Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Phjončhanas olimpiādes lapā daži sportisti bija redzami ar Krievijas karogu

Phjončhanas olimpiādes lapā daži sportisti bija redzami ar Krievijas karogu
Iļja Sorokins
Foto: Aleksejs Ivanovs, sport-express.ru

Dopinga skandālu dēļ Krievijas izlases sportisti Phjončhanas olimpiskajā spēlēs nedrīkst startēt zem sava karoga. Nacionālā simbolika nav pieļaujama arī uz ekipējuma. Tomēr jau vakar tika konstatēts, ka 2018. gada olimpiādes oficiālajā mājas lapā vairāki Krievijas hokejisti ir redzami ar nacionālo karogu uz apģērba.

Pyeongchang2018.com vietnē ar nacionālo karogu figurēja seši Krievijas hokejisti – Aleksandrs Barabanovs, Vladislavs Gavrikovs, Sergejs Kaļiņins, Igors Šestjorkins, Iļja Sorokins un Vjačeslavs Voinovs. Pieci pārstāv vīriešu izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Sanktpēterburgas SKA, savukārt Sorokins ir no Maskavas CSKA. Olimpiādes oficiālajā mājas lapā arī vairākas sieviešu izlases spēlētājas bija redzamas ar Krievijas karogu.

Vēlāka piezīme - 2. februārī aizliegtie karogi ir pazuduši, modificētajām bildēm vairs nav tik labs asums.

Kā jau ziņots, Starptautiskā olimpiskā komiteja decembra sākumā paziņoja, ka Krievija ir atzīta par vainīgu sistemātiskos antidopinga noteikumu pārkāpumos. Krievijas Olimpiskā komiteja tika atstādināta atstādināta, bet krievu sportisti Phjončhanas olimpiskajās spēlēs drīkstēs startēt saskaņā ar striktiem noteikumiem, kas paredz dalību zem nosaukuma "Olimpiskie sportisti no Krievijas". Tostarp tika nolemts, ka pielaistie sportisti nedrīkstēs izmantot nacionālo simboliku.

Atgādinām, ka Starptautiskā arbitrāžas tiesa šodien atcēla diskvalifikāciju virknei krievu, taču tas nenozīmē viņu pielaišanu Phjončhanas spēlēm.




Modificētā bilde pēc karoga nogriešanas

Izmantotie resursi:
olimpiada2018.postimees.ee
pyeongchang2018.com


, 2018-02-02 02:22, pirms 6 gadiem
AK VAI KĀDA NELIETĪBA AIAIAI PA DUPSI
Slēpts komentārs: Karalis Hokejs
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.