Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

32 Krievijas sportisti pārsūdz SOK lēmumu nepielaist viņus startam olimpiskajās spēlēs

Andrejs Siliņš

32 Krievijas sportisti pārsūdz SOK lēmumu nepielaist viņus startam olimpiskajās spēlēs
Antons Šipuļins
Foto: AFP / Scanpix

LETA--AFP. Vairāk nekā 30 Krievijas sportistu, tostarp tādi slaveni atlēti kā seškārtējais olimpiskais čempions šorttrekā Viktors Ans, biatlonists Antons Šipuļins un slēpotājs Sergejs Ustjugovs, vērsušies Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), pārsūdzot Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu neaicināt viņus uz 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Trīs dienas pirms Phjončhanas Olimpiādes sākuma CAS kopā vērsušies 32 Krievijas sportisti, kuri iepriekš nesaņēma ielūgumus, tādējādi netiekot iekļauti "Olimpisko sportistu no Krievijas" (OAR) komandā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka SOK janvārī noraidīja 111 Krievijas sportistu pieteikumus startam Olimpiādē, atteikumus saņemot vairākiem potenciālajiem medaļu pretendentiem. Atteikuma iemesli sīkāk netika skaidroti, taču SOK ekspertu komisijai, kura lēma par sportistu pielaišanu startam, bijušas "nopietnas šaubas" vai viņi ir tīri no dopinga.

"Apelāciju iesniedzēji ir pārsūdzējuši SOK lēmumu neaicināt viņus piedalīties 2018.gada Ziemas olimpiskajās spēlēs. Viņi pieprasa, lai CAS atceļ SOK lēmumu un atļauj viņiem startēt," teikts CAS paziņojumā.

Jau iepriekš Phjončhanā bija izveidota CAS izbraukuma filiāle, lai paātrinātu lietu izskatīšanu, līdz ar to Krievijas sportistu apelācijas varētu tikt izskatītas tuvāko dienu laikā.

Kā jau ziņots, tad bez jau minētajiem Ana, Šipuļina un Ustjugova atteikumus saņēma arī tādi medaļu pretendenti kā daiļslidotāja Ksenija Stolbova un ātrslidotāji Deniss Juskovs un Pāvels Kuližņikovs.

Ans 2006.gada olimpiskajās spēlēs Turīnā, startējot zem savas dzimtenes Dienvidkorejas karoga, izcīnīja zelta medaļas 1000 un 1500 metru distancēs, 5000 metru stafetē, kā arī ieguva bronzu 500 metros.

Vankūveras olimpiskajām spēlēm viņš nekvalificējās, bet pirms četriem gadiem Sočos, pārstāvot Krieviju, triumfēja 500 un 100 metru distancēs, 5000 metru stafetē, bet 1500 metros tika pie bronzas.

Ana kontā ir arī 20 zelta medaļas pasaules čempionātos.

Savukārt Ustjugovs ir viens no pasaules labākajiem slēpotājiem, pērn divas reizes uzvarot pasaules čempionātā un arī esot labākais prestižā "Tour de Ski" seriāla kopvērtējumā.

Savukārt Šipuļins divreiz iekļuvis Pasaules kausa biatlonā sezonas kopvērtējuma trijniekā un Soču olimpiskajās spēlēs kļuva par čempionu 4x7,5 kilometru stafetē.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā CAS nepietiekamu pierādījumu dēļ atcēla SOK piespriestās mūža diskvalifikācijas 28 no 39 Krievijas sportistiem, atjaunojot arī viņu gūtos rezultātus Soču olimpiskajās spēlēs.

Savukārt pirmdien SOK paziņoja, ka 15 no šiem sportistiem būs liegta iespēja startēt Phjončhanā, jo arī viņiem netiks izsniegti ielūgumi. 13 no viņiem tur teorētiski varēja piedalīties kā sportisti, bet divi bija bijušie atlēti un uz Dienvidkoreju varēja doties kā apkalpojošais personāls.

Līdz ar to Olimpiādē nevarēs piedalīties arī krievu skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kurš 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu, apsteidzot latvieti Martinu Dukuru. Arī viņš tika iesaistīts dopinga sāgā, no SOK saņemot mūža diskvalifikāciju, bet vēlāk CAS viņu attaisnoja.

SOK decembrī piesprieda diskvalifikāciju visai Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas tai liegs piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts "Olympic Athlete from Russia" jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas".

Zem neitrāla karoga Phjončhanas olimpiskās spēlēs gatavojas startēt 169 krievu sportisti, kuri pirms tam izgājuši striktas antidopinga pārbaudes.

Ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, Dienvidkorejā, norisināsies no 9. līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

Izmantotie resursi:
LETA

1 2 39 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2018-02-06 09:17, pirms 6 gadiem
MOK rīkojās muļķigi ,vajadzēja aizliegt Krievijai pilnīgi piedalīties OS un viss ,tad nebūtu tagad tas čakars ar tām apelācijām utt.tagad tiešām izskatās kā tāds cirks..
Slēpts komentārs: EsIrLetinsh

  -2 [+] [-]

, 2018-02-06 09:27, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Pareizi dara, jacinas par savu taisnibu lidz galam. Lai nu kuri, bet Sipulins un Ans ir "tiri" sportisti, esmu par to parliecinats.
laikam gribeji teik, ka Furkads un Be ir "tiri" sportisti

 +10 [+] [-]

, 2018-02-06 09:29, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Pareizi dara, jacinas par savu taisnibu lidz galam. Lai nu kuri, bet Sipulins un Ans ir "tiri" sportisti, esmu par to parliecinats.
ja, tu, būtu letiņš un būtu beidzies tikai trīs klases,tad vismaz būtu iemācijies garumzīmes uzlikt,nerunājot par komatiem..pārliecināts vari būt tikai par sevi un arī ne vienmēr..
Slēpts komentārs: EsIrLetinsh

 +10 [+] [-]

, 2018-02-06 09:34, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Vispar jau sis ir sporta zinu portals, nevis gramatikas paraugstunda.
jebkurš sevis cienošs cilvēks ,kurš ir mācijies skolā ,rakstīs pareizi neatkarīgi no tā ,kurā portāla rakstīt ,par sportu vai baletu utt.,tas ir mans viedoklis,bet netaisos tevi pārliecināt,jo tu tak esiletiņš...

  -3 [+] [-]

, 2018-02-06 09:56, pirms 6 gadiem
jeepis59 rakstīja: jebkurš sevis cienošs cilvēks ,kurš ir mācijies skolā ,rakstīs pareizi neatkarīgi no tā ,kurā portāla rakstīt ,par sportu vai baletu utt.,tas ir mans viedoklis,bet netaisos tevi pārliecināt,jo tu tak esiletiņš...
... kas dzīvo Anglijā un ar saliektu muguru vergo

 +14 [+] [-]

, 2018-02-06 10:02, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: ... kas dzīvo Anglijā un ar saliektu muguru vergo
Kopš kura laika strādāt ir kas tāds, par ko jānievā? narkotos, sēdētu uz pabalstiem, zagtu, vai apgrūtinātu vecākus, tad varētu smīkņāt. Ja cilvēks strādā, tas nav nekas apsmejams.
Ja par tēmu - utainie visā savā krāšņumā, tie parazīti savas pretīgās rožās bāzīs jebkur, pat tur kur nav vēlami.

  +9 [+] [-]

, 2018-02-06 10:13, pirms 6 gadiem
kā tie infantīlie nejēgas neapjēdz, ka neviens tos sarkanfašistus negrib ne redzēt ne dzirdēt

  +5 [+] [-]

, 2018-02-06 10:30, pirms 6 gadiem
Šipuļins tak bija baigi neparliecinats, vai vispār brauks uz OS, pat ja viņu aicinās, tagad, kad neaicina, tad iet uz tiesu, lai ar tās lēmumu piespiestu organizatorus, lai tie aicina
Lai nu kā, katru reizi, kad gribas iesmiet vai panīdēt krievu sportistus, atceros Lapšina interviju un tad paliek vnk viņu žēl.

  -3 [+] [-]

, 2018-02-06 10:31, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Pareizi dara, jacinas par savu taisnibu lidz galam. Lai nu kuri, bet Sipulins un Ans ir "tiri" sportisti, esmu par to parliecinats.
ANS jau nu čista nav

  +3 [+] [-]

, 2018-02-06 10:32, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Kopš kura laika strādāt ir kas tāds, par ko jānievā? narkotos, sēdētu uz pabalstiem, zagtu, vai apgrūtinātu vecākus, tad varētu smīkņāt. Ja cilvēks strādā, tas nav nekas apsmejams.
Ja par tēmu - utainie visā savā krāšņumā, tie parazīti savas pretīgās rožās bāzīs jebkur, pat tur kur nav vēlami.
Es ne par to, ka strādā, bet to, ka to dara citur, nevis Latvijā un vēl aprunā mūsējos

  +9 [+] [-]

, 2018-02-06 10:54, pirms 6 gadiem
Interesanti, kāpēc krievi nepārsūdzēja 5. decembra lēmumu, kas diskvalificēja Krieviju no OS un ļāva startēt tikai kā OAR. Droši vien zināja, ka tas novedīs pie lielākas izmeklēšanas, tiesas var izsaukt papildu nevēlamus lieciniekus un kāds var neizturēt, un nāks gaismā jauni pierādījumi, kas novedīs pie vēl lielākām sankcijām.
Bet šajā gadījumā... Lēmumā skaidri bija norādīts, ka tas, kādus sportistus aicināt zem olimpiskā karoga, ir tikai SOK kompetencē. Un patiesībā nav vajadzīgi paskaidrojumi, kāpēc kādu neaicina.

  +9 [+] [-]

, 2018-02-06 12:26, pirms 6 gadiem
Vakar krievu ziņās,šīs diskvalifikācijas salīdzina 2.pasaules kara Staļingradas blokādi.Ka tikai viņiem bija pa spēkam uzveikt fašismu,kas nebij pa spēkam nevienam.Un,ka visiem jāturas kopā un jācīnās,jo visa pasaule esot pret viņiem.
Man tas vienkārši rauj jumtu nost.

  +6 [+] [-]

, 2018-02-06 12:31, pirms 6 gadiem
Hahaha vates tak ir galva sistas,ko vini parsudz tiesa? Ka vinus neuzaicina uz OS? kaa var parsudzet neuzaicinajumu ciemos? tik tiesam degradejusies nacija

     [+] [-]

, 2018-02-06 12:33, pirms 6 gadiem
ingusbargais rakstīja: Vakar krievu ziņās,šīs diskvalifikācijas salīdzina 2.pasaules kara Staļingradas blokādi.Ka tikai viņiem bija pa spēkam uzveikt fašismu,kas nebij pa spēkam nevienam.Un,ka visiem jāturas kopā un jācīnās,jo visa pasaule esot pret viņiem.
Man tas vienkārši rauj jumtu nost.
Nevajag skatīties krievu ziņas .Vienīgais labais raidijums tur ir ЧГК

     [+] [-]

, 2018-02-06 12:34, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Pareizi dara, jacinas par savu taisnibu lidz galam. Lai nu kuri, bet Sipulins un Ans ir "tiri" sportisti, esmu par to parliecinats.
Tad jau esi dzeris vinu mizelus ja esi parliecinats

  +4 [+] [-]

, 2018-02-06 12:38, pirms 6 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Tad jau esi dzeris vinu mizelus ja esi parliecinats
Laba metode urīna pārbaude pēc garšas

  -3 [+] [-]

, 2018-02-06 12:45, pirms 6 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Tad jau esi dzeris vinu mizelus ja esi parliecinats
Latviešiem ierastā prakse
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2018-02-06 12:55, pirms 6 gadiem
LeoT rakstīja: Latviešiem ierastā prakse
Tā arī neatbildēji, kas tad pats esi pēc tautības?

  -1 [+] [-]

, 2018-02-06 13:14, pirms 6 gadiem
jeepis59 rakstīja: ja, tu, būtu letiņš un būtu beidzies tikai trīs klases,tad vismaz būtu iemācijies garumzīmes uzlikt,nerunājot par komatiem..pārliecināts vari būt tikai par sevi un arī ne vienmēr..
Un tu esi iemācījies komatus un garumzīmes likt?

  -3 [+] [-]

, 2018-02-06 13:23, pirms 6 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Tad jau esi dzeris vinu mizelus ja esi parliecinats
Tu laikam dzer savus mīzalus, ka tā saki.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-06 13:52, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Tu laikam dzer savus mīzalus, ka tā saki.
Nē,es to nedaru! Par tevi gan neesmu parliecinats

  -2 [+] [-]

, 2018-02-06 14:02, pirms 6 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Nē,es to nedaru! Par tevi gan neesmu parliecinats
Ja tu to nedarītu, tad nebūtu tik dumjš!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-06 14:14, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Ja tu to nedarītu, tad nebūtu tik dumjš!
Bet pats rakstiji,ka esi parliecinats ka vini ir tiri,vienigais ka tu to vari zinat,ir,testejot vinu mizelus
Slēpts komentārs: EsIrLetinsh

     [+] [-]

, 2018-02-06 14:34, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Nē, es sekoju līdzi ziņām un notikumiem, viņi nekad nav tikuši pieķerti dopinga lietošanā, tāpēc par procentiem 90 esmu par to pārliecināts.
Bet tu izskatās, ka to vien dari, kā sportacentrā cītīgi drukā savus debīlos komentārus un vairāk neko citu gluži vienkārši nedari. Ja nu vienīgi sacenties stulbumā ar sev līdzīgajiem.
Zinam kuras parraida rus tv?

     [+] [-]

, 2018-02-06 14:40, pirms 6 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Zinam kuras parraida rus tv?
Kāpēc tikai tām? Visām citām ziņām arī sekoju.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-06 15:26, pirms 6 gadiem
Nekaunības Krievijas pārstāvjiem nekad nav trūcis. Jācer, ka vismaz šoreiz tiks atsēdināti. Ja vien CAS jau nav pa kluso nopirkta...

  +1 [+] [-]

, 2018-02-06 16:07, pirms 6 gadiem
Kamēr kāda tiesa nenoņems SOK uzlikto DSQ no KOK, tikmēr vateņi var iepūst SOK.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-06 16:33, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Tā arī neatbildēji, kas tad pats esi pēc tautības?
Kāda tam ir nozīme esat no pasu galda ?

  -2 [+] [-]

, 2018-02-06 17:47, pirms 6 gadiem
Laiks izformēt SOK

  +3 [+] [-]

, 2018-02-06 17:47, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Nē, es sekoju līdzi ziņām un notikumiem, viņi nekad nav tikuši pieķerti dopinga lietošanā, tāpēc par procentiem 90 esmu par to pārliecināts.
Bet tu izskatās, ka to vien dari, kā sportacentrā cītīgi drukā savus debīlos komentārus un vairāk neko citu gluži vienkārši nedari. Ja nu vienīgi sacenties stulbumā ar sev līdzīgajiem.
Sarakstos ir ar to pietiek un nevajadzēja savu snuķi Ukrainā bāzt jo par to arī ir sankcijas visās jomās.SOK tak pateica ,ka diskābeļa atcelšana krievijai saistīta arī ar to kā uzvedīsies krievijas mediji un sabiedrība ja nenožēlos ,tad diskābelis ieilgs.
1 2 39 komentāri