Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kristaps Zvejnieks: "Mērķi izpildīju, tomēr slalomā varēja būt arī labāk"

Kristaps Zvejnieks: "Mērķi izpildīju, tomēr slalomā varēja būt arī labāk"
Kristaps Zvejnieks
Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Latvijas kalnu slēpotāja Kristapa Zvejnieka mērķis pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm bijis iekļūt pirmajā trīsdesmitniekā, tomēr ar 26.vietu Alpu kombinācijas sacensībās viņš nav pilnībā apmierināts.

"Vēl nevaru izdomāt, vai esmu apmierināts ar šodienas rezultātu. Ar nobraucienu esmu apmierināts. Protams, ja varētu vēl pussekundi nomest, vispār būtu ideāli. Tomēr slaloma brauciens nebija labākais," pēc sacensībām pauda Zvejnieks. "Viens no maniem mērķiem pirms olimpiskajām spēlēm bija iekļūt labāko trīsdesmitniekā. Jā, kopumā esmu apmierināts, bet iekšēji nedaudz sēž, ka rezultāts rezultāts varēja būt vēl labāks. Tomēr tā ir ar sportistiem - kamēr neesi pirmais, vienmēr vari labāk."

Zvejnieks pēc nobrauciena ieņēma dalītu 51.vietu, kamēr slalomā sasniedza četrpadsmito ātrāko laiku un pacēlās līdz 26.vietai. "Slalomā daudzi nefinišēja - trase ir sarežģīti uzlikta, un sniegs ļoti ciets. Trase tik ļoti nedangājas, nav bedres, bet ir rise. Ir divi varianti - braukt risē vai tai apkārt. Ja brauc apkārt, ir lēnāk, bet, ja risē, nevari kontrolēt to, kā slēpe nogriezīsies. Dažos brīžos tā ir veiksmes spēle, ļoti daudzi uzbrauca virsū mietam," skaidroja Zvejnieks. "Slalomā braucu uz risku, bet ideāls brauciens nesanāca. Nebija citu variantu."

Kā vēstīts, kalnu slēpošanas olimpisko programmu bija plānots sākt jau svētdien, tomēr pirmās divas dienas sacensību programma tika atcelta laikapstākļu dēļ. Otrdien nobrauciena distance tika ievērojami saīsināta, sportistiem trasē dodoties no supergiganta starta vietas. "Arī šorīt bija neliels gaidīšanas režīms. Tomēr rīkotāji nobrauciena startu nocēla mazliet zemāk, lai sacensības varētu notikt. No augšējā starta tiešām nevarēja laist, tur bija ļoti traks vējš. Zemāk jau bija aizvējš," skaidroja sportists. "Domāju, atcelt nobrauciena sacensības bija pareizs lēmums. Startā nebija iespējams nostāvēt kājās. Treneris teica, ka viņš man pat neļautu tajā dienā startēt."

Kaut Zvejnieks pirms sacensībām bija plānojis piedalīties visās piecās individuālajās disciplīnās, pašlaik nav skaidrības, vai viņš brauks uz ceturtdienu pārceltajā nobraucienā, jo tas pārklājas ar milzu slaloma treniņiem: "Trenerim teicu, ka gribētu startēt nobraucienā. Aizbraukšu uz ciematiņu un sadomāsim. Pieredzes dēļ tas būtu vislabākais, ko varētu darīt. Loģistisku apstākļu dēļ gan tas varētu iegriezt milzu slalomam un slalomam," atzina sportists, kurš ir tehnisko disciplīnu speciālists.

Kā vēstīts, savu pirmo olimpisko zeltu karjerā ieguva pēdējo sešu gadu Pasaules kausa ieguvējs kalnu slēpošanā Marsels Hiršers no Austrijas. Hiršers savā karjerā izcīnījis 55 uzvaras un visu laiku veiksmīgāko vīru kalnu slēpotāju sarakstā ir otrais aiz leģendārā zviedra Ingemara Stēnmarka, kurš pagājušā gadsimta 80. un 90.gados izcīnīja 86 uzvaras. Šīs Hiršeram ir karjeras pēdējās olimpiskās spēles un viņš beidzot tika pie pirmā zelta. Līdz šim Hiršers karjerā bija guvis vien vienu olimpisko medaļu, pirms četriem gadiem Sočos gūstot otro vietu slalomā. Divu disciplīnu summā Zvejnieks Hiršeram piekāpās par 5,24 sekundēm.

Arvien labākais sasniegums starp Latvijas kalnu slēpotājiem olimpiskajās spēlēs pieder Ivaram Ciagunam, kurš 2002. gadā Soltleiksitijā slalomā ieņēma 26. vietu, bet pēcāk pēc brita Alena Bakstera pieķeršanas dopinga lietošanā pacēlās uz 25. pozīciju. Savukārt pirms četriem gadiem Sočos 27.vietu slalomā izcīnīja Mārtiņš Onskulis.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-02-13 11:01, pirms 6 gadiem
Malacis! Veiksmi turpmāk!
, 2018-02-13 11:12, pirms 6 gadiem
Prieks LV tas ir pirmais 10, ka minimums.
MALACIS
, 2018-02-13 16:17, pirms 6 gadiem
Lai saprastu nedaudz, kas ir kas, tad Zvejniekam šodien 47,63 punkti, Onskulim, kurš bija 27. vietā Sočos, 95,95 punkti. Zvejnieks- kosmoss- kosmonauts! Super labs sniegums!
Robertam Rodem, kuram 5 starti OS, labākā punktu summa 104,51.
Ciagunam labākie punkti OS 70,21, bet viņš ir tas, kurš ir iemetis pašam Akselam Lundam Svindālam, tas gan 18. gadus atpakaļ!
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.