Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju skāris kiberuzbrukums

Andrejs Siliņš

Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju skāris kiberuzbrukums
Foto: SIPA / Scanpix

LETA--AFP. 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju skāris kiberuzbrukums, svētdien apstiprināja četrgades ziemas sporta veidu nozīmīgākā foruma rīkotāji.

Kā vēstīts, Dienvidkoreja sestdien uzsāka izmeklēšanu par nenoskaidrotu interneta pārrāvumu Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas laikā. Iekšējā tīkla un bezvadu interneta sistēmas piedzīvoja problēmas nepilnu stundu pirms atklāšanas ceremonijas.

Sestdien netika atklāti interneta pārrāvuma cēloņi, bet svētdien tika paziņots, ka tas noticis kiberuzbrukuma rezultātā.

"Mēs neatklāsim uzbrukuma uzbrukuma vaininieku," teica olimpisko spēļu organizatoru preses sekretārs Suns Baikju.

"Šobrīd galvenais ir pārliecināties, lai visas sistēmas ir drošas, bet runas par iespējamo vaininieku tam nepalīdzēs," paziņoja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) preses sekretārs Marks Edamss.

Olimpiskajās spēlēs strādājošās organizācijas saņēmušas brīdinājumus par iespējamiem pikšķerēšanas uzbrukumiem. Kā viens no potenciālajiem uzbrucējiem minēta Krievija, kas gan noliegusi savu vainu.

Pērn globālajā kiberuzbrukumā ar izspiedējvīrusu "WannaCry" tika inficēti 300 000 datoru. Šajā uzbrukumā tika vainota Ziemeļkoreja.

Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos, turklāt pirmo reizi Ziemas Olimpiādē tiks izdalīti vairāk nekā simts godalgu komplekti.

Izmantotie resursi:
LETA