Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Meilutīte atzīst, ka pēdējos gados cīnījusies ar depresiju

Meilutīte atzīst, ka pēdējos gados cīnījusies ar depresiju
Rūta Meilutīte intervijas laikā. Foto: Nanook

Lietuvas peldēšanas zvaigzne Rūta Meilutīte atzīst, ka sekmīgās karjeras laikā ilgstoši cīnījusies ar depresiju. Nu jau bijusī sportiste saka, ka cer pārveidot savu dzīvi.

Viena no Lietuvas visu laiku titulētākajām sportistēm pirmo interviju pēc karjeras beigām sniegusi podkāstam "Nyla". Viņa 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs vien 15 gadu vecumā kļuva par čempioni, turpinājumā pasaules un Eiropas čempionātos kopā tiekot pie 20 zelta un desmit sudraba godalgām. Meilutītei joprojām pieder pasaules rekords 100 metru brasa distancē.

Lietuvieši cītīgi sekoja jaunās peldētājas uzvarām un lepojās ar tām, tomēr Meilutīte tagad atzīst, ka lielā uzmanība viņai kļuva par slogu.

"Es jutu, ka jūs mīlējāt manus sasniegumus, bet neviens neredzēja kautrīgo un bailīgo personu aiz tiem," podkāstam saka Meilutīte. Peldētāja atzīst, ka viņa jau vairākus gadus cīnās ar depresiju un vēlējusies pārveidot savu dzīvi.

Par karjeras beigām 22 gadus vecā Meilutīte paziņoja šonedēļ. Tas notika neilgi pēc tam, kad tika pavēstīts, ka sportiste gada laikā izlaidusi trīs dopinga pārbaudes un tāpēc viņai draud diskvalifikācija.

Paziņojot par karjeras beigām, Meilutīte uzsvēra, ka tagad fokusēsies uz izglītības iegūšanu.

Izmantotie resursi:
https://www.lrt.lt/en/news-in-engli...


, 2019-05-24 15:26, pirms 5 gadiem
Kāda ir raksta jēga?
tām 10 rindiņām?
Es pieņemu, ka uzsvērt to, ka Meilutītei ir depresija un viņa to atzīst, risina, maina savu dzīvi...
Normālās lapās, ja kaut ko raksta par šādām tēmām tad raksta beigās uzliek linkus uz attiecīgās problēmas atbalsta portāliem, lai veicinātu palīdzības meklēšanu un problēmas apzināšanos un uzdrīkstēšanos to risināt... Nav jau joka lieta, tas nav lauzta roka vai kkas tāds.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.