Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Nedēļas nogalē Rīgā norisināsies Latvijas čempionāts 25m peldbaseinā

Nedēļas nogalē Rīgā norisināsies Latvijas čempionāts 25m peldbaseinā
Foto: LPF

Šajā nedēļas nogalē, 23.-24. februārī, Rīgā norisināsies Latvijas čempionāts peldēšanā 25m jeb “īsajā” peldbaseinā, kas vienlaikus ir arī FINA atzītas kvalifikācijas sacensības dalībai 14. FINA pasaules čempionātam.

Šogad Latvijas čempionātā labākie pašmāju sportisti ne vien cīnīsies par Latvijas čempiona titulu, bet arī uzsāks cīņu par vietu Latvijas izlasē Baltijas valstu čempionātā, kā arī par kvalifikācijas normatīvu izpildi dalībai FINA pasaules čempionātā, kas gada nogalē norisināsies Ķīnas pilsētā Guandžou.

Čempionātā startēs vairāk kā 400 dalībnieku no 22 komandām, tai skaitā arī virkne Latvijas vadošo sportistu gan no pieaugušo, gan junioru izlašu sastāviem.

Sacensību pirmajā dienā tiks noskaidroti Latvijas čempioni un čempiones sešās individuālajās distancēs – 100m br./st., 200m brasa, 100m uz muguras, 200m tauriņstila, 400m br./st., 200m kompleksa peldējumā, kā arī 4x100m brīvā stila stafešu peldējumos. Savukārt čempionāta otrajā dienā atlikušie medaļu komplekti tiks sadalīti starp uzvarētājiem 50m br./st., 100m brasa, 200m muguras, 100m tauriņstila, 200m br./st., 400m kompleksa, 800m br./st. peldējumos, kā arī 4x100m kombinētā stila stafetēs.

Sacensību atklāšanā īpaša uzmanība jau tradicionāli tiks veltīta jauno sporta meistaru sumināšanai – šoreiz sudraba nozīmītes un apliecības par sporta meistara normatīva izpildi saņems 2 sportist – Roberts Zemturis (Ventspils Sporta skola “Spars”) un Dāgs Kristofers Breģis (Valmieras BSS).

LPF projekta “Sporta laboratorija” ietvaros tiks veikta spēcīgāko peldējumu video filmēšana un sportistu tehnikas un taktiskā snieguma analīze, kas vēlāk tiks publicēta LPF mājaslapā un būs publiski pieejama detalizētākai izpētei gan treneriem, gan sportistiem.

Čempionāta dokumentācija, tai skaitā komandu pieteikumi un starta protokoli pieejami swimrankings datu bāzē.

Čempionāta translācija tiešraidē būs pieejama sporta kanālā Sportacentrs.com TV, portālā Sportacentrs.com, kā arī LPF mājas lapā – TV – Peldēšana

Tiešraides sākums 23. februārī plkst. 15:50, bet 24. februārī – 10:00.

Izmantotie resursi:
Latvijas čempionāts 25m peldbaseinā –...


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.