Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts skaita olimpiskos tūristus, sanāk daudz

Dīvāna eksperts skaita olimpiskos tūristus, sanāk daudz
Seškārtējais olimpisko spēļu dalībnieks no Indijas Šiva Kešavans. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas virslīgas čempione Jūrmalas “Spartaks” nikni briest Čempionu līgai. Žigajeva pāriešana no “Ventspils” uz čempionu komandu ir virslīgas skaļākā pāreja ziemas starpsezonā. Ar tādu pastiprinājumu “Spartakam” jāiet uz kvalificēšanos grupu turnīram. Kamēr vēl Latvijas virslīgas futbola klubi aizvada treniņnometnes siltajās zemēs, citus tūristus cenšas saskatīt Dīvāna eksperts, kurš apņēmies noskaidrot tūristu titula īpašniekus olimpisko spēļu laukumos.

- Uz Phjončhanu nav devies skeletona slidu pucētājs Lodziņš, kurš publiskajā WhatsApp čatā dažu labu nosaucis par olimpisko tūristu. Lodziņam tādēļ olimpiāde palikusi TV ekrānā, savukārt Dīvāna ekspertam neviens nevar aizliegt skaitīt olimpiskos tūristus, jo no labi iesēdētā dīvāna neviens viņu padzīt nevar.

- Neesot pareizi visus cilvēkus bāzt vienā maisā, bet Dīvāna eksperts ir veco vērtību piekritējs un modernā politkorektuma novilkto līniju bez sirdsapziņas pārmetumiem gatavs pārkāpt. Visa Krievijas delegācija ir olimpiskie tūristi. Nevienam no viņiem Korejā nebija jābūt. Varat saukt viņus visādās vārdu kombinācijās, bet tas nemaina faktu, ka Krievijas olimpiskā delegācija ir tūristu statusā un piedalās tikai TV reitingu dēļ, lai nezaudētu milzīgo krievzemes skatītāju tirgu.

- Par olimpiskajiem tūristiem pelnījuši saukties arī Starptautiskās olimpiskās komitejas locekļi, kuri pirms spēlēm nav spējīgi ieņemt stingru pozu saistībā ar diskvalificētajiem krievu sportistiem. Lēmums par diskvalifikāciju un tās atcelšanu pieņemts tik daudz reižu, ka vēl aizvien nav pārliecības, ka skeletona sacensībās pēkšņi uz starta nestāsies Treķjakovs.

- Nopietnu olimpisko spēļu skatīšanās maratonu sāku ar šorttreku. Priekšsacīkšu priekšpēdējā aplī Puķīša apdzīšanas manevrus no ceturtās uz otro vietu skaists kā puķīte. Ja pusfinālos visi nebūtu gāzušies kā pīles uz ledus, Latvijas šorttrekists būt stabili pirmajā desmitniekā. Četru gadu laikā kopš Sočiem progress par četrām vietām.

- Šorttrekā īstus tūristus pie starta pielaist ir sarežģīti. Uzlaižot uz ledus nesagatavotu eksotiskās valsts pārstāvi, viņš jau otrajā aplī sāks traucēt īstajiem sportistiem. Tāpat šortrekisti slido pa laukumu tik ātri un tik tuvu malai, ka no lēni slīdošā objekta izvairīties būtu ārkārtīgi grūti. To apdomājot, zināmā mērā sliecos par tūrista pielikšanu katrā no skrējieniem. Būs vēl jautrāk.

- Īstus olimpiskos tūristus varēja aplūkot paralēli notiekošajās kamaniņu sacensībās. Laižot trasē pa vienam, tūrists netraucē medaļu pretendentiem, tādēļ sarežģījumus nerada. Bulgārs un slovēnis to vien darījuši kā savas karjeras laikā sacensībās slīdējuši pa pēdējām vietām, bet īsts paraugtūrists bija indietis, kuram šīs jau bija sestās olimpiskās spēles.

- Traki gan ir tas, ka šļūcējs no valsts, kurā ledu reti kurš ir redzējis, spēja gandrīz noķert kamanu lielvalsti Latviju. Indietis Kešavans otrajā braucienā tikai divas simtdaļas zaudēja Dārzniekam. Kopumā Latvijas ragaviņu braucējiem objektīvas pozīcijas. Otrais un trešais numurs ieņēma gandrīz tās pašas vietas, kas pienācās sezonas rangā.

- Augstāk par degunu sanāca uzlekt jaunajam puikam no slavenās Aparjodu saimes. Ja šis zēns pēc četriem gadiem nebrauks par medaļām, tad valsts sporta sistēma būs nolaidusi baigo luni. Vispār Aparjoda dēļ jānoorganizē olimpiādes iegūšana Stokholmai. 27 gados puikam būs pats karjeras pīķis.

- Kamanu sacensībās kaitina Krievijas sportistu triko krāsa. Vēl vairāk latviskā tonī kā mums pašiem. Tie “olimpiskie sportisti” varēja izvēlēties pilnīgi jebkādu krāsu, bet piesavinājās mums tuvāko. Pirmajā reizē gandrīz piemuļķoja, man sākot turēt īkšķus par nepareizajiem.
- Kurš vispār liek tādā trakā vējā pa kaut kādiem mērķiem šaut? Neoficiālos vērtējumos Bendika par biatlona sprintu sev kaklā var uzkārt divas sudraba medaļas. Viena par otro vietu starp četrus mērķus nesašāvušajām sportistēm un otru par otro labāko rezultātu Baltijas valstu vērtējumā, lietuvietes atstātas sniega putekļos.

- Turpat sieviešu biatlonā var atrast pašu sliktāko naturalizācijas piemēru. Krieviete Avakumova, pēc Dienvidkorejas pases iegūšanas, finišā ieslēpo pēdējā vietā piecas minūtes aiz uzvarētājas. Tikai nozagta iespēja startēt īstai mājiniecei. Tādu pašu statusu saņēmušais Lapšins vismaz tika līdz 16. vietai vīru sacīkstēs.

- Vīriešu biatlona skatīšanās ir kaitīga nervu sistēmai. Katru reizi ar lielām cerībām startā tiek pavadīts Rastorgujevs, kurš pa trasi lido kā lielceļa rikšotājs, bet kā pienāk šaušana, tā Toļikam jāierunā automātiskais: “Garām... garām.” Trīs šāvienus garām aizbliezt un ātrāk paslēpot var tikai Furkads.
- Ūsas jāpatur! Neaizņemta niša biatlona pasaulē, kā arī plašas iespējas reklamēt vīriešu veselības produktus novembrī.

- Ja meklējam olimpiskos tūristus, tad Latvijas sportistu delegācijā tādu nav. Neviens SOK loceklis nedāvinās Latvijai nenopelnītu vietu olimpiskajās spēlēs. Visi izpildījuši augstos normatīvus, lai godam startētu četrgades lielākajos mačos.

- No atlētiem vienīgajam olimpiska ekskursija bez dalības sacensībās var sanākt bobsleja komandas rezervistam Dambim. Tomēr par viņa spēku šaubu nav, citas komandas siekalotos, lai tikai dabūtu Dambi savās kamanās. Tomēr kā gan vienam cilvēkam tā var neveikties. Esi gatavs trīs olimpiskajām spēlēm, bet debiju nojauc Miņins ar savu slimību, bet otrajā un trešajā reizē tiec atstāts rezervistos. Sports ir nežēlīgs.

- Ja no sportistiem kādi ir jāsauc par tūristiem, tad tie ir normatīvus neizpildījušie atlēti, kuri pievilkti dalībnieku sarakstam, lai kārtējo reizi labotu valstu dalībskaita rekordu. Ziemas spēlēs tas ir īpaši uzkrītoši, piedaloties valstīm, kur ziema nekad nav bijusi.

- Standarts olimpiskajiem tūristiem ir distanču slēpošana un kalnu slēpošana, kur dalībniekam nav pat jābūt spējīgam tikt līdz finišam, ja vien esi pietiekami eksotisks. Starp tiem ir arī plikais Tongas karoga nesējs Pits Tautatofs, kurš atrādīsies distanču slēpošanā. Klasiski Āfrikas un un citu ekvatoriālajos reģionos esošu sportistu starti ziemas spēlēs ir zelta bedre emocionālu youtube video autoriem.

- Īsts šovs gaidāms arī ledus renē, kurs brīnumu uz ledus centīsies parādīt Brazīlijas, Nigērijas, Jamaikas un Ganas skeletonisti un bobslejisti. Ja šie sportisti parādītos sacensībās biežāk kā tikai olimpiskajās spēlēs, tad publiski diez vai kāds no viņiem teiktu, ka gatavs izcīnīt medaļu.

- Ja dažos olimpiskajos veidos tūristi nekaitē, iespējams pat dodot maķenīt lielāku interesi par sacensībām, tad ir disciplīnas, kur tūristus pielaist nedrīkst. Par laimi spēļu organizētājiem pietiek prāta neiekļaut amatierus tramplīnlēkšanā.

- Ja par tūristiem, tad vislabāko pieejamo olimpiskā tūrisma programmu, pirms došanās vizītē uz Seulu, var baudīt valsts prezidents. Visās sacensībās tiek iekšā, var apmeklēt olimpisko ciematu un, ja ir vēlme, piesēžas pie mikrofona komentētāju būdiņā. Kas nekait?

- Ja kāds grib zināt īstus tūrista stāstus olimpiskajās spēlēs, sekojiet “Līdzjutēja dienasgrāmatai” no Korejas. Tikmēr Dīvāna eksperts turpinās ziņot no savas dzīvojamās istabas ērtā krēsla, fonā skanot nepārtrūkstošajai olimpisko spēļu translācijai no TV ekrāna.


, 2018-02-12 08:12, pirms 6 gadiem
Kalnu slēpošanā un parastajā slēpošana 100% tūristi tur ir. Par brazīļu bobslejistirm gan nepiekrītu ,ka šie tūristi esot
, 2018-02-12 08:28, pirms 6 gadiem
+ no manis autoram par rakstu
, 2018-02-12 08:39, pirms 6 gadiem
Tāds baigi tolerants tas dīvāna eksperts. Atceroties agrākos laikus, pāris spēles atpakaļ un vēl vakar palasot Delfi ekspertu komentārus pēc biatlona.
Man jautājums Dīvana ekspertam, vai viņš ir redzējis nesen iznākušo filmu Slēpes pa gaisu (Eddy the eagle)? Un tas stāsts bija reāls, nevis pasaka. Man roka neceļas tādu saukt par tūristu, lai gan viņš tur liekas bija stabiki pēdējais. Bet redzot tā džeka apņēmību un stāstu, cepuri nost. Domāju ka mūsu sportistiem, arī tiem kas knapi kvalificējas, apakšā varētu būt apmēram līdzīgi stāsti.
, 2018-02-12 08:42, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Kalnu slēpošanā un parastajā slēpošana 100% tūristi tur ir. Par brazīļu bobslejistirm gan nepiekrītu ,ka šie tūristi esot
Izstāsti atšķirību starp Jamaikas bobslejistiem un tiem pašiem kalnu slēpošanas un distanču slēpošanas "tūristiem"?
, 2018-02-12 08:53, pirms 6 gadiem
boleks rakstīja: Tāds baigi tolerants tas dīvāna eksperts. Atceroties agrākos laikus, pāris spēles atpakaļ un vēl vakar palasot Delfi ekspertu komentārus pēc biatlona.
Man jautājums Dīvana ekspertam, vai viņš ir redzējis nesen iznākušo filmu Slēpes pa gaisu (Eddy the eagle)? Un tas stāsts bija reāls, nevis pasaka. Man roka neceļas tādu saukt par tūristu, lai gan viņš tur liekas bija stabiki pēdējais. Bet redzot tā džeka apņēmību un stāstu, cepuri nost. Domāju ka mūsu sportistiem, arī tiem kas knapi kvalificējas, apakšā varētu būt apmēram līdzīgi stāsti.
Par to jau stāsts. Varētu padomāt, ka ceļošana mūsdienās ir kkas tik šausmīgi neiespējams, ka cilvēkam būtu ar gadiem pušu japlesas, lai izpildītu OS normatīvus un aizbrauktu pāris nedēļu ceļojumā. Ja to darbu, ko viņi iegulda treniņos, viņi veltītu darbam parastajam, tad par ietaupītajiem un papildus nopelnītajiem līdzekļiem varētu izceļoties līdz nelabumam.
, 2018-02-12 08:55, pirms 6 gadiem
boleks rakstīja: Izstāsti atšķirību starp Jamaikas bobslejistiem un tiem pašiem kalnu slēpošanas un distanču slēpošanas "tūristiem"?
Nu veču Jamaikas bobslejisti ar ir tūristi ,kas uz haļavu tika uz OS
, 2018-02-12 09:06, pirms 6 gadiem
Lielie eksperti savacas
Kurš liedz Jums but turistam?
Lai varetu aizbraukt jajegulda daudz darba
, 2018-02-12 09:18, pirms 6 gadiem
Kas šito raksta- HMB?
, 2018-02-12 09:23, pirms 6 gadiem
janis_noweekof_1539716726120664 rakstīja: Lielie eksperti savacas
Kurš liedz Jums but turistam?
Lai varetu aizbraukt jajegulda daudz darba
pirmais noteikums-jādabun kādas Āfrikas valsts pilsonība
, 2018-02-12 09:24, pirms 6 gadiem
J.G.Cēzars rakstīja: Kas šito raksta- HMB?
kāds no SC autoriem
, 2018-02-12 09:24, pirms 6 gadiem
Monako princis olimpiskajā bobslejā savlaik - tas bija tūrists. Un vēl ar lielu muti.
, 2018-02-12 09:40, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: pirmais noteikums-jādabun kādas Āfrikas valsts pilsonība
Pēc Olimpiskajām spēlēm, varēs dabūt bēgļa statusu un kādas Rietum-Ziemeļ Eiropas valsts patvērumu un pabalstus.
, 2018-02-12 09:55, pirms 6 gadiem
janis_noweekof_1539716726120664 rakstīja: Lielie eksperti savacas
Kurš liedz Jums but turistam?
Lai varetu aizbraukt jajegulda daudz darba
Jāpagarina pase, jādabū biļete, jāpotējas pret Ziemeļkorejas pelmeņu mēri, agri jāceļas, jāmeklē viesnīca ar džakūzi, jācenšas pierast pie korejiešu alus... Un kur tad vēl angļu valoda ar korejiešu akcentu. Nē, būt tūristam tiešām nav viegli!
, 2018-02-12 09:58, pirms 6 gadiem
Tūristi no sporta apridām ziemas olimpiskajās spelēs var būt tikai Ledus hokejistsi(labi ka no Latvijas viņi tur nav).....turpini uz dīvana sēdēt resnais dīvāna ekspert!
P.S. ....es vēl priekā no 7 februāra rīta priecīgām ziņām no ASV
, 2018-02-12 10:25, pirms 6 gadiem
Īsts šovs gaidāms arī ledus renē, kurs brīnumu uz ledus centīsies parādīt Brazīlijas, Nigērijas, Jamaikas un Ganas skeletonisti un bobslejisti.

neaiztiec brazīli eksperteli, viņš 4niekos ir spējīgs tikt TOP-20,ja uzķers trasi...
, 2018-02-12 10:30, pirms 6 gadiem
Katram savs. Cits sēž dīvānā un gremo taukšķētus zirņus.
, 2018-02-12 11:09, pirms 6 gadiem
Nav iedvesmas lasīt šo murgojumu,pietika ar pirmo rindkopu.Kāds sakars futbolam ar šo olimpiādi?Mani satrauc mūsu valsts sportistu starti, jo viņi tiek finanēti par mūsu nodokļu naudu, bet kāds mums sakars par brazīļu vai jamaikiešu bobslejiestiem?pilnīgi nekāds!Tāpat kā ,domāju, mums visiem neinteresē kāds ir Brazīlijā vai ,piemēram ,Jamaikā ceļu stāvoklis.
, 2018-02-12 13:32, pirms 6 gadiem
Šito rakstu var misenē izmest!
, 2018-02-12 13:51, pirms 6 gadiem
Izskatās, ka pie tūristiem droši var skaitīt visus kamaniņbraucējus, kuri brauc vienā līmenī ar Indijas un Argentīnas kamaniņbraucējiem...
, 2018-02-12 13:56, pirms 6 gadiem
Djokovic rakstīja: ...satrauc mūsu valsts sportistu starti, jo viņi tiek finanēti par mūsu nodokļu naudu...
Ai, cik priekšzīmīga pilsoniskā atbildība! Vai Tevi nesatrauc, ka bezdarbnieks vai pensionārs notriec tavu nodokļu naudu, dzerot alu?
, 2018-02-12 14:58, pirms 6 gadiem
Visi diirsējii ejiet nah..! Paši kko esat kko darījuši, lai nokļūtu OS ?
, 2018-02-12 15:03, pirms 6 gadiem
manuprātiņ, 1. rindkopa un pats raksts- interesanti un asprātīgi
, 2018-02-12 15:32, pirms 6 gadiem
SC neapnīk pašiem sev pazemināt jau tā zemo Līmeni.
Tas ir nožēlojami, kaut kādu dīvāna expertus taisīt, tad vēl ļaut spamot te visiem.
, 2018-02-12 15:42, pirms 6 gadiem
boleks rakstīja: Izstāsti atšķirību starp Jamaikas bobslejistiem un tiem pašiem kalnu slēpošanas un distanču slēpošanas "tūristiem"?
Brazīlijas bobslejisti startē regulāri PČ un Amerikas kontinenta PK posmos, kā arī piedalās Ziemeļamerikas kausā, kas nemaz tik zemā līmenī nav un ja viņi to dara, viņi ir sportisti, jo brazīļi noteikti nav Wild card īpašnieki.
Par Jamaikas skeletu gan nemācēšu teikt.
, 2018-02-12 15:47, pirms 6 gadiem
cloud rakstīja: Monako princis olimpiskajā bobslejā savlaik - tas bija tūrists. Un vēl ar lielu muti.
Pats esi kaut sacīksti redzējis viņa izpildījumā?
Varbūt ir liela mute, bet ne lielāka kā diskābeli saņēmušajiem no Krievijas, ka viņi nav vainīgi.
Bet princis Alberts labi brauca, bobu ir ļoti gruti novaldīt un viņš to mācēja, tad paskaidro, kur ir tūrists...
, 2018-02-12 15:49, pirms 6 gadiem
vilibalds rakstīja: Katram savs. Cits sēž dīvānā un gremo taukšķētus zirņus.
Un Tu sportists. Žēl litrbols nav OS veids.
, 2018-02-12 16:30, pirms 6 gadiem
Briesmīgi laiki pienākuši, kuram nav slinkums kļūst par žurnālistiem bez izglītības un ja vēl ir pazīšanās, tad savus spriedumus izdodas iegrūst izlasīt arī citiem.Nu tad dīvāna meistar zini, man vienalga kā tevi sauc patiesībā, bet pat tavs sarkasms ir pārkāpis cilvēcības robežu.SC vispār ir pārvērsts par atejas bedri, nevis ziņu lapu.
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.