Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Maskaļenko un Šteins trešajā desmitā Eiropas čempionātā

Maskaļenko un Šteins trešajā desmitā Eiropas čempionātā
Nikolajs Maskaļenko
Foto: Swimming.lv

Latvijas peldētājs Nikolajs Maskaļenko šodien Eiropas čempionātā Londonā ieņēma 23. vietu 50 metru brasa distancē, bet pozīciju zemāk 50 metru peldējumā uz muguras ierindojās Kristina Šteina.

Nikolajs Maskaļenko startēja ceturtajā no sešiem peldējumiem un finišēja pēc 28,33 sekundēm, ierindojoties septītajā vietā desmit sportistu konkurencē. Pusfinālam kvalificējās 18 ātrākie peldētāji. Maskaļenko līdz iekļūšanai pusfinālā pietrūka 0,18 sekundes. Kopvērtējumā viņš ierindojās 23. vietā 49 peldētāju konkurencē.

50 metru distancē peldējumā uz muguras Kristina Šteina ar rezultātu 29,60 sekundes uzvarēja otrajā no pieciem peldējumiem, taču ar to nepietika vietai pusfinālā, jo citi peldējumi bija ātrāki. Kopvērtējumā Šteina ierindojās 24. vietā 42 sportistu konkurencē. No pusfināla viņu šķīra 0,34 sekundes.

Tikmēr Ģirts Feldbergs 200 metru peldējumā uz muguras ar rezultātu divas minūtes un 3,94 sekundes ieguva piekto vietu savā peldējumā, bet kopvērtējumā ieņēma 33. vietu starp 41 finišējušajam sportistam.

Latviju vienās no lielākajām Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībām pārstāv septiņi sportisti – Ribakova, Gabriela Ņikitina, Šteina, Nikolajs Maskaļenko, Daniils Bobrovs, Feldbergs un Pāvels Vilcāns. LPF kvalifikācijas normatīvus startam čempionātā bija izpildījis arī Arturs Pesockis, tomēr viņa dalība ir atsaukta sportista traumas dēļ.

Izmantotie resursi:
london2016.microplustiming.com


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.