Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Lambjēls: "Ar četrkāršo lēcienu neriskēsim, Vasiļjevam ir citas kvalitātes"

Lambjēls: "Ar četrkāršo lēcienu neriskēsim, Vasiļjevam ir citas kvalitātes"
Stefāns Lambjēls
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Lartvijas daiļslidotāju Denisa Vasiļjeva un Diānas Ņikitinas treneris, slavenais šveicietis Stefāns Lambjēls šorīt pēc treniņa "Gangneung Ice Arena" hallē sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par abu mūsu sportistu pašreizējo gatavību un gaidāmajiem priekšnesumiem sacensībās.

"Šonedēļ vēl strādājam diezgan intensīvi, cenšamies pieslīpēt mūsu programmu detaļas. Nākamnedēļ treniņi būs īsāki tādā ziņā, ka izpildīsim mazāk lēcienu. Pagaidām viss rit pēc plāna, Deniss paveic labu darbu, lai saliktu visu pa plauktiņiem. Eiropas čempionātā Maskavā ieguvām labas emocijas, cenšamies tās pārnest arī uz šejieni. Ieradāmies tikai pirms divām dienām, joprojām pielāgojamies laika joslai, bet nākamajā nedēļā viņam viss būs kārtībā," norāda Lambjēls.

"Viņa programmas mazliet atšķiries no Eiropas čempionātā demonstrētā. Mums ir vairākas programmu versijas un atliek tikai izvēlēties, kuru izpildīsim šeit. Bet tā noteikti mazliet atšķirsies no Eiropas čempionātā redzētā," saka treneris. Tikmēr jautāts par četrkāršajiem lēcieniem Denisa izpildījumā, Lambjēls aicina būt pacietīgiem un skaidro, kādēļ nav pamata lieki riskēt. "Sezonas vidū ir grūti programmā iekļaut kaut ko tik sarežģītu kā četrkāršie lēcieni. Sezonas sākumā plānojām tos iekļaut, bet tagad ir atlikušas olimpiskās spēles un pasaules čempionāts. Ja vēlamies konsekventu programmu ar četrkāršajiem lēcieniem, tad būs jāpagaida līdz nākamajai sezonai. Bet šeit un tagad ir jāizdara pēc iespējas labāk tas, ko viņš spēj paveikt labi."

"Eiropas čempionātā jau redzējām, ka nav nozīmes tam, cik četrkāršos lēcienus tu izpildi. Nozīme ir tam, ka visa programma ir jēgpilna un teicami izpildīta. Manuprāt, šajā karjeras brīdī nav vērts riskēt. Svarīgākais, lai viņam kopumā būtu spēcīgs priekšnesums. Ja viņš daudz koncentrēsies uz četrkāršo lēcienu, tad mazināsies koncentrēšanās pārējai programmai. To es nevēlos redzēt. Viņš ir stiprs ļoti daudzās jomās, tādēļ Denisam ir jāparāda savas kvalitātes. Citi daiļsdotāji var sevi "pārdot" tikai ar četrkāršajiem lēcieniem, bet Denisam ir daudz kas vairāk, ko parādīt."

"Vai viņš būs gatavs mentāli? Domāju, ka Deniss palēnām tam tuvojas. Tas ir prāta stāvoklis, un viņš tam arvien vairāk pietuvojas," uzskata Lambjēls. "Uzskatu, ka viņam labs rezultāts olimpiskajās spēlēs būtu vieta divpadsmitniekā, taču man pats svarīgākais ir viņa priekšnesuma kvalitāte, nevis konkrēta vieta sacensībās."

Runājot par Latvijas delegācijas jaunāko sportisti, 17 gadus veco Diānu Ņiktinu, treneris pauž pārliecību, ka viņa būs gatava labi nostartēt, lai gan Eiropas čempionāts Maskavā viņai izvērtās nesekmīgs. "Viņa bija gatava jau Eiropas čempionātam. Diānas sniegums īsajā programmā bija pārpratums, jo viņa bija gatava sacensībām gan mentāli, gan fiziski. Kas notika? Viņa bija ļoti pārliecināta par sevi, jo treniņos klājās lieliski. Iespējams, viņai bija vajadzīgs izaicinājums, kura nebija pārlieku lielās pārliecības dēļ. Bet šeit, Phjončhanā viņai izaicinājuma netrūks, viņa būs gatava."

"Salīdzinot ar Eiropas čempionātu, Diānas īsajā programmā esam veikuši izmaiņas. Lai censtos nopelnīt pēc iespējas vairāk punktu, tā ir padarīta nedaudz sarežģītāka. Bet izvēles programma būs tā pati," piebilst 32 gadus vecais Turīnas olimpisko spēļu vicečempions.


, 2018-02-10 09:47, pirms 6 gadiem
Cerams viņš zin ko dara!
, 2018-02-10 10:02, pirms 6 gadiem
Fantastiska bilde! Ja kāds pirms dažiem gadiem būtu teicis, ka redzēsim Lambjēlu LV izlases formā, noturētu viņu par jocīgu .... No sirds vēlu Denisam un Diānai parādīt visu to labāko uz ko viņi ir gatavi. Veiksmi!
, 2018-02-10 10:10, pirms 6 gadiem
murene rakstīja: Fantastiska bilde! Ja kāds pirms dažiem gadiem būtu teicis, ka redzēsim Lambjēlu LV izlases formā, noturētu viņu par jocīgu .... No sirds vēlu Denisam un Diānai parādīt visu to labāko uz ko viņi ir gatavi. Veiksmi!
Jā, tas patiešām silda sirdi.
Slēpts komentārs: M
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-10 11:40, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Neriskēt ir pareizi, labāk droša vieta kaut kur pa vidu, nekā iet uz medaļu, bet kļūdīties. Igoram Vihrovam pirms fināla treneris arī lika neriskēt. Viņš , muļķis, nepaklausīja un tagad visu mūžu spiests saukties par olimpisko čempionu.
Neparspīlē ar sarkasmu ir jābūt tomēr spējīgam kaut cik regulāri to lēcienu izlekt treniņos, lai vispār ir jēga viņu likt sacensībās, tad jau tik pat labi var pateikt ka top džekiem, kas visi lec četrkāršos, kādam jāmēģina izlekt pieckāršais, a ja nu izdodas pēkšņi, uzvara uzreiz garantēta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-10 12:36, pirms 6 gadiem
nistjak_sniegaviirs_101000707389533 rakstīja: Nu kad paklausaas trekno Lauriņu tad rodas sajuuta ka pelmenu maatiite ir exprte visos sportos!!!!! Tramplinleekshana, hokis, fuuzis, teniss , box un hvz veel kur!!!!!! Bet mans domaat ka tu ir pilniiga atstojniece pa dziivi!!!!!! Vieniigais ko tu pieproti ir paarbraukt paari kirbju laukam ar traktoru zem spiediena - paalii!!!!
Tramplīnlēkšana un fūzis neinteresē, neskatos, attiecīgi neko arī nezinu, hoķim un tenisam jau diezgan pasen sekoju līdz, bet nu ar tā diezgan lēkmveidīgi pēdējā laikā, kādreiz varēju daudz vairāk ekspertēt. Boksā man brālis ir eksperts, es tik varu klausīties viņā un mācīties. Vēl aizmirsi kalnu slēpošanu un biatlonu. Ar traktoru pālī nekad braukusi neesmu, bet skaidrā gan to daru kā čempions.
Un tu, anonīmais sniegavīr, kur ekspertēt vari tu? Spriežot pēc taviem komentiem, runas prastumā un lamās, sports neizskatās ka tev vispār interesētu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-10 12:50, pirms 6 gadiem
nistjak_sniegaviirs_101000707389533 rakstīja: Kirbju maatiit to ka tu dreifee ar traktor palii to zin pat miliča koleegi ziemelvidzemee!!!!
To kas man interesee tas tev neinteresee 100 punkt!!!! nfl un regbijs!!!! Bet nemiiz es nav seklais Miņins
Tu normāli vispār runāt māki jeb tā bravūra tev dēļ anonimitātes? Tevis minētos sportus neskatos gan, bet regbijs varētu mierīgi ieinteresēt, kādreiz esmu viņu arī skatījusies, gana aizraujošs, izpratne par spēles niansēm gan tuvu nullei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-10 13:02, pirms 6 gadiem
NFL ir daudz aizraujošāks par regbinu
, 2018-02-10 13:04, pirms 6 gadiem
nistjak_sniegaviirs_101000707389533 rakstīja: Nee nemaaku runaat!!!! Es naU normaals!!!!!
Gan jau māki, par 99% esmu pārliecināta, ka dzīvē būtu pavisam cita valodiņa. Bet nu turi vien līniju, nez kāpēc tas jums šķiet nāvīgi svarīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-10 14:18, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Neriskēt ir pareizi, labāk droša vieta kaut kur pa vidu, nekā iet uz medaļu, bet kļūdīties. Igoram Vihrovam pirms fināla treneris arī lika neriskēt. Viņš , muļķis, nepaklausīja un tagad visu mūžu spiests saukties par olimpisko čempionu.
Šī vēl nav Vasiļjeva olimpiāde, baigi jauns vēl. Pie tam Lambjēls jau nu tiešām labāk par tevi zin. Lūk nākamajās tik tiešām jāiet uz visu banku būs
, 2018-02-10 16:54, pirms 6 gadiem
Sportacentra provinciālisms smird pa visiem galiem. Savenais treneris, slavensis tas un šitas. ko dīvānā pirdēji domā nakts viducī tviterī domā par porziņģa spēli un nra zaljaakidzelteno mēslu reklamēšana ieteiktajos rakstos. Paldies.
Iesaku arī citiem meklēt alternatīvu informācijas avotu.
, 2018-02-13 13:38, pirms 6 gadiem
kukberns rakstīja: Sportacentra provinciālisms smird pa visiem galiem. Savenais treneris, slavensis tas un šitas. ko dīvānā pirdēji domā nakts viducī tviterī domā par porziņģa spēli un nra zaljaakidzelteno mēslu reklamēšana ieteiktajos rakstos. Paldies.
Iesaku arī citiem meklēt alternatīvu informācijas avotu.
Ja Tu Lambjēlu neuzskati par slavenu šajā sporta veidā, tad Tu esi nepareizajā sadaļā un nebija nemaz vērts te komentēt...
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.