Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Bahs: "Ziemeļkorejas lēmums piedalīties olimpiskajās spēlēs – solis uz priekšu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bahs: "Ziemeļkorejas lēmums piedalīties olimpiskajās spēlēs – solis uz priekšu"
SOK prezidents Tomass Bahs
Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkoreja sūtīs savu delegāciju uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm, kas norisināsies Dienvidkorejā. Paziņojums nācis klajā pēc pirmajām abu valstu augsta līmeņa sarunām pēdējo divu gadu laikā.

Ziemeļkorejas delegācija sastāvēs no sportistiem, funkcionāriem un atbalstītāju grupas. Tāpat tā sūtīs dažādus māksliniekus, novērotājus, taekvondo paraugdemonstrējumu komandu un žurnālistus. Savukārt Dienvidkoreja izteikusi piedāvājumu abām valstīm atklāšanas ceremonijā soļot kopā, tāpat kā tas notika 2006. gadā Turīnā.

Tāpat olimpisko spēļu rīkotāja sacīja, ka tā apsvērs dažu sankciju apstādināšanu, lai palīdzētu Ziemeļkorejai piedalīties pasākumā. Pārrunās piedalījās pa pieciem pārstāvjiem no katras valsts, taču pašas galvenās amatpersonas tikšanos vēroja kamerās. Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns savā Jaunā gada uzrunā sacīja, ka apsver komandas sūtīšanu uz olimpiskajām spēlēm.

Notikumu pavērsienu ar atbalstu sagaidījis Starptautiskās olimpiskās komitejas vadītājs Tomass Bahs: "Piedāvājumi palīdz spert soli uz priekšu olimpiskajā garā." Šobrīd tiekot gaidītas oficiālās atskaites un piedāvājumi no otrdien notikušās tikšanās. Pēc tam Starptautiskā olimpiskā komiteja diskutēs par piedāvājumiem – par sportistu skaitu un viņu piedalīšanās formātu jeb zem kāda karoga un ar kādu himnu viņi startēs.

Izmantotie resursi:
North Korea to send team to Winter Olympic...

     [+] [-]

, 2018-01-09 21:32, pirms 6 gadiem
Tiešām liels solis uz priekšu!