Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Peldētājs Šaltāns: "Liekais svars traucē"

Peldētājs Šaltāns: "Liekais svars traucē"
Jānis Šaltāns
Foto: swimming.lv

Pasaules jaunatnes olimpiādē Naņdzjinā raženais Latvijas peldētājs Jānis Šaltāns (198 cm, 98 kg) šomēnes trīs reizes iekļuva desmitniekā. Mūsu peldētāji pēdējos gados ar augstām vietām nav lutinājuši, taču 18 gadīgais mārupietis šovasar ieguva medaļu Eiropas junioru čempionātā. Sarunā ar žurnālu "Sports" sportists atzīst, ka vēl augstākus rezultātus traucē sasniegt disciplīnas problēmas un liekais svars.

2014. gada jūlija vidū Eiropas junioru čempionātā Šaltāns uz muguras 50 m finālā Šaltāns sasniedza Latvijas rekordu (25.54) un izcīnīja bronzu. Un daudz netrūka līdz zelta medaļai. "Patraucēja disciplīnas problēmas - dažreiz trūkst motivācijas, bija problēmas ar diētu, kas vainagojās ar lieko svaru un maksāja uzvaru. Lai arī sporto daudz, nedrīkst visu grūst iekšā - motors ir labi jāeļļo, un benzīnniekam nevar liet iekšā dīzeli," skaidro jaunais peldētājs. "Man ir atkarība no enerģijas dzērieniem - jau sen mēģinu tikt no tās vaļā. Garšo limonādes, šokolādes, ātrie ēdieni. Citreiz mamma vēl pagatavo garšīgi kartupeļus - sak', vienreiz jau var! Tā tas sakrājās."

Pirms pasaules jaunatnes olimpiādes Šaltāns izteica cerību, ka, ievēroju diētu, Ķīnā viss būs kārtībā. Naņdzjinā viņa mazais mērķis bija iekļūšana finālā, bet lielais - medaļa. Ķīnā latviešu peldētājs trīsreiz iekļuva desmitniekā 50 metros - tauriņstila finālā 8. vieta, uz muguras 9. pozīcija, bet brīvajā stilā viņš bija desmitais.

"Gribas savu vārdu ierakstīt kādā vēstures grāmatā ar rekordu," atklāj Šaltāns, kura nākotnes plāns ir konstruktīvs. "2016. gada olimpiskajām spēlēm Rio - kvalificēties, 2020. gadā - olimpiskais fināls, 2024. gadā - medaļa."


Izmantotie resursi:
Žurnāls "Sports"


, 2014-08-27 17:26, pirms 10 gadiem
You don't say !?!
, 2014-08-27 17:34, pirms 10 gadiem
nekas, roņi ar lieko svaru vienalga labi peld
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.