Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Dumpis: "Nesaprotam, kas trasē notiek ar mūsu kamanām un sportistiem"

Dumpis: "Nesaprotam, kas trasē notiek ar mūsu kamanām un sportistiem"
Kaspars Dumpis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latvijas kamaniņu sporta izlase ir neziņā, kāpēc braucējiem neizdodas uzrādīt labus rezultātus Phjončhanas olimpiskajā trasē, atzīst komandas galvenais treneris Kaspars Dumpis.

"Grūti pateikt, kas šajā trasē bija par problēmu. Tas problēmas ir visur. Labi, ka brāļi Šici izbrauca otro braucienu. Tas viņiem bija pirmais brauciens, kas viņiem izdevās salīdzinoši labi. Oskars ar Pēteri savu otro braucienu arī veica tīri veiksmīgi," pēc sacensībām teica Dumpis.

"Paši ar treneriem nesaprotam, kas notiek ar mūsu kamanām vai pašiem sportistiem, jo redzam, kā citi atlēti nāk ārā no devītās virāžas. Viņi vēl pēc tam atļaujas pa tām kamanām kārtīgi dzīvoties un turas viss uz ledus. Savukārt mums uzreiz iet šķērsām. Šādas trases nav nekur, lai varētu pārbaudīt," skaidroja izlases treneris.

Rudenī kontroltreniņos trase bijusi pavisam citādāka.

"Kad atbraucām uz šejieni pirms olimpiskajām spēlēm, tā vēl bija tāda kā rudenī, bet trasi lej tik daudz, ka taisne palikusi pārāk taisna. Tai bija jābūt mazliet sagāztai. Protams, tās ir atrunas, jo skaidrs, ka visiem trase ir vienāda," secināja Dumpis.

"Ja zinātu, kas tam ir pie vainas - slidas vai regulējumi - mēs būtu situāciju atrisinājuši. Šobrīd nevaru pateikt, kas vainas. Tas nav tikai divniekiem, bet arī vieniniekiem," pauda treneris.

Šiciem izredzes uz medaļām zuda jau pirmajā braucienā, kad tika pieļauta rupja kļūda.

"Treniņos šķita, ka kamanas viņiem slīd labi, bet šodien visi galvenie konkurenti bija krietni ātrāki. Ceru, ka brāļi būs noķērušas labas sajūtas pēc otrā brauciena. Mums caur devīto vīrāžu ir jābrauc mazliet citādāk nekā citiem, lai mēs varētu to paveikt veiksmīgi. Trasē nedrīkstam kļūdīties un tā stafetē būs atslēga," skaidroja Dumpis.

Sacensībās vīriem labāko rezultātu uzrādīja Kristers Aparjods, kurš izcīnīja 11.vietu, bet dāmām Ulla Zirne ierindojās 12.pozīcijā. Līdz ar to Aparjods, Zirne un Šici būs Latvijas pārstāvji ceturtdien gaidāmajā komandu stafetē.

"Vēl bija diskusijas par Ullu vai Elīzu Cauci, bet tā kā Zirnei šajā trasē ir vairāk tīru braucienu, stafetē ielikām viņu," atklāja treneris.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-02-14 18:23, pirms 6 gadiem
trenerim ir jāātkāpjās , ja nespēj sagatavot sportistus galvenajam četrgades mačiem
, 2018-02-14 18:30, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: trenerim ir jāātkāpjās , ja nespēj sagatavot sportistus galvenajam četrgades mačiem
tu beidz..

TOP 15 renē vēl ir puslīdz normāls panākums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-14 18:43, pirms 6 gadiem
Ooo, tagad jau nesaprot, ha, Dumpi, Atkāpies!!!!!
, 2018-02-14 18:46, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: tu beidz..

TOP 15 renē vēl ir puslīdz normāls panākums
Renē valsts iegulda ļoti lielus līdzekļus ieskaitot Siguldas trasi un visu to kompleksu, kas tur apkārt. Ir iemesls prasīt rezultātu.
, 2018-02-14 18:56, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: tu beidz..

TOP 15 renē vēl ir puslīdz normāls panākums
Ja ņem vērā ka tur tik reāli top 15 arī ir Neskaitot Indijas un Argentīnas ))
, 2018-02-14 19:03, pirms 6 gadiem
Manuprāt, problēma ir talanta trūkums. Nezinu gan, cik liela ir braucēju atlase, bet diez vai ir tā, ka tiek atlasīti labākie no 50, 100 un vairāk. Visticamāk, ka mūsu labākie ir labākie no dažiem - līdz ar to arī vietas ir otrajā desmitā, bet salīdzinoši talantīgākie top 10, kas ir so so, ņemot vērā ne pārāk lielo konkurenci. Pieļauju, ka treniņdarbs tiek izdarīts kvalitatīvs un arī tehnika ir ok, problēma ir braucējos.
, 2018-02-14 19:11, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: tu beidz..

TOP 15 renē vēl ir puslīdz normāls panākums
Šici , Zirne un Aparjods labi nostartēja , pārējie slikti
, 2018-02-14 19:12, pirms 6 gadiem
Iespējams,ka kāda tehniska vīra komandā pietrūkst,jo nepaņēma viņu līdzi uz Olimpiādi. Vīrs tika atskaitīts par publisku runāšanu twiterī par to,ka neder piešķirtās formas apģērbs.........
, 2018-02-14 19:14, pirms 6 gadiem
backstab rakstīja: Renē valsts iegulda ļoti lielus līdzekļus ieskaitot Siguldas trasi un visu to kompleksu, kas tur apkārt. Ir iemesls prasīt rezultātu.
Nu tad salīdzini cik iegulda Latvija, cik Vācija, ASV, Kanāda vai Krievija?
Cik trases ir Latvijā, cik Vācijā, Cik Itālijā, štatos?
Un cik tad Valsts un PRIVĀTĀS naudiņas tiek ieguldīts siguldas trases uzturēšanā? Lūdzu liec priekšā skaitļus nevis tukšu demagoģiju!
Esmu pārliecināts, ka pat Dienvidkorejas kamaniņnieku kopbudžets patreiz ir lielāks par Latvijas kamaniņnieku budžetu.
, 2018-02-14 19:17, pirms 6 gadiem
Ja nesaprot, lai strādā tie, kas saprot. Jau 25 gadus Fogelis ar saviem šļūcējiem neko nesaprot. Tik saprot kā notriekt kāpostu. Tās medaļas, kas ir bijušas, nav sistēmas rezultāts, bet gan atsevišķu indivīdu veikums.
Ja ir žēl investēt naudu kādā vācu inženierī, turpiniet šļūkāt pa padsmitajām vietām. Dumpis pats nejēdza braukt, un nevar sagaidīt, ka var dot kādu pienesumu kamanu mafijā. Priekā!
, 2018-02-14 19:20, pirms 6 gadiem
bet tas tak latviešiem galvenais... pirms olimpiādes visi skandēja, ka meklē īstos risinājumus, īstās slidas, ka visu zinot un viss ir kārtībā.. pienāk gonka un bārda,,,,nekas nesanāk, rezultātu nav...
tas pats Rubenis studijā pļurkstēja.... vis....i jau to sen aizmirsuši, tas tak mums galvenais.. tukša pļūtīšana
, 2018-02-14 19:28, pirms 6 gadiem
Krisssss rakstīja: Manuprāt, problēma ir talanta trūkums. Nezinu gan, cik liela ir braucēju atlase, bet diez vai ir tā, ka tiek atlasīti labākie no 50, 100 un vairāk. Visticamāk, ka mūsu labākie ir labākie no dažiem - līdz ar to arī vietas ir otrajā desmitā, bet salīdzinoši talantīgākie top 10, kas ir so so, ņemot vērā ne pārāk lielo konkurenci. Pieļauju, ka treniņdarbs tiek izdarīts kvalitatīvs un arī tehnika ir ok, problēma ir braucējos.
kāda konkurence???tu esi bijis siguldā uz atlasi...kāda ir konkurence uz 2 niekiem.... 3 ekipāzas????? 2 no tām brauc olimpiādē.... nav renes sports sapņa piepildījums...piesolītu piķi kā arzemēs, varbūt būtu savādāk
, 2018-02-14 19:34, pirms 6 gadiem
Ko te var uzstādīt un kādas vietas prasīt? Visi gatavojās uz šīm sacensībām, ne tikai latvieši! Salīdzinot ar to ko savas valsts sportistos iegulda, ASV, Kanāda, OAR, Austrija, Itālija un Vācija - mēs uz šo valstu fona ieguldām kapeikas!

Rezultāts ir ok, viena vieta 6niekā + šķiet 3-4 sportisti vēl tika 15niekā - ir ok!

Ātrslidošanā valsts man liekas neko neiegulda (halles pats nav), bet tur ir 4tā vieta Silovam! Nebūs tā ka tajos sporta veidos ko valsts atbalsta mums birs medaļas, bet ko atbalsta mazāk tur vietas lejasgalā, sportā tā nav!

Vienīgais kāpēc mēs netiekam augstāk par 6to vietu šogad? Es domāju ka atbilde ir pavisam vienkārša - nav iekšējās konkurences! Meitenes jau labu laiku zināja kuras brauks, tur intrigas nekādas, džekiem par Aparjodu un Kivlenieku bija sen jau skaidrs, Rozītis vai Dārznieks - šaubos vai tur būtu liela atškirība finišā, un divniekos arī bija sen jau viss skaidrs kurš brauks!

Nav konkurences un tas bremzē sporta veida virzību!

Tas pats skeletons - kas notiks ja pēc Korejas skeletonu pametīs abi Dukuri (ticami ka tā arī būs) un Priedulēna? Kkādi puikas un meitenes jau ir mums, bet viņiem taču nav pilnīgi nekādas pieredzes starp večiem vai meitenēm kas brauc elitē un būsim dziļā bedrē atkal, te atkal galīgi nav domāts par sporta veida pēctecību, jā kkādos EK posmos viņi braukā, bet tas ne tuvu nav PK līmenis, tā ir aiza!

Te būs kkas kā ar biatlonu kur bija lieliskais 4nieks un pēc tam ilgi nekas nebija, tad nāca Andrejs ar kkādu cerību.. skeletonā būs liela bēdu ieleja pēc Dukuriem kad viņi beigs savas karjeras!
, 2018-02-14 19:54, pirms 6 gadiem
tik nezinoši treneri (pieredzes trūkums?) - jāmaina - bet paldies par atklātību.

ja paši nezin, tad vismaz paskatītos uz konkurentu trajektoriju un mēģinātu atkārtot ..
, 2018-02-14 20:08, pirms 6 gadiem
Visvairāk uztrauc tā neslīdēšana jo arī skeletoni un bobi šajā sezonā tā īsti neslīd.
, 2018-02-14 20:09, pirms 6 gadiem
markkomartins rakstīja: kāda konkurence???tu esi bijis siguldā uz atlasi...kāda ir konkurence uz 2 niekiem.... 3 ekipāzas????? 2 no tām brauc olimpiādē.... nav renes sports sapņa piepildījums...piesolītu piķi kā arzemēs, varbūt būtu savādāk
Piķi vajag funkcionāriem, kas jēdz tikai solīt!
, 2018-02-14 20:13, pirms 6 gadiem
tur nav pie vainas, ne slidas, ne regulējumi, pie vainas ir sabieidrības spiediens, kas vidējo latvieti vulgaris spēj sagraut līdz saknei. Ir tikai reti izņēmumi mūsu vidū, kas ar to tiek galā.
, 2018-02-14 20:53, pirms 6 gadiem
Visi šie renes pseidosporti Latvijā dzīvo kaut kādā paralēlā realitātē. Katru gadu jā nemaldos no 2000šo sākuma grūž vismaz miljonu, lai reizi četros gados vidēji vienu medaļu dabūt. Jums vajag to medaļu? Man ne; šī renes nauda 100% ir janovirza vieglatlētikai, visu sportu mātei. Punkts.
, 2018-02-14 22:00, pirms 6 gadiem
andzis rakstīja: Nu tad salīdzini cik iegulda Latvija, cik Vācija, ASV, Kanāda vai Krievija?
Cik trases ir Latvijā, cik Vācijā, Cik Itālijā, štatos?
Un cik tad Valsts un PRIVĀTĀS naudiņas tiek ieguldīts siguldas trases uzturēšanā? Lūdzu liec priekšā skaitļus nevis tukšu demagoģiju!
Esmu pārliecināts, ka pat Dienvidkorejas kamaniņnieku kopbudžets patreiz ir lielāks par Latvijas kamaniņnieku budžetu.
Tagad visas tevis nosauktās valstis saliec ar Latviju vienā maisā piemetot izdzīvotāju skaita koeficientu. Domāju mums tas budžets renei uz vienu valsts iedzīvotāju stipri neatpaliek no tām lielvalstīm, ja pat dažos gadījumos nav lielāks.
Siguldas trase noteikti kaut ko atpelna, bet domāju savi 300-500k valstij ir jāpiemet katru gadu. Cik vēl nav ieguldīts rekonstrukcijās, infrastruktūras uzlabošanā, utt.
, 2018-02-14 22:02, pirms 6 gadiem
Rafaello rakstīja: Visi šie renes pseidosporti Latvijā dzīvo kaut kādā paralēlā realitātē. Katru gadu jā nemaldos no 2000šo sākuma grūž vismaz miljonu, lai reizi četros gados vidēji vienu medaļu dabūt. Jums vajag to medaļu? Man ne; šī renes nauda 100% ir janovirza vieglatlētikai, visu sportu mātei. Punkts.
100%!

diemžēl renei ir ietekmīgi lobiji, bet vieglatlētikai nav tādu aizstāvju ..
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.