Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Berkulis: "Jā, otrajā aplī Andrejs bija ātrākais, taču speciāli taupīties nevar"

Berkulis: "Jā, otrajā aplī Andrejs bija ātrākais, taču speciāli taupīties nevar"
Intars Berkulis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas biatlona izlases treneris Intars Berkulis pēc sprinta sacensībām atzina, ka būs jāanalizē, kādēļ otrais aplis Andrejam Rastorgujevam bija tik ātrs, kam sekoja divas kļūdas šaušanā stāvus.

"Pirmajā šaušanā šāvieni aizgāja pa leju, Andrejam neizsita viens gabarīts uz pieci, jo bija stiprs vējš. Šaušanā stāvus vējš nebija tik liels, lai traucētu. Būs viņam pašam jāprasa, kas notika, varbūt pulsācija bija par lielu, kad viņš ienāca šautuvē," prāto Berkulis. "Jā, šāva viņš ātri, bet vējš nebija stiprs, tobrīd viņš pats netika galā."

"Ja salīdzinām ar vakardienas sieviešu sacensībām, tad šodien vējš nebija tik skarbs, bet vairāk startu mums nav bijis, savukārt treniņu apstākļus salīdzināt ar sacensību apstākļiem nevar," skaidro treneris. "Plus mīnus šaušanas laiki Andrejam ir līdzīgi. Varbūt varēja vējainā laikā šaut mierīgāk, bet man ir grūti spriest. Tas būs jājautā viņam pašam."

"Otrajā aplī viņš bija ātrākais un tā brīža līderim zaudēja deviņas sekundes. Viņš pats to noteikti zināja, jo trasē viņam tika nodota informācija, ka viņš strauji kāpj uz augšu. Andrejs no 17. vietas uz otro šaušanu atbrauca jau otrajā vietā. Pirmais aplis viņam nebija īpaši ātrs, šautuvē viņš ieradās sestais. Tādēļ, iespējams, otrais aplis nemaz nebija tik ļoti ātrs. Pats sportists jau jūt. Ja viņš jūt, ka var pabraukt, tad brauc. Speciāli taupīties nevar."

"Oskaram tāpat kā Andrejam šāvieni aizgāja pa leju. Acīmredzot tajā mirklī vējš bija mazāks, un viens šāviens bija garām. Šaušanā stāvus Oskars cīnījās. Sanāk, ka Oskars cīnījās un dabūja vienu kļūdu, bet Andrejs šāva ātrāk un dabūja divas kļūdas."

"Par Andreja ātrumu šaubu nav. Domājot par iedzīšanu, galvenais būs šaušana. Ja labi šaus, tad ir labas iespējas pakāpties augstu," piebilst Berkulis. "Izrunāsim ar servisa cilvēkiem un Andreju, kā bija ar slēpēm. Tad arī domāsim par taktiku rītdienas sacensībām. "

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-02-11 16:26, pirms 6 gadiem
Nu tur tomēr jāpadomā. OK, var iet uz visu banku, bet, šķiet, vēl ne reizi tas nav atmaksājies. Varbūt prātīgāk otro apli par kādām desmit sekundēm lēnāk, toties šautuvē par vienu sodu mazāk (iegūtas 22 sekundes) un pēdējā aplī par 15-20 sekundēm sekundēm ātrāk. Ieguvums ap pusminūti. Bet par laimi sportā viss ir daudz neprognozējamāk nekā sēžot uz dīvāna.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-02-11 18:16, pirms 6 gadiem
skepse[LV] rakstīja: visi tie purni tai olimpiadee tipiski luzeri, kada jega braukt cinities pa sesinieku, normali meesli
Un kāda jēga tev pirst dīvānā un smirdēt?

  +3 [+] [-]

, 2018-02-11 18:18, pirms 6 gadiem
Speciāli taupīties nevajag, bet sadalīt spēkus proporcionāli visas distances garumā gan varētu.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-11 20:00, pirms 6 gadiem
san4ito rakstīja: Speciāli taupīties nevajag, bet sadalīt spēkus proporcionāli visas distances garumā gan varētu.
Un varbūt kādi citi sportisti tiešām jūt kā labāk, bet Andrejs kā pierādījies to nemāk!

  -1 [+] [-]

, 2018-02-11 21:57, pirms 6 gadiem
Ja nav, tad nav un pats Berkulis ir aizsēdējies. Vajadzētu viņu nomainīt un tad ar jaunu vēsmu vrb kas sanāktu

  +1 [+] [-]

, 2018-02-11 23:12, pirms 6 gadiem
bobiits rakstīja: Ja nav, tad nav un pats Berkulis ir aizsēdējies. Vajadzētu viņu nomainīt un tad ar jaunu vēsmu vrb kas sanāktu
Drausmas, kas te par varenu pukstētāju un īdētāju baru novācies Novēlu jums savākties, noslaucīt asariņas un uzsmaidīt. Baudām olimpiādi! Jē!