Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Kalnu slēpošanas problēmas: spēcīgā vēja dēļ pārceļ arī Gasūnas milzu slalomu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kalnu slēpošanas problēmas: spēcīgā vēja dēļ pārceļ arī Gasūnas milzu slalomu
Lelde Gasūna
Foto: Infoski.lv

Phjončhanas olimpisko spēļu rīkotājiem problēmas sagādājuši vējainie laikapstākļi, kuru dēļ uz ceturtdienu nācies pārcelt arī sieviešu milzu slaloma startu. Tādējādi Latvijas labākā kalnu slēpotāja Lelde Gasūna turpina gaidīt pirmās sacensības.

Kalnu slēpošanas sacensībām vakar vajadzēja startēt ar vīriešu nobraucienu, tomēr startu nācās pācelt uz ceturtdienu stiprā vēja dēļ. Tādējādi tika sabojāti Kristapa Zvejnieka plāni, bet šodien līdzīgu likteni piedzīvoja Lelde Gasūna un sieviešu milzu slaloms. Pirmajam braucienam vajadzēja sākties pulksten 3:15 pēc Latvijas, bet nepilnas divas stundas pirms tam tika paziņots par izmaiņām.

Retas ir olimpiskās spēles, kuru kalna slēpošanas sacensības neietekmē laikapstākļi, taču Phjončhanas rīkotājiem lielas izmaiņas nācies ieviest jau pirmajās dienās. Ceturtdien sievietēm pirmais brauciens paredzēts pulksten 2:30 pēc Latvijas laika. Pusotru stundu vēlāk startēs vīriešu nobrauciens. Savukārt vīriešu supergigants pārcelts uz piektdienu, kas iepriekš bija plānota kā brīvdiena.

Tiek vēstīts, ka spēcīgais vējš sasniedzis ātrumu 72 kilometri stundā, un prognozes liecina, ka tas varētu pierimt pēc otrdienas. Lielākās problēmas radušās ar sportistu nogādāšanu starta pozīcijā, jo vēja dēļ apdraudēta pacēlāju drošība. Sacensību direktors Atle Skardals bija pārliecināts, ka milzu slalomu tas neietekmēs. Tāpat organizatori bija sagatavojuši citu, zemāku, starta pozīciju, tomēr viņu pūles panākumiem nevainagojās.

Izmantotie resursi:
https://www.reuters.com/article/us-...

  +4 [+] [-]

, 2018-02-12 07:59, pirms 6 gadiem
Nabaga Eiropieši kad ceļās 4 no rīta un uzzina , ka sacensības ir atceltas.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-12 08:46, pirms 6 gadiem
Pagaidām jau ir vēl uz ko pārcelt, bet, ja tā turpināsies, tad var sanākt, ka uz OS beigām dabū braukt arī pa vēju, sacensības kādā disciplīnā tak pilnībā neatcels.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja