījās vēlreiz, nepaņemot divus punktus, jo pēdējais akmens bija par vāju un neaizslīdēja līdz mājai.

Trešajā endā britu kērlingistes taktiski nospēlēja un izvirzījās vadībā ar 5:1, bet ceturtajā endā krievietes riskēja, lai izsistu abus pretinieču akmeņus no mājas, gala rezultātā ļaujot nozagt punktu (6:1). Piektajā endā krievietes beidzot spēja tikt pie diviem punktiem, saglabājot vēl kādas cerības, bet tās tika apraktas septītajā endā, kura beigās krievietes pamainīja taktiku, noliekot divus akmeņus blakus mājā. Tā kā tur jau bija divi pretinieču akmeņi, viss beidzās ar četriem punktiem Lielbritānijai un graujošu uzvaru - 10:3.

Līdzīgi kā vīriešu sacensībās, Zviedrija pirmajā kārtā spēkojās ar Dāniju. Pirmajā endā pēc 12 izmestiem akmeņiem neviens akmens nebija spēlē, kas lika domāt, ka endu nonullēs, bet Dānijai nebija tādas iespējas, taktiski atdodot vienu punktu pretiniecēm. Nākamo endu komandas nonullēja, bet trešajā endā, spēlējot ar daudziem akmeņiem mājas centrā, zviedrietēm izdevās nozagt vēl divus punktus. Dānijas kērlingistes pirmo punktu paņēma ceturtajā endā, bet piektajā un sestajā Zviedrija parādīja savu taktisko pārākumu, paņemot kopā vēl četrus punktus. Dānijas izredzes mačā bija niecīgas un apsīka pēc astotā enda. Gala rezultātā Zviedrijai uzvara ar 9:3.
Arī divās pārējās spēlēs liela intriga par uzvarētāju mača beigās neradās. ASV pēc graujoša sākuma nespēja atgūties mačā pret Japānu, kas uzvarēja ar 10:5, bet Ķīna ar trīs punktiem astotajā endā pārspēja Šveici ar 7:2. Rīt sieviešu komandas aizvadīs 2. un 3. kārtas spēles, turnīrā iesaistoties arī Kanādas un Dienvidkorejas izlasēm.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm, 1. kārta

SpēleRezultāts
Japāna-ASV10:5
OAR-Lielbritānija3:10
Dānija-Zviedrja3:9
Šveice-Ķīna2:7

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm

VietaKomandaUZ
1.Ķīna10
1.Lielbritānija10
1.Japāna10
1.Zviedrija10
5.Kanāda01
5.Dienvidkoreja01
7.Dānija01
7.OAR01
7.Šveice00
7.ASV00