Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Krievijas reakcija: "Pat Padomju Savienība netika pakļauta tādām sankcijām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krievijas reakcija: "Pat Padomju Savienība netika pakļauta tādām sankcijām"
Krievijas vicepremjers Vitālijs Mutko 1. decembrī FIFA Pasaules kausa preses konferencē Maskavā
Foto: EPA/Scanpix

"Krievijas sportam notikušais līdzinās 9 balles stiprai zemestrīcei, kuras sekas nāksies likvidēt daudzus gadus. Pirmkārt, Krievijas Olimpiskā komiteja – Padomju Savienības nacionālās Olimpiskās komitejas mantiniece – pat Aukstā kara gados netika pakļauta tādām sankcijām," reaģējot uz Starptautiskās Olimpiskās komitejas lēmumu diskvalificēt OKR, raksta laikraksts "Moskovskij Komsomoļec".

RIA Novosti. Zem sveša karoga: Krievijas izlasi nepielaiž Olimpiskajām spēlēm

https://ria.ru/sport/20171206/15102...

“Starptautiskā Olimpiskā komiteja (IOC) nolēmusi nepielaist Krievijas izlasi startam Korejas spēlēs 2018. gada februārī. Lēmums pieņemts, balstoties uz īpašu komisiju secinājumiem, kuri apstiprināja “sistēmiskas manipulācijas ar dopingu Soču spēļu laikā”.

Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) vadītājs Aleksandrs Žukovs paziņojis, ka IOC izpildkomiteja pieņēmusi svarīgu lēmumu, kura maksimāli ņem vērā sportistu intereses, ietverot sevī gan pozitīvas, gan negatīvas puses.

Viņš norādīja, ka Samuela Šmida vadītā komisija neatrada pierādījumus, ka Krievijas pastāv valsts atbalstīta dopinga lietošanas sistēma. Tajā pašā laikā ziņojumā tieši pateikts, ka bijušais Maskavas antidopinga laboratorijas vadītājs Grigorijs Rodčenkovs iedzīvošanās nolūkos nodarbojies ar krāpniecisku darbību.

Žukovs izteicās, ka gadījumā, ja Olimpiskās spēles Korejas pilsētā Phjončhanā notiks bez starpgadījumiem, OKR diskvalifikācija tiks atcelta. Visticamāk, ierobežojumi Krievijas karoga un himnas lietošanā tiks atcelti Korejas spēļu pēdējā dienā – tad Krievijas sportisti noslēguma ceremonijā varēs soļot zem sava karoga.

IOC lēmumu pieņēma, balstoties uz divu komisiju darbu. Denisa Osvalda vadītā komisija vēlreiz pārbaudīja Krievijas sportistu nodotos analīžu paraugus. Tās rezultātā Krievija zaudēja 11 medaļas un zaudēja pirmo vietu komandu vērtējumā.

Otrā komisija, kuru vada bijušais Šveices Konfederācijas prezidents Samuels Šmids, pārbaudīja ziņas par iespējamu valsts iejaukšanos Krievijas antidopinga sistēmā. Abas komisijas sāka darbu pēc Pasaules antidopinga organizācijas (WADA) izmeklēšanas Ričarda Maklarena vadībā, pārbaudot, vai Federālais drošības dienests (FSB) samainījis Krievijas sportistu analīžu paraugus.

WADA 2015. gadā apsūdzēja Krieviju daudzskaitlīgos antidopinga noteikumu pārkāpumos un nosprieda, ka RUSADA darbība neatbilst organizācijas kodeksam. RUSADA vadītājs Grigorijs Rodčenkovs 2015. gada novembrī tika atbrīvots no amata. (Krievijas vicepremjers) Vitālijs Mutko izteicās, ka Rodčenkovs lūdzis viņu neatlaist un teicis, ka viņa rīcībā esošajai informācija var “satricināt” gan WADA, gan IOC.

Pēc atlaišanas Rodčenkovs aizbrauca uz ASV – 2016. gadā intervijā laikrakstam "New York Times" viņš paziņoja, ka vismaz 15 Soču spēļu medaļnieki no Krievijas bijuši valsts "dopinga programmas" dalībnieki. Vēlāk IOC izveidoja divas īpašas komisijas.”

Moskovskij Komsomoļec. Krieviju padzen no Olimpiādes: IOC lēmums rada vēl vairāk jautājumu

Россию выгнали с Олимпиады: решение МОК...

“Piepildījušās pašas pesimistiskākās prognozes par IOC izpildkomitejas sēdi Šveices pilsētā Lozannā. Mūsu valsts Olimpiskā komiteja ir diskvalificēta, brīfingā, kas notika pēc 21:00 vakarā pēc Maskavas laika, paziņoja IOC vadītājs Tomass Bahs. Krievijas pilsoņi ziemas spēlēs Korejā varēs startēt tikai zem Olimpiskā karoga. Un tikai tie, kuru reputācija ir kristaltīra.

Ilūziju par pašu mīkstāko sodu – sprieduma atlikšanu uz nenoteiktu laiku – nebija nevienam. Rietumi negatavojās vilkt garumā: līdz Phjončhanai, translācijas no kurienes mēs diez vai tagad redzēsim pilnā apjomā, palikuši divi mēneši un četras dienas. “Rīt, rīt, tikai ne šodien – saka visi sliņķi,” tāds ir populārā vācu sakāmvārda tulkojums.

IOC svarīgākā amatpersona, Tomass Bahs, ir vācietis. Olimpiskais čempions paukošanā no Austrumvācijas, kurā dopinga jautājums bija ļoti saasināts, sākotnēji pret Krievijas Federāciju bija lojāli noskaņots (kā nu ne – viņa pirmās spēlēs amatā notika tieši Sočos, tā taču bija viņa “pirmā balle”). Bahs uzticēja lēmuma pieņemšanu komisijām un, galu galā, izpildkomitejai.

Neviens no Krievijas izlases dalībniekiem, kuri pēc Soču spēlēm nokļuva antidopinga noteikumu pārkāpēju sarakstā, nevarēs piedalīties 2018. gada spēlēs. Tas attiecas arī uz treneriem un ārstiem. IOC noteiks personālu, kurš varēs palīdzēt Krievijas sportistiem.

Krievijas sporta ministrijas funkcionāri nevarēs tikt akreditēti 2018. gada spēlēm. Vitālijs Mutko un (bijušais sporta ministra vietnieks) Jurijs Nagornihs uz mūžu diskvalificēti no Olimpiskajām spēlēm. OKR prezidenta Aleksandra Žukova pilnvaras kā IOC loceklim tiks apturētas. OKR jāatmaksā IOC iztērētie līdzekļi izmeklēšanas laikā – 15 miljoni ASV dolāru.

Krievijas sportam tas līdzinās 9 balles stiprai zemestrīcei, kuras sekas nāksies likvidēt daudzus gadus. Pirmkārt, Krievijas Olimpiskā komiteja – Padomju Savienības nacionālās Olimpiskās komitejas mantiniece – pat Aukstā kara gados netika pakļauta tādām sankcijām.

Padomju Savienība – Otrā Pasaules kara uzvarētāju nometnes dalībniece – sākumā negribīgi pievienojās olimpiskajai ģimenei, taču no tā laika tās pozīcijas bija nesatricināmas, nerunājot par milzīgās valsts sportiskajiem panākumiem.

Jaunā gadsimtā jauna problēma – iepriekšējā statusa atjaunošana. Visi nesen redzējām, cik mokoši dzimtā antidopinga struktūra centās nogludināt visas nesaskaņas ar WADA, taču saņēma atteikumu, neizpildot visas ceļakartē minētās piezīmes. Cita piemērs – mūsu vieglatlētikas ķezas.

Krievijas vieglatlētikas savienības piemēram jākalpo citiem par mācību. Rio mūsu sportisti nevarēja startēt. Pagāja gads, pasaules čempionātā uz “urā” piedalījās Marija Ļisickene un Sergejs Šubenkovs. Bez himnas, karoga, pat bez trīskrāsu karoga lentītēm.

Tā vēl bija pusbēda. Līdzekļus startam pasaules čempionātā viņi nopelnīja sev paši, par laimi, tam domāts komercturnīrs, vārdā "Dimanta līga". Viņi tērē naudu ne tikai sev – vēl ir samaksa treneriem, personālam, viesnīcām un lidojumiem.

Atsevišķu “tīro” sportistu brauciens uz Phjončhanu ir zem jautājuma zīmes. Ne tikai tāpēc, ka tīrība vēl desmit reižu tiks pakļauta šaubām. Arī tādēļ, ka ne visi sportisti ir labi situēti, lai atļautos aizstāvēt valsts godu no savas kabatas. Vēl jānoskaidro: vai valsts vispār var viņus netieši atbalstīt. Un kāda būs tās pozīcija? Uz šo jautājumu trešdien atbildēs oficiālais Kremlis.

IOC lēmuma pozitīvā daļa uz vispārējā šoka fona – lēmumam piemīt kompromisa raksturs un Krievijas delegācijai jāpasaka paldies. Slimnieks vēl ir dzīvs. Taču jautājumu kļuvis tikai vairāk. Kā izskatīsies bezprecedenta izlase ar nosaukumu "Sportisti no Krievijas", kuru Valsts Domes deputāts un Krievijas kērlinga federācijas prezidents Dmitrijs Sviščovs sarunā ar mums piedāvāja nosaukt vēl daiļrunīgāk: "No Krievijas ar mīlestību"?

Kas viņu atbalstīs OKR diskvalifikācijas apstākļos? Ņemot vērā pulksteņa tikšķēšanu – ziemas spēles sāksies 9. februārī – priekšā gaidāms nervozs, titānisks un neko negarantējošs darbs.”

Moskovskij Komsomoļec. Krievijas telekanāli pēc IOC lēmuma atteikušies translēt Olimpiskās spēles

Российские телеканалы отказались от трансляции...

“Krievijas televīzijas kanāli – Krievijas televīzijas un radio kompānija (VGTRK) un “Match TV” – pieņēmuši lēmumu atteikties no 2018. gada Olimpiādes translēšanas. Par to ziņo Piektais kanāls.”
ВГТРК и «Матч ТВ» отказались от трансляции...

Sovetskij Sport. Jurists: mūs izmeta aiz apkakles. Līdz Olimpiādei jāpaspēj uzvarēt apelāciju

https://www.sovsport.ru/olympic_gam...

“Sporta jurists Mihails Prokopecs komentēja IOC lēmumu atļaut Krievijas sportistiem startēt Phjončhanas spēlēs zem neitrāla karoga.

“Negaidīju, ka tiks pieņemts tik bargs lēmums. Domāju, ka būs kā Rio, kad atsevišķas federācijas pieņēma atsevišķus lēmumus par noteiktiem sporta veidiem. Notika tā – mūs aiz apkakles izmeta no Olimpiskās kustības. Gribas ātrāk izlasīt Šmita ziņojumu – kā IOC pamato savu lēmumu, jo pagaidām zinām tikai par nepielaišanas faktu.

Jāiesniedz apelācija Lozannā un jācenšas uzvarēt procesu līdz Olimpiādei. Atkārtošos, grūti komentēt, nezinot IOC motivāciju. Un jāiepazīstas ar Šmita ziņojumu. Acīmredzot, viņš pastāstījis kaut ko jaunu, jo agrāk Mutko un (Soču spēļu rīcības komitejas vadītāja) Černišenko uzvārdi nefigurēja. Tagad viņi ir.

Cik saprotu, nacionālā Olimpiskā komiteja ir diskvalificēta un neko ietekmēt vairs nevar. Katrs sportists pats lems – piedalīties spēlēs vai nē,” Prokopecs Sanktpēterburgā teica “Sovetskij Sport” korespondentam.”

Starhit.ru . Mūsu zvaigznes dusmojas par Krievijas izlases nepielaišanu Olimpiskajām spēlēm

Наши звезды негодуют из-за отстранения сборной...

“Daiļslidotāja Anna Semjonoviča bija vīlusies par IOC lēmumu. “Veltīju sportam 17 dzīves gadus. Tas prasa milzīgas pūles. Lepojos, ka pārstāvēju savu valsti. Par Krieviju. Izcīnīju daudz medaļu, mans darbs un tulznas uz kājām bija tā vērtas! Neatkarīgi no IOC lēmuma, atbalstu mūsu sportistus.”

Olimpiskā zelta īpašniece, mākslas vingrotāja Margarita Mamuna pauda atbalstu tautiešiem. “Dusmas plēš gabalos no tā, cik daudz gribas pateikt un vismaz nedaudz palīdzēt sportistiem.”

Dziedātāja Katja Ļeļa vēlas rīkot “zibakciju” sportistu atbalstam. “Ļaudis, mīļie mani, esmu šokā! Kāpēc mūsu stiprajai valstij tā dara pāri un pazemo? Baidās, tāpēc pieņem tādus netaisnīgus lēmumus. Taču ne jau līdz tādai pakāpei. Atbalstīsim mūsu sportistus, neatkarīgi no IOC lēmuma!”

Slavenā vieglatlēte Jeļena Isinbajeva nevarēja palikt vienaldzīga. “Visi, kuri līdz pēdējai minūtei ticēja taisnīgumam un cerēja uz labāko, lūdzu, nepārdzīvojiet. Es, tāpat kā jūs, pērn līdz pēdējai minūtei ticēju taisnīgumam, taču... Jā, IOC lēmumu nevar nosaukt par negaidītu. Viss uz to gāja, taču es tomēr cerēju, ka visiem tīrajiem un neaptraipītajiem sportistiem atļaus startēt zem savas valsts – Krievijas – karoga!

Ticēju, ka IOC sportistu komisijas un pašas IOC pozīcija: “aizsargāt pasaules tīros sportistus un aizstāvēt viņu tiesības, neskatoties uz nacionalitāti, ādas krāsu, etnisko piederību, valodu, pat, ja tas būtu tikai viens cilvēks....” atspoguļosies darbos, taču... Esmu neizpratnē, vārdi atšķiras no darbiem... Kas palicis no Olimpisma principiem, no Olimpisko spēļu idejas. Bez Krievijas – tā ir kliba Olimpiāde!”"

 +20 [+] [-]

, 2017-12-06 03:25, pirms 6 gadiem
Jocígi gan tie krievi. Pats OKR prezidents Żukovs no tribínes Lozanná atzina, ka ar dopingu blénjojušies, pat atvainojás, bet šie tik turpina blét, cik netaisnígi šiem nodaríts párí. Nožélojami...

 +10 [+] [-]

, 2017-12-06 03:37, pirms 6 gadiem
pat PSRS nenolaidaas tik zemu,kad dopings tika izplatiits uz visiem sportistiem,pat valsts sisteemas meerogaa

 +10 [+] [-]

, 2017-12-06 03:40, pirms 6 gadiem
un krievi tik kliedz un kliedz,bet kaut kaa neredz ka shie suudzeetu kaadu tiesaa par apmelojumiem un kaut ko speetu staadiit pretii apsuudziibaam, kliegshana,kliegshanas peec

 +11 [+] [-]

, 2017-12-06 03:43, pirms 6 gadiem
Krievs redz skabargu cita aci-sava balki neredz!Lemums ir taisnigs un pamatots.Tikai ta var pasargat Olimpisko spelu fair play!Krievam ir jaatzist sava vaina un ar to ir jasadzivo!

 +21 [+] [-]

, 2017-12-06 05:03, pirms 6 gadiem
Isinbajeva: Bez Krievijas – tā ir kliba Olimpiāde!
.........
Nē, Ļena. Bez Krievijas – tā ir tīra Olimpiāde!

  +7 [+] [-]

, 2017-12-06 05:32, pirms 6 gadiem
visa pasaule pret Krieviju,
izskalotajām galvām kā lai vēl parāda, kas notiek viņu mediju pasaulē un politiskajās darbībās?
kā lai viņiem vēl parāda, kāda ir patiesība?
krievi tantiņas laukos pie sienas tur ne tikai paklāju, bet arī Putina bildi goda vietā, lol

 +11 [+] [-]

, 2017-12-06 07:07, pirms 6 gadiem
Lkm krievi nesaprot,vai neepjedz,ka aiz loga ara ir 21.gs

 +12 [+] [-]

, 2017-12-06 07:42, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: pat PSRS nenolaidaas tik zemu,kad dopings tika izplatiits uz visiem sportistiem,pat valsts sisteemas meerogaa
Tā gan nebija.Jo kā izteicās 80 gadu psrs izlases dalībnieks lodes grūdējs Bojārs,tad ja tu nepiekriti sava ķermeņa ķīmiķošanai ,tad neviens tevi izlasē neņēma.Arī Znaroks 90 gadu sākumā teica ,ka uz PČ Tihanovs viņi neesot ņēmis jo viņš atteicies no visādām uzlabotajām asins plazmām.
Slēpts komentārs: li tao

     [+] [-]

, 2017-12-06 07:55, pirms 6 gadiem
vēlēšanas tuvojas , sorros iet uz visu banku 50 miljardi uz galda.. u nnosprāgs žurka drīz ar .. jūt..
čurās burciņās visi kas runā pret

  +8 [+] [-]

, 2017-12-06 08:10, pirms 6 gadiem
Beidzot utainajiem pežmiedza asti..labas ziņas..

  +2 [+] [-]

, 2017-12-06 08:15, pirms 6 gadiem
li tao rakstīja: Jús trolléni vél nav visa pasaule))
paklāji pie sienām ,kur kko tādu var izdomāt?

  +5 [+] [-]

, 2017-12-06 08:17, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: pat PSRS nenolaidaas tik zemu,kad dopings tika izplatiits uz visiem sportistiem,pat valsts sisteemas meerogaa
laikam neesi ne ko ne lasījis, ne redzējis par PSRS sportistu gatavošanu sacīkstēm, jo tika darīts un lietots itin viss, un ar augstākās vadības rīkojumu, lai tikai sasniegtu augstas vietas un rezultātus. Tieši no PSRS sistēmas viņi šo arī turpina, kā jau īsteni PSRS mantinieki

  +3 [+] [-]

, 2017-12-06 08:20, pirms 6 gadiem
Krievi rīkos abižoto olimpiādi z koreja dnr lnr abhāzija predņestra osetija krima

  +3 [+] [-]

, 2017-12-06 08:30, pirms 6 gadiem
Jamals rakstīja: Krievi rīkos abižoto olimpiādi z koreja dnr lnr abhāzija predņestra osetija krima
Hokejā krievija varētu pacelt mini turnīru

 +13 [+] [-]

, 2017-12-06 08:30, pirms 6 gadiem
Jā, nekas jauns. Lai vai kādā situācijā krievs būtu, tas nekad nav vainīgs. Ironija.
Krievu masu medijos jau skandina, ka tā propaganda pret Krieviju, ka tas ir nesaprotami, ka tā apmelo tik nevainīgos krievus...

  +5 [+] [-]

, 2017-12-06 08:53, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: pat PSRS nenolaidaas tik zemu,kad dopings tika izplatiits uz visiem sportistiem,pat valsts sisteemas meerogaa
Tās ir senas tradīcijas - ar jebkuriem līdzekļiem pierādīt "padomju cilvēka" pārākumu pār citu pasauli. PSRS farmakoloģija soļoja pa priekšu dopinga testēšanas iespējām. Vēsturiski daudziem medaļas nepienāktos. Arī J.Lūsis tika spēcināts. Piemēram 1988. gada Seulas olimpiskajās spēlēs ostā tika noenkurots krievu kuģis - laboratorija, kas pirms startiem pārbaudīja savus iebarotos sportistus, vai kādam vēl pa nagiem un nāsīm nenāk ārā. Ja atklājās, ka kas ir, tad atlēts pēkšņi "saslima" vai "iesildoties dabūja traumu" un uz starta neizgāja.

  +6 [+] [-]

, 2017-12-06 09:03, pirms 6 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: u nnosprāgs žurka drīz ar .. jūt..
čurās burciņās visi kas runā pret
Jā, putins pēdējā laikā neizskatās pārāk labi.

  +4 [+] [-]

, 2017-12-06 09:21, pirms 6 gadiem
Krievija kā jau Krievija - paši viņi ir balti un pūkaini un tikai sliktie rietumi pret viņiem ir sezvērējušies. Protams nav šaubu, ka starp visiem Krievijas sportistiem ir arī "tīrie" kuri savā ziņā ir pelnījuši piedalīties olimpiādē, bet domāju, ka sods ir adekvāts. Man personīgi nav ne mazāko šaubu par Krievijas valsts (no augstākajām ierindām, Putinu ieskaitot) koordinētu un sistemātisku programmu dopingu analīžu viltošanai, apiešanai utt. Sports ir pārāk liels politiskais potriotisma rīks, ko Krievija ir izmantojusi vēsturiski jau kopš padomju laika sākuma. Attiecīgi šājā reizē Putina reitingi, valsts pašapziņas celšana, patriotisma stiprināšana un Krievijas tautas iedomātā pārākuma sajūta tika likta pāri nosacītam godīgumam sportā. Nepaveicās...iekrita!

  +5 [+] [-]

, 2017-12-06 10:07, pirms 6 gadiem
Nē nu krievu zvaigznes tas ir kaut kas, met baigās pērles!😀

Katja Ļeļa - “kāpēc mūsu stipro valsti tā pazemo un dara pāri?” Atbilde ir ieslēdz smadzenes un padomā!!!!!

Isinbajeva - “Visi, kuri līdz pēdējai minūtei ticēja taisnīgumam un cerēja uz labāko, lūdzu, nepārdzīvojiet.” Paldies par atbalstu, mēs patiešām pēc taisnības uzvarēšanas vairs nepārdzīvojam!!!!😄😄😄😄😄👍

     [+] [-]

, 2017-12-06 10:41, pirms 6 gadiem
Reku dokumentālā filma par šito visu pasākumu.

https://www.netflix.com/lv/title/80...

  +2 [+] [-]

, 2017-12-06 10:51, pirms 6 gadiem
Ko tiem sportistiņiem kremlis liks, to viņi arī runās un darīs, bet pie šīs valdības pozitīvu pārmaiņu nebūs.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-06 11:15, pirms 6 gadiem
Zephyr rakstīja: Reku dokumentālā filma par šito visu pasākumu.

https://www.netflix.com/lv/title/80168079
Noskatoties Icarus, nonācu līdz vienai atziņai: Rodčenkovs tēlo labāk kā Breds Pits, angliski runā labāk kā jebkurš cits krievs un muti virina aktīvāk kā jebkura ielasmeita. Domāju viņš ir kas vairāk par to ko viņš uzdodas - ķīmiķi, dopingmasteru.

Bet vispār, viss šitas šums tikai parāda kādā atpalicībā no pārējās pasaules atrodas Krievija - kamēr attīstītās valstis dzīvo soli priekšā dopingu ķērājiem, tikmēr Krievija turpina piekopt padomijas parašas nemākulīgi spēlējoties ar krievu ruleti. Vareni idioti, nekas vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-06 11:50, pirms 6 gadiem
Sports ir tikai viena no pēdējos gados redzamajām problēmām Krievijā.Visa valsts struktūra, vadība un cilvēku morālā stāja ir tiktālu degradējusies, ka paliek nevis bail, kā te dažiem patīk uzsvērt (rusofobija), bet gan žēl.Iespējams tā ir pirmo reizi jaunāko laiku vēsturē, kad potenciāli milzīga nācija/valsts/kopiena pati sevi iznīcina.Būs vien jātic teorijai, ka pirms 100 gadiem boļševiku revolūcija iznīcināja krievus jau gēnu līmenī.Tā arī ar dažu % izņēmumu ir noticis.Un lai kā negribētos to atzīt, arī latviešiem nav pārāk labi veicies.Tikai vēl ziemeļķorejieši tā ļauj savai valdošajai elitei d.... sev virsū.Sveiciens godmanīšiem!

  +2 [+] [-]

, 2017-12-06 13:11, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: Sports ir tikai viena no pēdējos gados redzamajām problēmām Krievijā.Visa valsts struktūra, vadība un cilvēku morālā stāja ir tiktālu degradējusies, ka paliek nevis bail, kā te dažiem patīk uzsvērt (rusofobija), bet gan žēl.Iespējams tā ir pirmo reizi jaunāko laiku vēsturē, kad potenciāli milzīga nācija/valsts/kopiena pati sevi iznīcina.Būs vien jātic teorijai, ka pirms 100 gadiem boļševiku revolūcija iznīcināja krievus jau gēnu līmenī.Tā arī ar dažu % izņēmumu ir noticis.Un lai kā negribētos to atzīt, arī latviešiem nav pārāk labi veicies.Tikai vēl ziemeļķorejieši tā ļauj savai valdošajai elitei d.... sev virsū.Sveiciens godmanīšiem!
Krievijas valsts ir caur cauri sapuvusi. Nekas jau principā tajā sabiedrībā nav mainījies kopš cara laikiem, t.sk. liela daļa sabiedrības dzīvo nabadzībā, kamēr varu un naudu uzurpē šaura grupiņa (t.i. cara galms, kompartijas vadība vai tagad Putina ''vienotā Krievija''). Neskaitot īsu brīdi 90tajos gados, tajā valstī būtībā visu laiku ir bijusi diktatūra. Krievi paši, manuprāt, apzinās savu atpalicību no Rietumiem un savus mazvērtības kompleksus slimīgi mēģina kompensēt sākot ar lielu armiju un militārajiem izdevumiem un beidzot ar mēģinājumiem par visām varītēm demonstrēt pārākumu sportā. Skumjākais, ka viņi tik daudz propogandē savus melus, ka ar laiku sāk tam arī visam ticēt. Lai nu kā arī mums LV kādreiz neietu, tomēr mēs esam pret sevi diezgan paškritiski, kā arī spējam paskatīties spogulī un atzīt savas kļūdas.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-06 13:52, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: pat PSRS nenolaidaas tik zemu,kad dopings tika izplatiits uz visiem sportistiem,pat valsts sisteemas meerogaa
Traks vai?! Un kā vēl tika.

     [+] [-]

, 2017-12-06 14:00, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: pat PSRS nenolaidaas tik zemu,kad dopings tika izplatiits uz visiem sportistiem,pat valsts sisteemas meerogaa
Un vēl - Ne tikai PSRS, bet visai soc sistēmai bija partijas uzdevums pierādīt savu varenību. Ir zināms par VDR valstiski slepeno dopinga programmu utt. https://sports.vice.com/en_au/artic...

     [+] [-]

, 2017-12-06 14:19, pirms 6 gadiem
vilibalds rakstīja: Un vēl - Ne tikai PSRS, bet visai soc sistēmai bija partijas uzdevums pierādīt savu varenību. Ir zināms par VDR valstiski slepeno dopinga programmu utt. https://sports.vice.com/en_au/article/4xz3wj/the-rise-and-fall-of-gerd-bonk-the-world-champion-of-doping
VDR vispār leģendāri bija šajā ziņā. Valsts ar padsmit miljoniem visu laiku Top3 medaļās gāja...

  +5 [+] [-]

, 2017-12-06 15:43, pirms 6 gadiem
Viņi nekad neatzīs to, ka ir krāpušies, tā vietā apvainos visu pasauli sazvērestībā, un visdrīzāk ķersies pie advancētāku metožu izstrādes. Kas atceras padomju laikus, tad bauslis Nr.1 bija, ir un būs "ņena1ebjoš-neproživjoš", kas tiek iezīsts ar mātes pienu.

     [+] [-]

, 2017-12-06 19:10, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Tā gan nebija.Jo kā izteicās 80 gadu psrs izlases dalībnieks lodes grūdējs Bojārs,tad ja tu nepiekriti sava ķermeņa ķīmiķošanai ,tad neviens tevi izlasē neņēma.Arī Znaroks 90 gadu sākumā teica ,ka uz PČ Tihanovs viņi neesot ņēmis jo viņš atteicies no visādām uzlabotajām asins plazmām.
Kolēģis savulaik ar cīņu ļoti nopietnā līmenī nodarbojās. Šim piedāvāja lietot dopingu, jo viņam ar savu augumu/svaru/tehniku Maskavas Olimpiskajās spēlēs treneri prognozēja medaļu. Atteicās. Un pēc tam viņu vairs nevienam nevajadzēja, t.i., neņēma pretī nevienā zālē/klubā - tipa, nu priekš kam tu mums tāds...

     [+] [-]

, 2017-12-06 19:24, pirms 6 gadiem
P.S. Studiju laikā LSPA smagatlētikas katedras pasniedzējs, kurš savulaik bija PSRS svarcelšanas izlases treneru štābā stāstīja kā rīta pārbaudē viens no izlases svarcēlājiem - "О! У меня … стоит!!!" Gan jau sapratāt, kas tur varēja stāvēt... Un tas, pateicoties dopingam, bija tāds kā brīnums...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-06 21:21, pirms 6 gadiem
Seulas Olimpiādē, CCCP sportisti dzīvoja uz kuģa nevis Olimpiskajā ciemā, lai viņus nevarētu pārbaudīt, bet paši varētu savējos kontrolēt, ja analīze nepareiza esi guvis traumu. Kuģis ir valsts teritorija, citi netiek klāt.

     [+] [-]

, 2017-12-07 09:23, pirms 6 gadiem
Piedalījos spēka trīscīņā, strādāju smagi, bet nevarēju apsteigt pumpainus rekordistus. Un re - nākamajās sacensībās iepriekšējais konkurents, kurš gan apsteidza par diezgan daudz kilogramiem, sēž skatītājos. Jautāju, kāpēc tā. Izrādās, sieva uzstādījusi ultimātu, jo no anaboliskajiem steroīdiem kļuvis par impotentu.... Dopinga kontroles Latvijas mačos 90. gados nebija.