Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Melnkalne uzvar ūdenspolo Pasaules līgā

Juris Miņins
Juris Miņins

Melnkalne uzvar ūdenspolo Pasaules līgā
Foto: Imago/Scanpix

Vakardien ar Ungārijas un Melknkalnes spēli noslēdzās ūdenspolo Pasaules līgas superfināls. Izšķirošajā mačā melnkalnieši dramatiskā cīņā svinēja uzvaru ar 13:11.

Pasaules līga ūdenspolo ir prestižākais ikgadējais turnīrs, kurā piedalās komandas no visas pasaules . Turnīrs notiek divās kārtās, proti, vispirms, komandas izspēlē reģionālos kvalifikācijas turnīrus, bet vēlāk astoņas labākās izlases tiekas Superfinālā, kurā tad arī noskaidro čempioni.

Pievēršoties šī gada turnīram, ir jāatzīmē fakts, ka šogad astoņu labāko komandu pulkā neiekļuva spēcīgā un Pasaules līgas titulētākā komanda Serbija, kas pirmajā kārtā, pēc papildrādītājiem, zaudēja Melnkalnei. Tāpat Superfināls gāja gar degunu arī Krievijas izlasei, jo viņus pārliecinoši apspēlēja Horvātija.

Savukārt no Interkontinentālā kausa, kurā piedalās visas pārējās (ne-Eiropas) komandas, gan iztika bez lieliem pārsteigumiem un uz Superfinālu tika ASV, Austrālija, Kazahstāna un Japāna.

Interesanti notikumi risinājās arī ar Superfināla norises vietas noteikšanu, jo sākotnēji finālam bija jānotiek Krievijā, taču mājnieku izlase nekvalificējās šim turnīram, tāpēc izšķirošās spēles tika nolemts aizvadīt Ungārijā.

Superfināla formāts paredzēja, ka visas astoņas komandas ir sadalītas divās grupās, kur tiek aizvadīts viena riņķa turnīrs, lai noskaidrotu ceturtdaļfināla pārus, t.i., izslēgšanas mačos tika visas komandas un vienību atsijāšana notika vien izslēgšanas maču turnīrā.

Ceturtdaļfinālā par vislielāko pārsteigumu parūpējās Japāna, kas pirmajā posmā bija vājākā A grupas komanda, bet ceturtdaļfinālā tika galā (11:10) ar B grupas uzvarētāju, ASV. Ungārija pēcspēles metienu sērijā ar 10:8 pārspēja Horvātiju, Spānija ar 9:4 tika galā ar Austrāliju, bet Melnkalne ar 14:6 pārspēja Kazahstānu.

Pusfinālos pārsteigumu nebija un tāpēc favorīti, Ungārija un Melnkalne gana pārliecinoši tika finālā. Ungāri ar 11:9 pārspēja japāņus, bet melnkalnieši tika galā ar spāņiem, ar 10:8.

Jāsaka, ka finālspēle padevās patiesi aizraujoša, jo tajā netrūka, nedz līderu maiņas, nedz drāmas, nedz arī negaidīta atrisinājuma. Melnkalne spēles sākumā izvirzījās vadībā ar 2:0, taču ungāri drīz vien guva piecus bezatbildes vārtus, kas, protams, nevarēja nepriecēt visus 4000 līdzjutējus, kas bija atnākuši šo spēli vērot klātienē. Pārtraukumā gan komandas devās pie rezultāta 6:4 par labu Ungārijai, jo Melnkalne prata apturēt mājnieku izrāvienu.

Otrais puslaiks pēc tā scenārija bija ļoti līdzīgs pirmajam, tāpēc nav brīnums, ka Melnkalne spēja izlīdzināt rezultātu vien mazliet vairāk kā minūti pirms pamatlaika beigām, kad Saša Misičs guva svarīgos vārtus. Tas nozīmēja, ka komandām būs jāizpilda pēcspēles metienu sērija. Šajos metienos Melnkalne izrādījās labāka, jo spēja realizēt visus četrus metienus, kamēr Ungārija vārtos raidīja vien pusi, jeb divus, metienus.

Līdz ar to, par 2018. gada Pasaules līgas čempioniem kļuva Melnkalnes izlase, kurai tas bija otrais čempionu tituls komandas pastāvēšanas vēsturē. Tāpat jāpiebilst, ka līdz ar melnkalniešu uzvaru, turpinās bijušās Dienvidslāvijas valstu dominance Pasaules līgā, jo pēdējais čempions no kāda cita reģiona ir kronēts 2004. gadā, kad par čempioniem kļuva ungāri.

Pasaules līga ūdenspolo, 2018.

#Komanda
1.Melnkalne
2.Ungārija
3.Spānija
4.Japāna
5.Horvātija
6.Austrālija
7.ASV
8.Kazahstāna

Izmantotie resursi:
fina.org - Official FINA website |



  +3 [+] [-]

, 2018-06-24 13:33, pirms 6 gadiem
ūdens polo.... basket bols... riteņ braukšana...
saņemās, džeki!

     [+] [-]

, 2018-06-24 13:51, pirms 6 gadiem
Latvijā šis sporta veids vispār pastāv?

  +1 [+] [-]

, 2018-06-24 14:09, pirms 6 gadiem
tommy90 rakstīja: Latvijā šis sporta veids vispār pastāv?
Ir entuziastu grupa, kas ar to nodarbojas:
https://www.waterpolo.lv/