Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Kanāda un Šveice cīnīsies par zeltu kērlingā jauktajiem pāriem

Kanāda un Šveice cīnīsies par zeltu kērlingā jauktajiem pāriem
Džons Moriss
Foto: SIPA/Scanpix

Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu jaukto pāru turnīrs kērlingā tuvojās savai izskaņai. Šodien pusfinālos noskaidrojās, ka par zelta medaļām cīnīsies Kanādas un Šveices kērlingisti.

Norvēģija - Kanāda

Pirmajā spēļu kārtā abas favorītkomandas tikās pirmo reizi, nedaudz negaidītu uzvaru izcīnot Norvēģijai (9:6). Kanādiešiem šis palika vienīgais zaudējums, pārējos mačos dominējot. Tikmēr norvēģiem pamatturnīra otrā puse nebija sekmīga, kas beidzās ar nonākšanu pārspēlē, kurā tika pieveikta Ķīna.

Pusfināla spēli Kanāda sāka agresīvi, liekot akmeņus mājā, bet to darīja arī norvēģi. Ar savu trešo akmeni Džons Moriss prasmīgi izsita no mājas centra divus norvēģu akmeņus, kas Kanādai deva iespēju jau pirmajā endā paņemt pat vairāk nekā divus punktus. Ar pēdējo akmeni norvēģi sev nelabvēlīgo situāciju pamainīja, bet Kanāda tāpat paņēma divus punktus. Otrajā endā norvēģiem bija jāpieliek lielas pūles, lai paņemtu punktu, bet trešajā endā Norvēģijas kērlingisti atrada iespēju nozagt punktu, ko arī paveica, kanādiešiem cīnoties, lai nezaudētu vairāk (2:2).

Ceturtajā un piektajā endā kanādieši atguvās. Vispirms paņemts punkts, bet pēc tam divi akmeņi mājas centrā un divi sargi ļāva kanādiešiem nozagt divus punktus, sperot jau nopietnu soli pretī uzvarai. Šis gan neizvērtās par izšķirošo momentu. Nākamajā endā norvēģi sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet septītajā endā gan tika likts punkts mačam. Kanādieši uzreiz ielika divus akmeņus mājas centrā, bet norvēģi pielika divus akmeņus tiem priekšā. Norvēģi šiem diviem akmeņiem tā arī klāt netika, bet kanādieši ar pēdējo akmeni paņēma arī trešo punktu, noslēdzot maču ar rezultātu 8:4 un iekļūstot finālā.

Krievijas olimpieši - Šveice

Otrajā pusfinālā olimpiskie sportisti no Krievijas mērojās spēkiem ar Šveices kērlingistiem. Pamatturnīra pēdējā spēļu kārtā Šveice paņēma sev tik svarīgo uzvaru, lai iekļūtu pusfinālā abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē (9:8), bet krievi pusfinālā noteikti vēlējās revanšēties.

Jau spēles pirmajā endā iniciatīvu uzņēmās šveicieši, ejot pēc vismaz diviem punktiem. Pirms trešā akmens šveicieši varēja likt pat četrus akmeņus centrā, bet metiens bija mazliet par spēcīgu, atstājot tur trīs akmeņus. Krievi ar saviem pēdējiem akmeņiem izsita pretinieku akmeņus, bet viens tomēr palika uz mājas pašas malas. Tas Šveicei tomēr ļāva ar pēdējo akmeni paņemt divus punktus. Otrajā endā šveicieši varēja atstāt pretiniekus ar vienu punktu, bet pēdējais metiens nebija gana sekmīgs - 2:2.

Trešajā endā Krievijas olimpieši centās nozagt punktu, bet ar pirmspēdējo akmeni šveicieši mainīja situāciju laukumā. Viss, kas krieviem atlika, novērst vairāk par viena punkta gūšanu, kas arī izdevās (3:2). Ceturtajā endā jau Šveice varēja nozagt punktu, ar pēdējo akmeni uzliekot sargu. Krievi bezcerīgi izlaida pēdējo akmeni, Šveicei panākot 4:2. Piektajā endā šveiciešiem vajadzēja atspēlēties, lai nezaudētu vairāk par diviem punktiem. Krievi vēlējās tikt pie trīs punktiem, bet šveicieši to nepieļāva. Pēc pieciem endiem rezultāts bija 4:4.

Sestajā endā viss izšķīrās ar šveiciešu pēdējo akmeni, jo māja bija pilna ar akmeņiem. Scenārijs varēja būt jebkāds, bet pieļaut, ka krievi nozog kādu punktu, Šveice nevarēja atļauties. Pēdējais akmens tomēr bija par vāju, krieviem nozogot svarīgu punktu un iegūstot pēdējā akmens iespējas astotajā endā. Septītajā endā šveicieši iespēja pārņemt vadību, bet astotajā krieviem uzvarai vajadzēja vismaz divus punktus. Šveicieši centās maksimāli izolēt pretinieku akmeņus un sagaidīja arī neveiksmīgu metienu, kas deva labas cerības. Pirms krievu pēdējā akmens šveicieši bija punkta nozagšanas pozīcijā, bet Krievijas olimpiešiem vajadzēja tikai ielikt akmeni mājas centrā. Metiens par stipru un Šveicei vieta finālā - 7:5.

Līdz ar to rīt plkst. 2:05 par bronzas medaļām cīnīsies Norvēģija un olimpiskie sportisti no Krievijas, bet plkst. 13:05 fināls starp Kanādu un Šveici.


Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.