Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Maļuka pasaules junioru čempionātā labo Latvijas rekordu

Maļuka pasaules junioru čempionātā labo Latvijas rekordu
Ieva Maļuka. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

LETA. Latvijas peldētāja Ieva Maļuka piektdien Budapeštā pasaules junioru čempionāta 200 metru kompleksajā peldējumā uzstādīja jaunu Latvijas rekordu, tomēr ar to nepietika, lai iekļūtu sacensību finālā, ierindojoties 22.vietā.

Maļuka savā peldējumā bija otra ātrākā un distanci veica divās minūtēs un 18.99 sekundēs, uzstādot jaunu Latvijas rekordu šajā disciplīnā. Tomēr kopvērtējumā viņa ieņēma vien 22.pozīciju, līderei zaudēdama 6,16 sekundes. Finālam kvalificējās astoņas ātrākās peldētājas, bet Latvijas sportistei pietrūka nedaudz vairāk nekā trīs sekundes, lai iesaistītos cīņā par godalgotām vietām.

Peldētāja savu iepriekšējo rekordu laboja gandrīz par pussekundi - šī gada aprīlī viņa 200 metru komplekso peldējumu veica divās minūtēs un 19,45 sekundēs.

Šajā disciplīnā rezultātu uzrādīja 66 dalībnieces.

Tikmēr 50 metru tauriņstilā Latvijas peldētājs Didzis Rudavs distanci veica 27,35 sekundēs, kopvērtējumā ierindojoties 72.vietā, bet līderim viņš zaudēja teju vai četras sekundes. Lai iekļūtu pusfinālā, Rudavam 50 metri bija jānopeld zem 25 sekundēm.

Kopumā šajā disciplīnā pie rezultāta tika 92 sportisti.

Jau ziņots, ka Maļukai ceturtdien Budapeštā pasaules junioru čempionātā pietrūka nieka divas sekundes simtdaļas, lai automātiski iekļūtu starp pusfinālistēm 50 metros tauriņstilā. Savukārt Rudavs 50 metros brīvajā stilā finišēja pēc 24,59 sekundēm, kas viņam deva 58.pozīciju 110 sportistu konkurencē. Tikmēr Arina Sisojeva priekšsacīkstēs 100 metros brasā distanci peldēja vienā minūtē un 10,61 sekundē, kas deva 17.vietu. Viņa laboja savu personīgo rekordu.

Čempionāts Budapeštā norisināsies līdz svētdienai.

Izmantotie resursi:
LETA


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.