Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Peldētājai Maļukai Latvijas rekords dod 29. vietu pasaules čempionātā

Peldētājai Maļukai Latvijas rekords dod 29. vietu pasaules čempionātā
Didzis Rudavs un Ieva Maļuka. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Peldētāja Ieva Maļuka otrdien Dienvidkorejā pārspēja Latvijas rekordu 200 metru brīvā stila distancē, kas viņai deva 29. vietu pasaules čempionātā.

Talantīgā sportiste četrreiz peldbaseinu nopeldēja divās minūtēs un 2,38 sekundēs, sev piederošo rekordu, kas tika sasniegts vien pirms pāris nedēļām aizvadītajā Eiropas junioru čempionātā, laboja par 0.16 sekundēm.

Līdz labāko sešpadsmitniekam un vietai pusfinālā viņai gan tāpat pietrūka vairāk nekā trīs sekundes. Uz starta šajā distancē stājās 61 sportiste.

Tāpat otrdien priekšsacīkstēs uz starta izgāja jelgavnieks Didzis Rudavs, kurš 50 metru peldējumā brasā distanci veica 28.94 sekundēs, tādējādi ierindojoties 47.vietā.

Kā vēstīts, pirmdien 100 metros uz muguras startēja arī Kristīna Šteina un Ģirts Feldbergs. Šteina distanci veica vienā minūtē un 1,49 sekundēs, tādējādi ieņemot 29. vietu. Lai iekļūtu starp 16 labākajām, kas kvalificējas pusfinālam, sportistēm distance bija jāveic ātrāk par minūti un 9,66 sekundēm. Tikmēr Feldbergs ar rezultātu 56,34 sekundes ierindojās 43. vietā.

Savukārt čempionāta pirmajā dienā Daniils Bobrovs ieņēma 55. vietu 100 metros brasā, finišējot pēc minūtes un 3,32 sekundēm.

Pasaules čempionāts Dienvidkorejā norisināsies līdz 28. jūlijam un Latviju tajā pārstāv seši sportisti – Ieva Maļuka (100 metru un 200 metru brīvais stils), Gabriela Ņikitina (50 metru brīvais stils. un 50 metru tauriņstils), Kristīna Šteina (100 metri un 200 metri uz muguras), Didzis Rudavs (50 metru brass), Daniils Bobrovs (100 metru un 200 metru brass) un Ģirts Feldbergs (50 metri un 100 metri uz muguras).


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.