Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Rubenis: "Pagaidām neesmu redzējis nevienu, kurš trasi izbrauktu 100% tīri"

Rubenis: "Pagaidām neesmu redzējis nevienu, kurš trasi izbrauktu 100% tīri"
Mārtiņš Rubenis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas kamaniņu sporta treneris Mārtiņš Rubenis atzina, ka sestdien vīriešu sacensībās Phjončhanas olimpiskās trases ledus būšot kārtīgs "stiklinieks", tādēļ būs svarīgi, lai sportistiem būtu kontrole pār kamanām.

"No augšējā starta pagaidām aizvadīti vēl tikai divi braucieni. Notiek tikai trases ķeršana. Brauksim mājās, analizēsim video, domāsim ko darīt uz rītdienu," stāsta Rubenis. "Filmējam paši, jo lielais video braucienus nerāda. Piefilmējam tās atslēgas vietas, kuras ķērās treniņu nedēļā sezonas sākumā. Būtu labi, ja būtu vairāk roku, jo visas vēlamās vietas nespējam safilmēt. Ja katrā virāžā būtu pa pāris cilvēkiem, tad jau varētu uztaisīt pamatīgu atskaiti."

"Kamanas ir jātaisa maksimāli stabilas, jo trase tagad ir ļoti cieta. Ledus pirms sacensībām tiks liets vairākas reizes, līdz ar to visas gropītes, kas tiek izkasītas ar ledus nažiem, būs aizlietas ciet. Būs kārtīgs "stiklinieks", tādēļ ir svarīgi, lai sportistiem būtu kontrole pār kamanām. Lai nebūtu visādas sānslīdes, kas ļoti ietekmē ieiejas un izejas nākamajās virāžās."

"Domāju, ka sacensības būs ļoti interesantas. Pagaidām neesmu redzējis nevienu sportistu, kurš brauktu 100% tīri. Protams, pagaidām visi vēl taustās. Bet treniņu nav daudz, tikai seši braucieni, kuriem jāsniedz atbildes. Kurš ātrāk noķers sīkos knifiņus, tas arī labāk brauks," skaidro Rubenis.

"Vai mūsu sportistiem ātra trase ir parocīga? Tas ir ļoti individuāli. Dažiem vairāk patīk strādājamās, dažiem ātrās un braucamās. Zinot mūsu puišus, viņi ir labi pielāgojušies dažāda stila trasēm. Šeit ir vajadzīgas labas sajūtas, brīvas sajūtas kamanās, tad arī var noķert ātrumu."

"Inārs [Kivlenieks] vairāk ir spēka braucējs. Augša viņam iet vieglāk, bet trases lejasdaļā drīzāk sanāk cīnīties. Kristers [Aparjods] taustās, viņam kamanas ļoti precīzi reaģē, līdz ar to ir precīzi īstajā vietā jānostrādā. Tikmēr Artūram [Dārzniekam] kā kura vieta un kā kurš brauciens. Ir vietas, kuras viņam padodas izbraukt smuki, bet ir vietas, par kurām vēl ir jautājumi. Kuram šī trase varētu būt piemērotāka? Šo jautājumu gan nekomentēšu."


, 2018-02-08 12:13, pirms 6 gadiem
Šodienas treniņos mūsējiem pavisam bēdīgi rezultāti. Kivlenieks nemaz nav startējis otrajā braucienā. fil-luge.org

Šobrīd austrālietis un viens no poļiem (Sochowicz) apbrauc mūsējos. Korejai kamaniņās tomēr nav izdevies sagatavot konkurētspējīgu sportistu.
, 2018-02-08 12:34, pirms 6 gadiem
nu izskatās ka pirmās , otro vietu izcīnīs Lohs un Ludvigs , trešo Kindls.
, 2018-02-08 12:35, pirms 6 gadiem
pirmajā treniņu dienā liekas ,ka ledus bijis ātrāks nekā šodien
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.