Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Dārznieks vīlies, Kivlenieks piesauc karjeras pēdējās sacensības

Dārznieks vīlies, Kivlenieks piesauc karjeras pēdējās sacensības
Inārs Kivlenieks
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas kamaniņu sportistiem Artūram Dārzniekam un Ināram Kivleniekam Phjončhanas olimpisko spēļu pirmās dienas sacensības nebija sekmīgas, jo abi sportisti palika ārpus labāko divdesmitnieka, par ko neslēpa neizpratni un vilšanos.

Dārznieks jau treniņos nespēja tikt galā ar trases izaicinājumu un piektdien pat piedzīvoja kritienu, bet šodien viņa cīņa ar trasi turpinājās. "Atklāti sakot, man visu nedēļu nesanāca otrā virāža. Bet vakar diezgan labi "izšķīdu", un pēc tā vairs neko nesapratu. Šodien nesanāca devītā virāža. Pirms tam smuki nācu ārā no devītās virāžas. Problēmas bija ar otro, piekto un sesto virāžu, šodien tām pievienojās arī devītā."

"Kurš no braucieniem šodien bija labāks? Es pat nezinu, abi liekami vienā maisā," saka Artūrs. "Grūti pateikt, cik ļoti mani ietekmēja treniņā piedzīvotais kritiens. Drīzāk tas ietekmēja mani fiziski, jo vakar pēc kritiena knapi kustējos. Bija nobrāzts vēders, zila roka, arī kakls joprojām ir dīvains."

"Krists ir daudz un krietieni bijuši dažādi, bet šo es vienkārši negaidīju. Parasti jau iepriekš esi pieļāvis kļūdu un apzinies, ka tā, visticamāk, novedīs pie kritiena. Bet šoreiz bija vienkārši bum, bum, bum un es ar 120 km/h ātrumu tiku izsmērēts ar ķiveri pa ledu."

"Rītdien gribētos nobraukt tā, lai beidzot pašam būtu prieks. Esmu šeit veicis labus braucienus, pērn Pasaules kausa posmā taču biju astotais. Var jau teikt, ka tagad trase ir citāda, ir lielāki mīnusi, bet arī pagājušogad jau bija tie paši mīnusi. Pat nezinu, kas šosezon notiek. Nu nevaru nobraukt. Vienīgās sacensības, kurās iebraucu finišā ar prieku par labu braucienu bija Oberhofā," atzīst Dārznieks.

Tikmēr Inārs Kivlenieks izteicās, ka acīmredzot nav noticējis sev, sagriezis kamanu un tādēļ pamatīgi atsities pret apmali otrajā braucienā. "Treniņos arī negāja pārāk labi. Bija problēmas ar braukšanu, un vienā no braucieniem salauzu kamanas. Šoreiz kaut kas neliekas kopā. Nevaru ne izbraukt trasi, ne savest kārtībā tehniku. Nav vienas konkrētas lietas, kāpēc izpaliek rezultāts."

31 gadu vecais Kivlenieks ar paziņojumiem nesteidzas, tomēr piekrīt, ka šajā vecumā var nākties atzīt, ka šīs olimpiskās spēles viņam ir pēdējās. "Vēl vairāk - sliecos uz to, ka šīs man varētu būt pēdējās sacensības karjerā. Šobrīd sajūtas ir nepatīkamas. Jācenšas rīt aizvadīt divi labi braucieni, un tad skatīsimies."


, 2018-02-10 17:46, pirms 6 gadiem
Ja 31 gada vecumā nevar iebraukt divdesmitniekā, tik tiešām nav vērts turpināt. Katram dzīvē savs. Gan atradīs savu vietu dzīvē un viss būs kārtībā. To arī novēlam. Priekā!
, 2018-02-10 17:52, pirms 6 gadiem
Skumji ir tas, ka mums, kam ir sava trase, priekšā ir pat Austrālijas pārstāvis, kā arī tur pat blakus Dārzniekam ir varenās kamaniņu lielvalsts Indijas pārstāvis...
Slēpts komentārs: shitaa
, 2018-02-10 18:36, pirms 6 gadiem
Ja nevar, tad jābeidz!
Slēpts komentārs: jureic
, 2018-02-10 18:54, pirms 6 gadiem
Jā, Inārs, nekas, ir citas profesijas, kuras varētu apgūt 31 gada vecumā, galvu, diemžēl, savest kārtībā tā arī neizdevās, žēl, bet īstais potenciāls izleca (sanāca) tikai dažos mačos daudzu gadu garumā, lai veicās!
, 2018-02-10 19:07, pirms 6 gadiem
Jā, tā arī galvu nesakārtoja.
Slēpts komentārs: Alpaville
, 2018-02-10 19:51, pirms 6 gadiem
Nekas, anyway malači, ne jau katrs reizi 4 gados brauc uz pasaules forumu! Tiršī tā , nobraukt rīt labi sevis pēc !!!
, 2018-02-10 19:53, pirms 6 gadiem
shitaa rakstīja: Problēmas bija ar otro, piekto un sesto virāžu, šodien tām pievienojās arī devītā."
-----------
Es ir pārsmējies...
Kā cilvēkam, kas n-tos gadus no vietas to vien dara kā brauc ar kamanām var būt problēmas virāžās. Goda vārds nesaprotu. Kas tur ir tik sarežģīts. Man jau liekas, to var mērkaķim iemācīt mēneša laikā.
Nobrauc Siguldas trasē kaut ar Vučko, tas viss notiek ļoti lielā ātrumā.
, 2018-02-10 20:43, pirms 6 gadiem
shitaa rakstīja: Problēmas bija ar otro, piekto un sesto virāžu, šodien tām pievienojās arī devītā."
-----------
Es ir pārsmējies...
Kā cilvēkam, kas n-tos gadus no vietas to vien dara kā brauc ar kamanām var būt problēmas virāžās. Goda vārds nesaprotu. Kas tur ir tik sarežģīts. Man jau liekas, to var mērkaķim iemācīt mēneša laikā.
Tāda bērnišķīga replika no manas puses, bet tas kā reiz būs gluži atbilstoši tavam komentāram - ja liekas, tad sasitas.
, 2018-02-10 21:33, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Nobrauc Siguldas trasē kaut ar Vučko, tas viss notiek ļoti lielā ātrumā.
Esmu braucis. Un!?
Man nav problēmu ar to, ka džeki tur ir un ieņem 20+ vietas, lai cīnās, es tik reāli nesaprotu kapēc viņi tīri tehniski nemāk braukt.
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.