Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Prūsis: "Uz Sočiem braucām ar izteiktu līderi, bet tagad ir divas līdzvērtīgas ekipāžas"

Prūsis: "Uz Sočiem braucām ar izteiktu līderi, bet tagad ir divas līdzvērtīgas ekipāžas"
Sandis Prūsis
Foto: Edmunds Brencis, f64

Latvijas bobsleja komandas galvenais treneris Sandis Prūsis uzskata, ka uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm ar pilotiem Oskaru Melbārdi un Oskaru Ķibermani priekšgalā tiek vestas divas līdzvērtīgas ekipāžas, raksta aģentūra LETA. Latvijas bobslejisti jau devušies uz olimpisko spēļu norises vietu, lai gan starti viņiem iecerēti vien Olimpiādes otrajā pusē. Divnieku sacensības norisināsies 18. un 19. februārī, kamēr četrinieku - 24.un 25. februārī.

"Ja pagājušo reizi uz Sočiem braucām ar vienu izteiktu līderi, kas bija Melbārža ekipāža, tad tagad varu teikt, ka mums ir divas līdzvērtīgas ekipāžas. Domāju, būs interesanti, un labiem rezultātiem vajadzētu būt abiem pilotiem," žurnālistiem neilgi pirms došanās uz Dienvidkoreju sacīja Prūsis. Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris gan atzina, ka šobrīd dažam labam komandā esot veselības likstas, tomēr līdz startiem vēl ir pietiekami daudz laika, tāpēc esot cerība, ka līdz tam viss būs kārtībā.

"Šosezon ļoti iespaidīgi izskatās visas trīs Vācijas ekipāžas abās disciplīnās - gan divniekos, gan četriniekos. Ar viņiem būs grūti. Tikmēr kanādieši vienu otru reizi demonstrē pārdabiskas tendences, bet jācer, ka Phjončhanā tāda situācija nebūs," izteicās Prūsis. "Par olimpisko trasi nav nekādu bažu, jo tā visiem būs vienāda. Skatītājiem būs saistoši mači, jo trase ir tiešām interesanta un daudz ko izšķirs braukšana. Negribētos, lai kāds dominētu tehniskos elementos, kad viss jau būtu zināms pēc pirmajiem diviem braucieniem."

Pirms šīs sezonas Latvijas bobsleja komanda tika pie jaunas tehnikas. Starpsezonā tika iegādāti identiski četrinieki, ar kuriem iepriekšējā sezonā sacensībās startēja vācieši Frančesko Frīdrihs un Johaness Lohners, izcīnot pirmo un trešo vietu pasaules čempionātā, kā arī prototipu divniekam ar kuru Frīdrihs kļuva par pasaules čempionu. Prūsis ar jauno tehniku pauda apmierinātību. "Tā rāda labas tendences un rezultātus. Dod Dievs mums pašiem tagad veselību un fizisko kondīciju, lai mēs tehniku varētu valdīt."

Šosezon Latvijas bobslejisti Pasaules kausa sacensībās neizcēlās ar lieliem panākumiem. Divnieku kopvērtējumā Ķibermanis ieguva ceturto vietu, kamēr Melbārdis bija astotais, bet komandas trešais pilots Uģis Žaļims - 14. pozīcijā. Savukārt četriniekos Melbārdis bija piektais, bet Ķibermanis - septītais.

"Šī bijusi ļoti traka sezona, daudz neparedzētu veselības likstu. Tas mums ir šo to pamainījis, bet nav nobīdījis malā. Skatītāju un žurnālistu vērtējumā neesam vairs tik dominējoši, bet vēl ir laiks un jācer, ka februāris būs mazliet labvēlīgāks," cerību pauda Prūsis, kurš atzina, ka pieņemt lēmumu par braucējiem uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm neesot bijis viegli.

"Braucēji bija zināmi jau kādu laiciņu pirms nosaukšanas, turklāt vēl Vācijā pēdējā nedēļā uztaisījām kontroltestus. Žēl tos, kuri paliek mājās, bet jau vasarā džekiem teicu: Ja neesat gatavi zaudēt saviem komandas biedriem, labāk nemaz nesāciet trenēties. Ar to bija jārēķinās, ka visi uz Olimpiādi neaizbrauks," uzsvēra Prūsis.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Melbārža ekipāža ieguva sudrabu četrinieku sacensībās, bet divniekos bija ceturtā. Tomēr pēcāk par dopinga pārkāpumiem diskvalifikāciju saņēma abu disciplīnu uzvarētājs Aleksandrs Zubkovs no Krievijas, tāpēc sagaidāms, ka latvieši iegūs zeltu un bronzu.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-02-02 14:36, pirms 6 gadiem
Bilde kā no Ziemeļkorejas. Gaidam 2 zeltus un 2 sudrabus.
, 2018-02-02 14:51, pirms 6 gadiem
Ir tikai jautājums vai līderis ir nosēdies, vai otra ekipāža ir pievilkusi klāt???
, 2018-02-02 14:53, pirms 6 gadiem
Erikovič rakstīja: Ir tikai jautājums vai līderis ir nosēdies, vai otra ekipāža ir pievilkusi klāt???
otra ir pievilkusi klāt, Melbārdis tā pat ir labs ar visām traumām.
, 2018-02-02 15:08, pirms 6 gadiem
Erikovič rakstīja: Ir tikai jautājums vai līderis ir nosēdies, vai otra ekipāža ir pievilkusi klāt???
2.ekipāžai ir beidzot līdzvērtīga tehnika ar 1.ekipāžu..tā vēl nekad nav bijis
, 2018-02-02 15:12, pirms 6 gadiem
varēja tak arī par korejiešiem kko pajautāt...a nē prasa tik par tiem vāciešiem vislaik...tak pašsaprotami,ka viņi vienmēr,visur būs stipri,kā nekā "vācu sports"
, 2018-02-02 16:04, pirms 6 gadiem
No sezonas uz sezonu Rastijs regulāri ir pārtrenējies un tāpēc slimo. Tagad bobslejistiem un skeletonistiem tas pats. Vai tiešām Latvijā nejēdz apgūt metodikas un neļaut sportistiem pašiem sačakarēt veselību?
, 2018-02-02 16:18, pirms 6 gadiem
Vajag slidas bez slidām nebūs labi
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.