Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Gudramovičs/Kalniņš: "Optimālais risinājums šai trasei netika atrasts"

Gudramovičs/Kalniņš: "Optimālais risinājums šai trasei netika atrasts"
Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas kamaniņu divnieka ekipāžas sportisti Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pēc 14. vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs neslēpa, ka nav apmierināti ar rezultātu, jo redzējuši sev vietu olimpiskajā sešiniekā.

„Devītā virāža,” vaicāts par pirmā brauciena neveiksmes iemesliem, grūtsirdīgi nopūšas Oskars Gudarmovičs. „Cīnījāmies ar to visas nedēļas garumā.”

„Otrajā braucienā sanāca. Mēģinājām pēdējo no variantiem, kā tikt ar šo virāžu galā, un beidzot sanāca,” skaidro Pēteris Kalniņš. Oskars piebilst, ka otrajā braucienā gājuši uz risku. „Gājām ātri virsū devītajai virāžai, dabūjām ar bortu, mūs iesita dziļāk virāžā. Tad vairs neko nevajadzēja darīt. Tikai pieturēt izejas galu un čekot izeju.”

„Optimālais risinājums šai trasei tagad netika atrasts. Rudenī, kad šeit braucām, viss bija kārtībā, bet atbraucot tagad... Kā redzams, neviens no latviešu sportistiem nav sanācis visu trasi kopumā izbraukt labi,” secina Kalniņš. „Nav konkrēta skaidrojuma, kādēļ devīto virāžu nemācējām izbraukt. Mēģinājām gan tā, gan citādi, bet, kā nebija, tā nebija.”

Problēmas virknei sportistu radās arī trases beigu daļā, neilgi pirms finiša. „Tur bišķi par brīvu palaidām 15. virāžas izeju, tad paķēra galiņu un nenolaida kamanu, kā dēļ mazliet iemeta bortā,” norāda Gudramovičs.

„Treniņos ledus bija krietni cietāks. Ejot pa trasi, skatījāmies, kāda ir ledus temperatūra trasē. Šodien tie bija 0 līdz -2 grādi, bet treniņos – ap +10 grādiem,” atklāj Kalniņš. „Kad ledus bija cietāks, kamanas treniņos bija jūtīgākas. Bet tagad sacensībās, kad ledus bija mīkstāks, bija vieglāk stūrēt un paņemt visas trajektorijas.”

„Ar kamanu slīdāmību viss bija kārtībā. Taču tagad ir pārdomas, ka šajā trasē tomēr ir vajadzīgas cita tipa kamanas. Mums ir vēl otras kamanas, bet tās nav tik ātras. Izvēloties šo, zināmā mērā gājām uz risku, jo rudenī bija labi braucieni, tādēļ izvēlējāmies šās un domājām, ka viss būs kārtībā. Tā bija nepareiza izvēle.”

„Ar rezultātu, protams, apmierināti neesam. Zinājām, ka varam cīnīties par Top 6, tādēļ nav padarīta darba sajūtas,” atzīst Kalniņš. „Startēt droši vien turpināsim. Eiropas čempionāts Siguldā tomēr bija labs.”


, 2018-02-14 18:02, pirms 6 gadiem
Izskatījās, ka kamanas skrēja labi, bet braukšana gan nesanāca. Otrajā braucienā jau arī taisnē izspruka par mata tiesu ar veiksmes palīdzību.

Paliek gan Šici, gan Gudramovičs/Kalniņš, tā ka jaunajiem (Putinam/Marcinkēvičam un Botam/Plūmem) vieta galvenajā komandā būs jāizcīna pašiem.
, 2018-02-14 18:11, pirms 6 gadiem
Vajadzēja komunicēt ar treneri! Viņš no rīta lielījās, ka zin kā jābrauc!
, 2018-02-14 18:32, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Izskatījās, ka kamanas skrēja labi, bet braukšana gan nesanāca. Otrajā braucienā jau arī taisnē izspruka par mata tiesu ar veiksmes palīdzību.

Paliek gan Šici, gan Gudramovičs/Kalniņš, tā ka jaunajiem (Putinam/Marcinkēvičam un Botam/Plūmem) vieta galvenajā komandā būs jāizcīna pašiem.
mūsējie nevar ar trim divniekiem startēt PK posmos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-14 19:10, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: mūsējie nevar ar trim divniekiem startēt PK posmos?
Šķiet, ka var, jo šosezon pārsvarā bija trīs ekipāžas PK. Un Bots/Plūme dažos posms startēja Nāciju kausā ārpus ieskaites.
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.