Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Rudavs paliek aiz pusfināla PJČ savā kroņa distancē

Rudavs paliek aiz pusfināla PJČ savā kroņa distancē
Didzis Rudavs un Ieva Maļuka. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

2018. gada Eiropas junioru vicečempions Didzis Rudavs sestdien Budapeštā samierinājās ar 26. vietu pasaules junioru čempionāta peldēšanā 50 metru brasa distancē, kamēr 50 metros brīvajā stilā Ieva Maļuka bija 24. pozīcijā.

Rudavam tieši 50 metru brass ir viņa kroņa disciplīna, jo pērn tajā ar rezultātu 28,19 sekundes tika gūta otrā vieta Eiropas junioru čempionātā, kamēr šogad kontinenta meistarsacīkstēs starp junioriem viņš ar 28,61 sekundi palika pirmais aiz fināla.

Šī gada pasaules junioru čempionātā Rudavs priekšsacīkstēs distanci veica vien 29,08 sekundēs, kas bija 1,25 sekundes lēnāk nekā labāko rezultātu sasniegušais brits Ārčijs Godberns, bet no pusfināla sešpadsmitnieka zonas atpalika par 0,35 sekundēm.

Salīdzinājumam, ja Rudavs peldētu tāpat kā pērn Eiropas junioru čempionātā, viņš priekšsacīkstēs būtu sestais ātrākais.

Tikmēr Maļuka brīvā stila sprintā distanci noslēdza 26,49 sekundēs, kas bija 1,37 sekundes lēnāk nekā ātrāko laiku sasniegušā austrāliete Mega Harisa un par 0,47 sekundēm atpalika no pusfināla zonas.

Ar šo startu Rudavam dalība pasaules junioru čempionātā ir noslēgusies, kamēr Maļuka svētdien dosies peldbaseinā 200 metros brīvajā stilā, bet Arina Sisojeva peldēs 200 metrus brasā. Latvijas peldētājiem šajā pasaules čempionātā nav izdevies tikt pie augstiem rezultātiem un negaidīti pusfinālā ir peldējusi vienīgi Sisojeva, kura bija 14. vietā 50 metros brasā, bet no viņas tas tika gaidīts vismazāk. Tāpat jāizceļ Maļukas labotais Latvijas rekords 200 metru kompleksajā peldējumā, savu iepriekšējo rezultātu pārspējot par gandrīz pussekundi.


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.