Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Dominējošais Kingsburijs labākais mogula pirmajā kvalifikācijā

Dominējošais Kingsburijs labākais mogula pirmajā kvalifikācijā
Mikaels Kingsburijs
Foto: EPA/Scanpix

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs aizvadīti pirmie kvalifikācijas slēpojumi mogulā. Labāko rezultātu vīriešu konkurencē sasniedza kanādietis Mikaels Kingsburijs, savukārt sievietēm labākā bija Perīne Lafonta no Francijas.

25 gadus vecais Mikaels Kingsburijs tiek uzskatīts par visu laiku labāko mogulā, un favorīta statusu viņš apliecināja arī pirmajā kvalifikācijā, tiekot pie 86,07 punktiem un pirmās vietas. Viņš nopelnīja visvairāk punktu par ātrumu un lēcieniem, savukārt pagriezienos labāks bija krievs Aleksandrs Smišļajevs, kurš ar 83,93 punktiem ierindojās otrajā vietā.

Kanādietis ar septiņām medaļām ir titulētākais mogula sportists pasaules čempionātos, taču pirms četriem gadiem viņam Sočos bija jāsamierinās ar sudraba medaļu, piekāpjoties tautietim Aleksandram Bilodo, kurš drīz vien paziņoja par karjeras beigām. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Smišļajevs.

Sieviešu konkurencē par kvalifikācijas uzvarētāju kļuva 19 gadus vecā Perīne Lafonta, kura ar 79,72 punktiem apsteidza kanādieti Endī Naudi, kurai izdevās sakrāt 79,60 punktus. Francūziete 2017. gada pasaules čempionātā tika pie viena zelta un viena sudraba.

Kvalifikācijā trešo vietu ieguva Morgana Ščilda no Amerikas Savienotajām Valstīm, bet ceturtā bija kanādiete Žastīne Dufūra-Lapointa, kura pirms četriem gadiem tika kronēta par čempioni. Viņas māsa Hloja ieguva sudrabu, bet šoreiz ierindojās 13. vietā, tāpēc rīt nāksies piedalīties otrajā kvalifikācijā.

Gan vīriešiem, gan sievietēm labākie desmit no pirmās kvalifikācijas nodrošināja vietu finālā, kamēr atlikušie 20 sportisti vēl vienā kvalifikācijā sadalīs vēl desmit pozīcijas, kas ļaus kvalificēties izšķirošajiem notikumiem. Pirmajā finālā tiks noskaidroti 12 ātrākie, pēcāk tiks atsijāta puse, bet trešajā finālā piedalīsies seši labākie, kuri sadalīs medaļu komplektus.


, 2018-02-09 20:17, pirms 6 gadiem
Paldies par rakstie,bet butu labi ielikt ari tabulu,lai ir parskatamak!
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.