Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Nakts Peldējumā sasniegts jauns dalībnieku rekords

Krišs Upenieks

Nakts Peldējumā sasniegts jauns dalībnieku rekords
Raimonds Elbakjans un Gunta Baško-Melnbārde
Publicitātes foto

Aizvadītās sestdienas, 17. septembra, naktī Ķīpsalas peldbaseinā notikušajā II Nakts peldējumā 518 dalībnieki nopeldējuši 35 050 metru, tādējādi sasniedzot ne vien jaunu apmeklētības, bet arī kopīgi nopeldētās distances rekordu.

Ceļu uz jaunu kolektīvi veiktās garākās peldēšanas stafetes rekordu uzsāka pasākuma vēstneši – Gunta Baško Melnbārde, Aļona Ribakova, Juris Ulmanis un Raimonds Elbakjans, kas tālāk Vecrīgas klubu labākajās tradīcijās izgaismoto peldbaseinu nodeva pārējo peldēšanas sporta aktivitāšu cienītāju rokās.

Otro reizi Latvijā organizētā kolektīvā nakts peldējumā pulcējās gan jauni, gan gados pieredzējuši peldēšanas aktivitāšu cienītāji – jaunākie pasākuma dalībnieki vēl tikai nesen bija iemācījušies peldēt, bet vecākie varēja lepoties pat ar septiņdesmit gadu lielu peldētprasmes pieredzi. Te varēja sastapt ne vien pašmāju peldēšanas sporta cienītājus, bet arī ārvalstu studentus un tūristus.

Pasākumā iesaistīto dalībnieku rezultāti apkopoti Nakts Peldējuma mājas lapā: Nakts peldējums - 17. septembrī, Ķīpsalas...

Pasākuma mērķis bija atgādināt par peldēšanu kā veselīgu un aktīvu fizisko nodarbi, taču, lai tas gada tumšajos mēnešos spētu ieintriģēt, speciāli šim notikumam tika domāts par īpašu baseina izgaismojumu, kas peldētājiem un arī skatītājiem padarīs šo pasākumu par vizuāli baudāmu un neaizmirstamu pieredzi.

Pasākums tika rīkots Eiropas Sporta nedēļas ietvaros ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Latvijas Sporta federāciju padomes un Ķīpsalas peldbaseina atbalstu.