Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

D. Dukurs: "Trase ir sagatavota teicami. Tagad jātiek galā pašiem ar sevi"

D. Dukurs: "Trase ir sagatavota teicami. Tagad jātiek galā pašiem ar sevi"
Dainis Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Skeletona treneris Dainis Dukurs nedēļu pirms Phjončhanas olimpisko spēļu skeletona sacensībām pastāstīja par atmosfēru, trases gatavību un sadzīves apstākļiem olimpiskajā ciematā.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Dukurs sūdzējās, ka tā arī nav spējis uzķert olimpisko spēļu sajūtu, bet Phjončhanā viņam tas esot izdevies jau pirmajās dienās. "Apkārtējā vide šeit ir daudz draudzīgāka un vairāk orientēta uz lielo notikumu, turpretī Sočos tā bija orientēta uz spēļu saimniekiem. Šeit ļoti labi strādā brīvprātīgo komanda. Par spīti valodas barjerai, cilvēki ir atsaucīgi un ļoti cenšas. Ir jūtama laba attieksme, bet Sočos bija gadījumi, kad tev garām pabrauc tukšs autobuss, un tu pat nezini, kāpēc tā noticis. Manuprāt, atmosfēra Phjončhanā ir daudz labāka, jo korejieši nestaigā apkārt un neakcentē, ka viņi ir saimnieki, organizatori, bet citi ir tikai atbraucēji. Sočos visu laiku juties kā konkurents, šķērslis vai negaidīts cilvēks."

"Arī mēs [tāpat kā bobslejisti] savu mājinieku konkurentu [Sunbinu Junu] vēl neesam šeit redzējuši. Vakar (ceturtdien) redzējām tikai viņu treneri, kurš skatījās, kā braucam mēs. Nav šaubu, ka viņš būs spēcīgs, bet mums ir jādara savs darbs. Nobraucām pirmos divus braucienus, mazliet sapratā, ar ko trase šobrīd atšķiras no tās, kāda tā bija oktobrī. Ir dažas vietas, kas ir citādas, tomēr tā nav nekāda mājinieku pārgudrība. Arī mēs, katru gadu taisot trasi Siguldā, nevaram uztaisīt pilnīgi identisku. Jā, iepriekš korejieši speciāli bija uztaisījuši nekvalitatīvu trasi, lai citi nedabūtu uzķert kvalitāti, bet tagad viss ir kārtībā. Trase ir sagatavota teicami. Tagad jātiek galā pašiem ar sevi."

"Protams, mēs jau gribētu, lai paliek mazliet siltāks, jo mūsu slidas labak strādā temperatūrā ap nulli vai nelielos mīnusos. Laika prognozei arī ne vienmēr var uzticēties. Sola siltāku laiku uz rītdienu, bet tas atnāk dienu vēlāk," saka Dukurs. "Pietiek jau ar to vien, ka saule apspīd trasi. Tad jau būs labi."

"Jā, istabiņās nav televizoru. Varējām būt gudrāki un paņemt līdzi, lai vieglāk varētu strādāt ar safilmēto materiālu, taču iPad ir pietiekami labs. Drīzāk televizrors noderētu, lai brīvajā laikā paskatītos citu sporta veidu sacensības, jo mūsu interese neaprobežojas tikai ar skeletonu. Ja tādas iespējas nav, tad nav. Galu galā esam atbraukuši šeit startēt sacensībās."


Slēpts komentārs: asusasus
Slēpts komentārs: Emka953
, 2018-02-10 16:10, pirms 6 gadiem
Kas tad tie par brīnumiem ??? Vecais Dukurs nemeklē attaisnojumus pirms cīņas ??
, 2018-02-10 17:17, pirms 6 gadiem
galvenais šo mazāk intervēt, citādi slikti var beigties
, 2018-02-12 20:59, pirms 6 gadiem
Oh, troļļi klāt. Baigi nezināmie, diemžēl tās ir Latvijas okupācijas mazdēlu atraugas.
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.