Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Izvirzītas apsūdzības pret Lohti, iespējams, nāksies stāties tiesas priekšā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Izvirzītas apsūdzības pret Lohti, iespējams, nāksies stāties tiesas priekšā
Raiens Lohte
Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas policija izvirzījusi apsūdzības pret pazīstamo amerikāņu peldētāju Raienu Lohti, kurš samelojis par to, ka ticis aplaupīts kādā apšaudē olimpisko spēļu norises vietā Riodežaneiro.

Vēl policijas paziņojumā teikts, ka Lohtem, iespējams, vajadzētu stāties Brazīlijas tiesas priekšā. Šo ziņu saņēmis arī Amerikas Savienoto Valstu Ārlietu ministrijas dienests (US State Department). Pats Lohte gan paguvis izlidot no Rio vēl pirms policija viņu iztaujājusi.

Kā zināms, visa šī sāga sākās pēc tam, kad Lohte apstiprināja, ka viņš un vēl trīs citi peldētāji tikuši aplaupīti kādā apšaudē, atgriežoties olimpiskajā ciematā no kādas ballītes. Tomēr vietējā policija uzskata, ka Raiens Lohte pats šo stāstu izdomājis. Pieejamajā video atkārtojumā redzams, ka peldētāji izdemolējuši kāda benzīntanka tualeti.

Vairāki sponsori, ieskaitot peldēšanas ekipējuma ražotāju "Speedo" skandāla dēļ pārtraukuši sadarbību ar pazīstamo amerikāņu peldētāju, savukārt citi šo situāciju izmanto savā labā, parakstot reklāmas līgumus. Pats Lohte gan paspējis publiski atvainoties un atzīt, ka toreiz atradies alkohola reibumā. Tagad viņam jāizlemj, vai doties uz Brazīliju, lai aizstāvētu apsūdzības.

Par šādu noziegumu var peinākties 18 mēnešu ilgs cietumsods. Bet, ja Lohte dotos uz tiesas uzklausīšanu, viņam, iespējams, izdotos tikt cauri sveikā, ja viņš piekristu samaksāt soda naudu, kā to jau izdarījis cits skandālā iesaistītais peldētājs Džimijs Feigens, kurš noziedojis 11 tūkstošus dolāru labdarībai Brazīlijā, lai atrisinātu pret sevi vērstās apsūdzības.

Starp ASV un Brazīliju pastāv arī līgums par noziedznieku izdošanu, ko abas puses ir likušas lietā jau iepriekš. ASV varas iestādes varētu rīkoties tāpat, ja Lohte tiktu atzīts par vainīgu.

Izmantotie resursi:
Brazil police charge Lochte over robbery claim...