Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Vācijas izlase ar jaunu ilgtermiņa līgumu izrāda uzticību trenerim Šturmam

Rolands Eliņš

Vācijas izlase ar jaunu ilgtermiņa līgumu izrāda uzticību trenerim Šturmam
Marko Šturms
Foto: imago/Krieger/Scanpix

Tikai dažas dienas pirms Phjončhanas olimpisko spēļu sākuma Vācijas hokeja izlase paziņojusi, ka uz četriem gadiem pagarinājusi līgumu ar savu galveno treneri Marko Šturmu.

„Patīkami, ka visu izdevās sakārtot jau pirms olimpiskajām spēlēm,” citēts Marko Šturms pēc līguma noslēgšanas. „Principā mēs ar federāciju visu laiku esam bijuši uz viena viļņa. Tagad mēs vēlamies turpināt uzsākto ceļu. Man joprojām ļoti patīk šis darbs, un ar prieku skatos uz gaidāmajiem gadiem Vācijas izlases trenera amatā, jo mums priekšā vēl daudz darba.”

Līgums ar Šturmu, kas līdz šim bija spēkā līdz šīs sezonas beigām, nu pagarināts uz visu nākamo olimpisko ciklu, proti, līdz 2022. gada vasarai.

39 gadus vecais Šturms pēc gandrīz 1000 spēļu ilgās NHL karjeras beigām drīz vien tika iecelts par Vācijas izlases galveno treneri, debitējot šāda līmeņa amatā. Šturma debija izvērtusies veiksmīga, un Vācijas izlase viņa debijas PČ ieņēma desmito vietu, bet pēc tam divos nākamajos PČ iekļuva ceturtdaļfinālā. Pagājušā gada PČ Vācija grupu turnīra izšķirošajā mačā ar 4:3 bullīšos pieveica Latviju, atstājot mūsu izlasi tieši aiz ceturtdaļfināla robežas.

Šturma vadībā Vācijas izlase arī uzvarēja olimpiskajā atlases turnīrā Rīgā, arī toreiz atstājot tieši aiz olimpiskā borta Latvijas valstsvienību. Phjončhanā Vācija būs vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Somiju un Norvēģiju.

Izmantotie resursi:
Sturm stays

  +1 [+] [-]

, 2018-02-06 00:40, pirms 6 gadiem
Vācijas izlases spēle kļuvusi simpātiskāka, kopš Šturms to vada. Arī Krupa laikā gan, bija ne tā sliktākā.