Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā noskaidroti pirmās dienas finālisti

Andrejs Siliņš

Latvijas čempionātā noskaidroti pirmās dienas finālisti
Foto: swimming.lv

92. Latvijas atklātajā čempionātā, kas šajās dienās norisinās RTU Ķīpsalas peldbaseinā, noslēgusies pirmā sacensību sesija, kurā noskaidroti finālisti šīs dienas fināliem.

50m br./st. peldējumā dāmām pārliecinoši labāko rezultātu uzrādīja Baltkrievijas pārstāve Nastasija Karakuskaja, kas finišu sasniedza pēc 25.92 sekundēm un aiz sevis atstāja Latvijas sportistes Kristīni Šteinu (26.32), Gabrielu Ņikitinu (26.50), Zani Embrekti, Sindiju Siliņu, Aleksandru Ribakovu kā arī igaunietes Diānu Paaslani un Karlenu Kersu.

Vīriem šajā distancē finālam kā spēcīgākie kvalificējās Igaunijas sportists Daniels Zaitsevs (23.00), valmierietis Uvis Kalniņš (23.28) un Turcijas pārstāvis Baslakovs Iskenders (23.29). Kā nākamie šī vakara A finālā iekļuva Viktars Krasočka, Niks Goldmanis, Janis Bucis, Arvis Aigars.

100m brasa peldējumā A finālā varēs sekot līdzi Alinas Zmuškas, Aļonas Ribakovas, Karlenas Kersas, Danas Kolidzejas, Viktes Labanauskaites, Arinas Sisojevas, Evitas Udenaites un Jelizaveta Hmeļova savstarpējai cīņai. Savukārt vīriem par Latvijas čempiona titulu 100m brasa peldējumā cīnīsies Krievijas sportists Denis Šilovs, rīdzinieki Daniils Bobrovs, Nikolajs Maskaļenko un Uldis Tazāns, kā arī Dmitro Oseledets, Antons Želtjakovs, Uvis Kalniņš un Filips Provorkovs.

Latvijas rekordiste un čempione 200m uz muguras Kristīna Šteina centīsies aizstāvēt čempiones titulu šajā distancē, tomēr nopietna konkurence viņai solās būt no Turcijas pārstāves Zulalas Zerenas puses, kas priekšsacīkstēs finišu sasniedza ar otro rezultātu, bet finālā noteikti peldēs ātrāk. Vīriem šajā distancē pārliecinoši ātrākais bija Ģirts Feldbergs, aiz sevis atstājot gan Baltkrievijas sportistu Andreju Dabritsu, gan pārējos dalībniekus.

Tauriņstilā kā ātrākie sacensību finālam kvalificējās Sindija Siliņa, Itālijas sportiste Manuela Battipaglia un Kristiāna Kalniņa, savukārt kungu konkurencē - Pāvels Kondrahins, Anders Cevin Sīms un Prīts Āviks. Jāmin, ka viens no galvenajiem konkurentiem uz čempiona titulu un pretendentiem uz RIO normatīvu Ralfs Tribuncovs, kas finišu sasniedza pēc 53.67 sekundēm, tika diskvalificēts par pāragru startu.

Šīs dienas vakara programmā uz starta izies arī spēcīgākās dalībnieces un dalībnieki 400m br./st. peldējumā, kā arī komandas 4x100m br./st. stafešu peldējumiem.

Plašāka informācija par 92. Latvijas atklāto čempionātu peldēšanā ir pieejama čempionāta oficiālajā mājas lapā – Latvian Swimming Nationals, kā arī Latvijas Peldēšanas Federācijas mājaslapā – swimming.lv

Latvijas Peldēšanas federācija aicina ikvienu interesentu nākt un atbalstīt savus favorītus šajās sacensībās.
Čempionāta translācija tiešraidē būs pieejama kanālā Sportacentrs.com TV, kā arī interneta portālos. Tiešraides sākums katru dienu 10:00 (priekšsacīkstes) un 17:00 (fināli).

Sacensību norises vieta un laiks:

Rīga, Ķīpsalas 5 (RTU Ķīpsalas peldbaseins), 27.-29.06.2016.
Priekšsacīkstes no plkst. 10:00;
Fināli no plkst. 17:00.

Biļetes: Biļešu Serviss kasēs un bilesuserviss.lv