Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Cauce un Aparjode par neveiksmīgajiem braucieniem

Cauce un Aparjode par neveiksmīgajiem braucieniem
Elīza Cauce
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucējas Elīza Cauce un Kendija Aparjode šodien aizvadīja neveiksmīgus pirmos braucienus, tādēļ rītdienai izvirza pieticīgākus mērķus.

Pirmo braucienu Elīza aizvadīja nesekmīgi, bet pēc otrā brauciena finiša atviegloti uzelpoja. "Nebija jau tā, ka izeja no devītās virāžas bija tik laba, vienkārši es pareizajā vietā noliku plecu un iztaisnoju. Atzīšos, ka pirmajā braucienā man bija mandrāža. Jā, man. Uz vecumu man tā notiek," smejoties teica Cauce.

"Pirms starta likās - nu tikai nobraukšu, nu tikai būs, bet tad pieļāvu kļūdu. Pēc tā sapratu, ka vienkārši jānomierinās un jānobrauc līdz galam. Māsa pienāca klāt un teica: "Davai, ar jūtām." Devītajā virāžā visu izdarīju par stipru, tāpēc vajadzēja braukt izjustāk. Tas arī sanāca. Rīt jāmēģina izdarīt tāpat."

"Nevarētu teikt, ka mani ietekmēja Kendijas [Aparjodes] kritiens. Protams, bija žēl. Bet viņai tās ir pirmās olimpiskās spēles, viņai tas ir piedodams. Ja jau man otrajās olimpiskajās spēlēs ir mandrāža, tad varu tikai iedomāties, kā viņa jūtas savā pirmajā olimpiādē."

"Treniņos no sākuma gāja labi, bet tad astotajā un devītajā virāžā sāku pieļaut stulbas kļūdas. Vakar tās jau biju izlabojusi, bet šodien laikam ietekmēja mandrāža," prāto Elīza, kura pērn Pasaules kausa posmā Phjončhanā bija 11. vietā. "Šeit tiecos uz Top 10. Ja iepriekš satraucos, ka būs četri braucieni, tad tagad varu teikt - paldies dievam, ka ir četri braucieni, un man vēl ir iespēja pakāpties augstāk. Otrajai dienai mērķis ir nobraukt divus braucienos, lai pašai būtu prieks. Otrajā sākumā bija dažas mazas kļūdiņas, taču jā, vajadzētu nobraukt kā šodienas otro braucienu. Varbūt mazliet labāk."

"Aiz devītās pieļāvu kļūdu, bet tas vēl nebija tik sāpīgi. Taču tad lejasdaļā pieļāvu tādu kļūdu, ka pati nesaprtu, kā to varēju izdarīt," atzīst Aparjode. "Treniņos man tur nebija nekādu problēmu, bet šoreiz sastūrēju un uztriecos virsū pēdējai virāžai. Neko nesasistu, fiziski jutos labi."

"Arī otrajā braucienā notika kaut kas nesaprotams. Kļūdījos tur, kur treniņos viss sanāca. Protams, man bija uztraukums, kņudēja vēderā, taču negribu uz to norakstīt kļūdas. Vienkārši ledus šodien bija daudz cietāks un kļūdas nepiedeva," secina Kendija, kuras brālis vakar ieguva 11. vietu. "Brālim padomu neprasīju. Viņš pēc vakardienas nebija diez ko labā noskaņojumā un negribēja runāt."


Slēpts komentārs: J.L.
, 2018-02-12 20:29, pirms 6 gadiem
Prieks par cauci...žel Aparjodi..nu ko. Ir ka ir..papriecasimies par Ullu
Slēpts komentārs: aivo50
, 2018-02-12 20:45, pirms 6 gadiem
Aivo 50 Vai tu esi dums vaitads izliecies.Jefins kartejais divana. Amurs.
, 2018-02-12 23:12, pirms 6 gadiem
Va mani kāds patrenēt, lai es, sava prieka pēc nostartēju Olimpiādē??
Nah.. naudu tērēt? Tūrisma braucienus pats var apmaksāt! Lai nauda aiziet tiem, kas par vietām cīnās, labāk, lai OK naudu nomet normālam trenerim Rastorgujevam, kurš nu jau paliek par mūžīgi perspektīvo kā Meija ar Džeriņu hokejā(( Besij tā attieksme. Treējas pa 20 gadi, lai brauktu trešajā desmitniekā!!!!??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-13 03:42, pirms 6 gadiem
Galvenais ir frāzē-- nobraukt lai pašai prieks!!! Privātā bodīte? Tikai kāpēc mums par to jāmaksā?
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.