Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Peldētājs Bobrovs: "Daru visu, ko spēju, lai kvalificētos Tokijas olimpiskajām spēlēm"

Ints Megnis
Ints Megnis

Peldētājs Bobrovs: "Daru visu, ko spēju, lai kvalificētos Tokijas olimpiskajām spēlēm"
Daniils Bobrovs

Viens no šī brīža Latvijas labākajiem peldētājiem Daniils Bobrovs ir apņēmies ieguldīt visus savus spēkus, lai kvalificētos 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, sportists pastāstīja intervijā projektam "Peldētāja portrets".

Bobrovam šobrīd 25 metru baseinā pieder Latvijas rekords 200 metru brasā, kamēr 50 metru baseinā viņš ir valsts ātrākais 100 un 200 metru brasa distancēs, kā arī visās trijās stafetēs (4x100 metros kombinācijā, 4x100 metros brīvajā stilā un 4x200 metros brīvajā stilā).

Kā intervijā pastāstīja sportists, pirmoreiz viņš atnācis uz peldēšanu četru gadu vecumā. "Sāku ar ārstniecisko peldēšanu, jo man bija problēmas ar plakano pēdu," saka Bobrovs, tomēr beigās izrādījies, ka peldēšana cīnīties tieši ar šo problēmu nav palīdzējusi, tomēr treneri pamanījuši, ka viņš ir talantīgs.

"Lielākā daļa manī ir darbs nevis talants. Ir brīži, kad neko negribās, tomēr lielākoties daru to, ko varu, cik varu un kad varu," pauž Bobrovs, atzīstot, ka sacensībās ļoti traucē uztraukums. "Visu laiku mēģinu no tā atslēgties. Brīžiem sanāk un tad uzreiz ir rezultāts, bet, kad nesanāk, ir kā vienmēr."

"Šosezon gaidāms Eiropas čempionāts garajā baseinā, kur jāizpeld A normatīvs, un tāpat būs pasaules čempionāts īsajā ūdenī. Arī tur vajadzēs pildīt normatīvus, vajadzēs meklēt vietas, kur to izpildīt - mums pirmais pusgads ir garajā ūdenī, otrs pusgads īsajā ūdenī, tāpēc vajadzēs meklēt sacensības, kur to peldēt," par saviem šī gada mērķiem saka Bobrovs, tomēr uzsver, ka lielais sapnis ir dalība Tokijas olimpiskajās spēlēs. "Kad izlika ļoti augstos Tokijas olimpisko spēļu normatīvus, pirmā doma bija, ka varbūt jābeidz jau tagad karjera. Gatavošos Tokijai, jau tagad gatavojos. Pirms Riodežaneiro tik daudz darba ieguldīju, bet nekas nesanāca. Tagad mērķis ir Tokija, jau pēc pusgada sāksies normatīvu pildīšana. Mēģināšu izdarīt visu, ko spēju, centīšos palikušo laiku izmantot pilnībā, lai beidzot tiktu uz Olimpiādi un nomierinātos."

Savukārt kā savu dzīves galveno mērķi Bobrovs nosauca sava kuģa uzkonstruēšanu un uzbūvēšanu. "Vēl neesmu izdomājis kāds tas būs, bet galvenais ir uzkonstruēt un uzbūvēt, lai kuģis peldētu."

Tāpat Bobrovs uzslavēja talantīgo Ievu Maļuku, sakot, ka viņa ir šī brīža labākā peldētāja Latvijā. "Pēdējās sacensībās viņa nereāli izšāvusi. Tas bija gaidāms, bet ne tik traki. Cepuri nost, tas bija izcili."

Šonedēļ notikušajā Latvijas čempionātā Bobrovs izcīnīja zeltu 200 metros brasā, kā arī tika pie četrām sudraba medaļām.