Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ņikitinai mazliet pietrūkst līdz vēl vienam rekordam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ņikitinai mazliet pietrūkst līdz vēl vienam rekordam
Gabriela Ņikitina
Foto: Gints Ivuškāns/f64

Latvijas čempionātā peldēšanā Gabriela Ņikitina bija tuvu vēl viena rekorda labošanai. 50 metrus tauriņstilā viņa pieveica 27.20 sekundēs, no valsts rekorda atpaliekot tikai par 0.04 sekundēm.

Vakara programma sākās ar sieviešu finālu 200 metros brīvajā stilā. Uzvaras laurus plūca Fatima Alkaramova no Azerbaidžanas, bet labākā starp latvietēm bija Sindija Siliņa, kura finišu sasniedza pēc 2:10.21 minūtes. Viņai sekoja Agnese Patrīcija Ozola, kura distanci veica 2:11.57 minūtēs.

200 metru peldējumā brīvajā stilā vīriešiem uzvarēja lietuvietis Povils Strazds, otrajā vietā finišēja Viktars Krasocka no Baltkrievijas, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa labākais starp mūsējiem Uvis Kalniņš, kurš distanci veica 1:53.90 minūtēs, no uzvarētāja atpaliekot par 0,7 sekundēm.

200 metros brasā sievietēm uzvarēja Aļona Ribakova, kura finišēja pēc 2:35.15 minūtēm un tuvāko sekotāju apsteidza par turpat divām sekundēm. Vīriešiem labākais bija Latvijas rekordists Daniils Bobrovs, kuram distances veikšanai bija nepieciešamas 2:14.63 minūtes. Viņam sekoja sportisti no Ukrainas, Krievijas un Azerbaidžānas.

100 metros uz muguras uzvarēja Kristīna Šteina ar rezultātu 1:01.72. Aiz viņas palika igauņu un lietuviešu peldētājas. Vīriešiem labākais bija Ralfs Tribuntsovs, bet no mūsējiem augstāko rezultātu uzrādīja Ģirts Feldbergs, kurš ar 55.68 sekundēm ieņēma trešo pozīciju.

50 metros tauriņstilā sievietēm uzvarēja Gabriela Ņikitina, kura distanci veica 27.20 sekundēs, no Latvijas rekorda atkārtošanas atpaliekot tikai par četrām sekundes simtdaļām. Vīriešiem uzvarēja Daniels Zaicevs, bet no mūsējiem labākais bija Nikolajs Maskalenko, kurš ar 24.79 sekundēm ieņēma otro vietu.

400 metros jauktajā stilā sievietēm uzvarēja Aleksandra Senisa, aiz muguras atstājot Violetu Androščuku ar laiku 5:55.53 minūtes. Vīriešu konkurencē uzvarēja Maksims Šemberevs, bet starp Latvijas sportistiem labākais bija Iļja Boicovs ar laiku 4:51.84 minūtes.

Vakara programmai punkts tika pielikts ar 4x200 metru stafeti brīvajā stilā. Sievietēm uzvaras laurus plūca "BJSS Ridzene-OSC", kas finišu sasniedza pēc 8:54.52 minūtēm. Komandu pārstāvēja Ņikitina, Renāte Vulfa, Dana Kolidzeja un Ozola. Vīriešu konkurencē uzvarēja "Valmieras BSS" ar laiku 8:09.10 minūtes. Peldēja Kalniņš, Niks Aleksis Kozlovs, Oskars Šarlans un Gustavs Vīksne.

Sacensības turpināsies rīt, un tiešraides vērojiet portālā Sportacentrs.com.

Izmantotie resursi:
Latvian Swimming Nationals