Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Frenzels aizstāv olimpiskā čempiona godu, Vatabe atkal otrais

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Frenzels aizstāv olimpiskā čempiona godu, Vatabe atkal otrais
Ēriks Frenzels
Foto: AP/Scanpix

Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs sadalīts pirmais medaļu komplekts ziemeļu divcīņā. Par divkārtējo olimpisko čempionu sacensībās uz normālā tramplīna un 10 km slēpojumā kļuva vācietis Ēriks Frenzels, aiz sevis atstājot sīvāko konkurentu Akito Vatabi no Japānas.

Ziemeļu divcīņā šosezon dominē japānis Akito Vatabe, kurš uzvarējis piecās sacensībās, kā arī trīs reizes stāvējis uz goda pjedestāla zemākajiem pakāpieniem. Viņu varēja uzskatīt arī par sacensību galveno favorītu. Viņam izaicinājumu noteikti vēlējās mest norvēģi Jans Šmids un Jergens Grābaks, kā arī vācieši Fabians Rīzle un Johanes Ridzeks. Noteikti atbildīgākajā startā varēja izšaut vācietis Ēriks Frenzels, kuram šosezon viena uzvara un viena otrā vieta. Viņam vajadzēja arī aizstāvēt Sočos izcīnīto olimpiskā čempiona titulu, bet Vatabe noteikti vēlējās gūt revanšu par palikšanu otrajam pirms četriem gadiem.

Sacensības sākās ar lēcieniem no normālā tramplīna, lai uzstādīto rezultātu pēc tam pārrēķinātu laika izteiksmē un intervālos pirms 10 km slēpojuma brīvajā stilā. Katrs sportists veica vienu lēcienu, labāko rezultātu uzstādot Francam-Jozefam Rērlam no Austrijas, kurš aizlēca 112 metrus tālu, par ko saņēma 130.6 punktus. Viņam sekoja norvēģis Jarls Magnus Rībers, bet trešo labāko rezultātu uzstādīja Akito Vatabe, iegūstot pārsvaru pār saviem tiešajiem konkurentiem. Runājot par norvēģiem, Jergens Grabāks uzstādīja vien 23. labāko rezultātu, bet Jans Šmids 31. Tikmēr labākais no vāciešiem bija tieši Ēriks Frenzels, esot piektajā pozīcijā.

Kā jau tas bija gaidāms, tad 10 km slēpojumā Rērls pirmajos divos ar pusi kilometros zaudēja iegūtās pozīcijas un 15 sekunžu pārsvaru pār Rīberu un teju pus minūtes pārsvaru pār Akito Vatabi un pārējiem. Vēl pēc kilometra līderu grupu veidoja šie trīs minētie sportisti, kā arī Frenzels un austrietis Lukas Klapfers.

Pirmais no piecinieka izkrita Rērls, bet izmisīgu pakaļdzīšanos veica Johanes Ridzeks, tā arī nenoķerot vadošos sportistus. Vadību uzņēmās Frenzels, diktējot tempu. Vēl kilometru līdz finišam visi četri sportisti vēl bija kopā, gaidot, kurš pirmais centīsies aizbēgt. Frenzels sagaidīja kāpumu un metās atrāvienā. Akito Vatabe nedomāja atpalikt un metās pakaļ vācietim. Abi atrāvās, atstājot Rīberu un Klapferu cīnīties par bronzu.

Frenzels atlikušajā distances daļā parādīja savas labākās ātruma īpašības, vēl pirms finiša taisnes neatstājot Vatabem nekādas izredzes uz uzvaru šajās sacensībās. Vatabe beigās atkal samierinājās ar sudrabu, zaudējot 4.8 sekundes. Cīņā par trešo vietu austrietis Lukas Klapfers izcīnīja bronzas godalgu.

Ziemeļu divcīņa, Normālais tramplīns+10km slēpojums

V.SportistsValstsLaiks
1.E. FrenzelsVācija24:51.4
2.A. VatabeJapāna+4.8
3.L. KlapfersAustrija+18.1
4.J.M. RībersNorvēģija+22.5
5.J. RidzeksVācija+27.9
6.E. HirvonensSomija+51.6

Piedalījās 48 sportisti

Ziemeļu divcīņas programma olimpiskajās spēlēs Phjončhanā

DatumsSākumsDisciplīnaČempions
14.02.8:30Normālais tramplīns+10km slēpošanaE. Frenzels (Vācija)
20.0212:00Lielais tramplīns+10km slēpošana
22.0212:20Komandu sacensība

Medaļu kopvērtējums ziemeļu divcīņā

VValstsZSBKopā
1.Vācija1001
2.Japāna0101
3.Austrija0101

     [+] [-]

, 2018-02-14 16:21, pirms 6 gadiem
Trāpīju trijnieku, tiesa gan, ne vietu izkārtojumu. Klapfers malacis.