Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Dumpis: "Divniekos ir tikai viens variants, kā izbraukt, bet mūsējie to nav uzķēruši"

Dumpis: "Divniekos ir tikai viens variants, kā izbraukt, bet mūsējie to nav uzķēruši"
Kaspars Dumpis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas kamaniņu sporta izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis atskatījās uz Latvijas sportistu sniegumu Phjončhanas olimpisko spēļu individuālajās sacensībās un izteicās par gaidāmajām divnieku ekipāžu un komandas stafetes sacensībām.

„Nobraukts šajā trasē ir daudz, bet katru reizi tā ir bijusi citāda. Arī tagad atbraucot uz šejieni, sākotnēji tā bija vieglāka, taču regulāri lejot to ar ūdeni, trase atkal pamainījās uz sarežģīto pusi. To var manīt ne tikai mūsu meiteņu, bet arī citu sportistu gadījumā. Četros braucienos caur adatas aci izlīst neizdevās, tādēļ šāds ir rezultāts,” stāsta Dumpis.

Šobrīd esot zināms, ka komandu stafetē ceturtdien Latviju pārstāvēs Kristers Aparjods un Ulla Zirne, bet izvēle starp Andri Šicu/Juri Šicu un Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu tiks izdarīta pēc divnieku sacensībām trešdien. „Nav garantijas, ka brauks tie, kuri iegūs augstāku vietu. Arī šodien domas dalījās – Ulla vai Elīza [Cauce], jo paši redzat, ka tur jālien caur adatas aci. Trase ir viltīga, bet šoreiz to labāk sanācis izbraukt Ullai un Kristeram.”

Vai divnieku ekipāžām šī trase varētu būt vēl sarežģītāk izbraucama? „Arī divniekiem ir sarežģīti. Pastāv viens variants, kā to izbraukt. Tie, kas to ir uzķēruši, tiem izdodas, bet citiem ne. Diemžēl mūsējie pagaidām nav uzķēruši, bet sacensības ir jau rīt. Mums ir video, daudz un dažādi, ar visādiem veidiem, bet kaut kā nesanāk,” atzīst Dumpis.

„Arī ar tehniku nav gludi. Iespējams, tādēļ, ka mēs neizvēlamies pašu stabilāko variantu, taču ar stabilāko variantu uzreiz būtu lēnāk. Neviens jau negrib nobraukt labus braucienus, ja finišā nav labs rezultāts. Izejam uz risku. Tāds ir mūsu sporta veids. Zinu, ka arī vācieši ir izvēlējušies piezemētāku variantu, lai meitenes varētu izstūrēt. Pēc Fēliksa Loha neveiksmes arī viņi ir ieslēguši bremzi uz stabilitāti.”

Runājot par iepriekšējo divu olimpisko spēļu medaļniekiem brāļiem Šiciem, Dumpis neslēpj, ka sākotnēji sportisti bijuši mierīgāki, bet no sešiem treniņu braucieniem ieskaitīt var tikai vienu. „Un tas visus dara bažīgus. Var redzēt, ka arī pašiem ir satraukums. Cerams, ka sacensībās tomēr izdosies nobraukt labāk. Mēģināsim vēl uzlabot kaut ko tehnikā, padarīt kamanas drošākas. Pārējais jau būs pašu sportistu ziņā.”

Latvijas kamaniņu sportisti olimpiskajās spēlēs pie medaļām tikuši jau kopš 2006. gada olimpiādes Turīnā, taču šogad Phjončhanā pagaidām nav izdevies iekļūt kaut desmitniekā. Vai tas nerada spiedienu arī uz treneru štābu? „Protams, ka spiediens ir, jo visi gaida, bet tāds ir sports. Tā ir viena trase, tā nav desmit trašu turneja, kad vari izvērtēt, kurš ir stiprākais kopumā. Šeit ir tā – ja māki izbraukt, tad māki, bet, ja nemāki, tad...”

„Spice jau brauc pa priekšu jebkurā gadījumā, tomēr vīriešu sacensībās pārsteidza Glaišera uzvara. Viņš nekad iepriekš nebija bijis pat uz goda pjedestāla. Tātad pārsteigumi notiek. Lūk, arī kanādiete [Aleksa Gafa] beidzot izcīnīja medaļu,” raugoties trasē esošajā televizora ekrānā, teic Dumpis.


, 2018-02-14 08:48, pirms 6 gadiem
Nu tad brauciet mājās!
, 2018-02-14 08:55, pirms 6 gadiem
Mūsējie kā vienmēr - satraukušies utt. Nez kā pārējie konkurenti tiek galā ar stresu? Un par atslēgas vietu - vai tad brāļiem nav gana pieredzes, lai adaptētos trasei???
, 2018-02-14 10:05, pirms 6 gadiem
Paprasiet rumānietei,kā izbraukt trasi.
, 2018-02-14 10:09, pirms 6 gadiem
Šitais Dumpis nekādu uzticību neraisa, Kā sportists čakarējās pa divdesmitajām vietām. Tagad kaut ko spriedelē kas ko uzķēris. Smieklīgi!
, 2018-02-14 10:33, pirms 6 gadiem
Sanāk, ka treneris zin, kā izbraukt, bet nejēdz paskaidrot sportistiem? tā nākas spriest!
, 2018-02-14 10:38, pirms 6 gadiem
Treneris pūš miglu acīs!
, 2018-02-14 11:31, pirms 6 gadiem
man jau patīk šie sportacentrs dīvānā pirdēju komentāri-vis tik gudri,itkā paši to vien darītu .kā dienu un nakti gulētu kamanās un brauktu pa trasi.Trase tiešām ir ātra un grūta
, 2018-02-14 11:53, pirms 6 gadiem
Sūda gabals kaut kāds, lien no kurienes izlīdi, steidzami jaunu treneri! Dumpi, atkāpies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-14 14:10, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: Sūda gabals kaut kāds, lien no kurienes izlīdi, steidzami jaunu treneri! Dumpi, atkāpies!
Atkāpties vajag visam tam varžu dīķim kas ir pie kamaniņu vadības šai valstelē! Saņem pilnīgi neadekvātus sasniegtajiem rezultātiem līdzekļus un pirž savos krēslos!
, 2018-02-14 15:31, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Atkāpties vajag visam tam varžu dīķim kas ir pie kamaniņu vadības šai valstelē! Saņem pilnīgi neadekvātus sasniegtajiem rezultātiem līdzekļus un pirž savos krēslos!
Tas pats Rubenis, ar uzmeties par baigo treneri, a paskaidrot neko nevar, tik gudru seju taisa. Žēl..
, 2018-02-14 16:17, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: Tas pats Rubenis, ar uzmeties par baigo treneri, a paskaidrot neko nevar, tik gudru seju taisa. Žēl..
kam paskaidrot,tev vai? tu taču nezini cik ir 2x2,antiņš
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.