Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Ziemeļkorejas daiļslidotājiem labas cerības piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs

Agris Suveizda

Ziemeļkorejas daiļslidotājiem labas cerības piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs
Kims Čusiks un Rjoma Teoka
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) pārstāvis medijiem atklāja, ka komiteja saglabājusi durvis atvērtas Ziemeļkorejas sportistu dalībai drīzumā gaidāmajās olimpiskajās spēlēs un ka tā vadīs pārrunas ar visu pušu pārstāvjiem. No Ziemeļkorejas olimpiskajām spēlēm kvalificējās daiļslidotāju pāris Čusiks Kims un Teoka Rjoma, taču viņi nokavēja oficiālo beigu termiņu pieteikuma iesniegšanai, kas bija jāizdara līdz 30. oktobrim.

"Esam saglabājuši durvis atvērtas, pagarinot reģistrācijas termiņu un piedāvājot atbalstu Ziemeļkorejas sportistu pārstāvjiem, vienlaikus cienot Apvienoto Nāciju ieviestās sankcijas," sacīja SOK pārstāvis. "Pavisam drīz turpināsim sarunas ar visām iesaistītajām pusēm, lai drīzumā varētu pieņemt nepieciešamos lēmumus par sportistu dalību un formātu, kādā tā varētu notikt."

"Ņemot vērā esošo situāciju Korejas pussalā, mums nepieciešama politiskā griba no visām iesaistītajām pusēm, lai sportistu dalība kļūtu iespējama. Tiklīdz politisko šķēršļu vairs nebūs, SOK pieņems galīgo lēmumu," pārstāvis turpināja. Ziemeļkorejas vadītājs Kims Čenuns Jaungada uzrunā runāja par iespējamo dalību olimpiskajās spēlēs, un iepriekšējā nedēļā starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju pēc gandrīz divu gadu pauzes tika atklāta tiešā sakaru līnija, tostarp, lai apspriestu arī jautājumu par olimpiskajām spēlēm.

Ziemeļkoreja pēdējoreiz ziemas olimpiskajās spēlēs piedalījās 2010. gadā, kad Vankūverā to pārstāvēja ātrslidotājs Hjonsuks Ko un daiļslidotājs Sončols Ri.

Izmantotie resursi:
https://www.sbs.com.au/news/ioc-kee...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-01-08 17:43, pirms 6 gadiem
Vēl 1993. gadā Ziemeļkorejas hokeja izlase pasaules čempionāta C grupā ar 0:4 zaudēja Latvijai. Tolaik mūsējie reti atstāja laukumu, iemetot mazāk par 26 ripām (pret Beļģiju). Tā Dienvidkorejas vārtos ripa ielidoja 27 reizes, bet Izraēlas - veselas 32 reizes. Arī ukraiņi ielaida piecus, gan tiekot pie punkta. Bet KTDR ielaida tikai četrus.

     [+] [-]

, 2018-01-08 17:56, pirms 6 gadiem
bija rakstīts ,ja kāds Ziemeļkorejas sportists dosies uz OS ASV varētu boikotēt pasākumu.

     [+] [-]

, 2018-01-08 17:57, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Vēl 1993. gadā Ziemeļkorejas hokeja izlase pasaules čempionāta C grupā ar 0:4 zaudēja Latvijai. Tolaik mūsējie reti atstāja laukumu, iemetot mazāk par 26 ripām (pret Beļģiju). Tā Dienvidkorejas vārtos ripa ielidoja 27 reizes, bet Izraēlas - veselas 32 reizes. Arī ukraiņi ielaida piecus, gan tiekot pie punkta. Bet KTDR ielaida tikai četrus.
tā valsts drošvien vēl nebija tik ļoti sačakarēta kā tagad