Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Nākamnedēļ Rīgā notiks starptautiskas peldēšanas sacensības "Madwave Challenge"

Rolands Eliņš

Nākamnedēļ Rīgā notiks starptautiskas peldēšanas sacensības "Madwave Challenge"
Foto: Swim.lv

Šī gada 28.-29. augustā pēc ilgāka pārtraukuma Rīgā norisināsies pirmās peldēšanas sacensības - starptautiskais turnīrs “Madwave Challenge of Rīga”, kurā, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus, piedalīsies 600 sportistu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Madwave Challengeturnīrs ir vienas no populārākajām un prestižākajām peldēšanas sacensībām bērniem un jauniešiem un arī šoreiz tajās piedalīsies ne vien pašmāju labākie peldētāji, bet arī Lietuvas un Igaunijas jaunie peldēšanas talanti.Ķīpsalas peldbaseinā pēc piecu mēnešu pārtraukuma uz starta blokiem kāps arī šī brīža Latvijas labākā peldētāja, daudzkārtēja valsts čempione un rekordiste Ieva Maļuka. Tāpat sacensībās savu dalību ir pieteikuši Gabriela Ņikitina, Arina Sisojeva, Daniils Bobrovs un virkne citu Latvijas vadošo sportistu.

“Madwave Challenge of Riga” ir pirmās šāda mēroga sacensības Latvijā, kas norisināsies paaugstinātas epidemioloģiskās drošības apstākļos, līdz ar to sacensību dalībniekiem būs jāpielāgojas jauniem ierobežojumiem un drošības pasākumiem. Pirmkārt, sacensības ir sadalītas trīs atsevišķās sesijās, katrā no kurām ir noteikts maksimālais sportistu skaits –200, savukārt starp sesijām ir ieviesti epidemioloģiskās uzkopšanas pārtraukumi. Otrkārt, sacensību dalībniekiem būs jāievēro arī pulcēšanās ierobežojumi un divu metru fiziska distance starp pārējiem apmeklētājiem, t.s. iesildīšanās laikā. Treškārt, sportistiem būs jāsamierinās ar krietni tukšākām tribīnēm, nekā ierasts -piesardzības nolūkos sacensību organizatori aicina sportistu ģimenes locekļus, draugus un pārējos atbalstītājus palikt mājās un sekot līdzi sacensību rezultātiem tiešsaistē, kas būs pieejami sacensību mājaslapā: Front Page - Madwave Challenge

Starptautiskais turnīrs “Madwave Challenge of Rīga” tiek rīkotas ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Reno Jēkabsons
PK Madwave Rīga