Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas pārstāvji piedalījušies 1. festivālā ziemas peldēšanā Argentīnā

Latvijas pārstāvji piedalījušies 1. festivālā ziemas peldēšanā Argentīnā
Foto: rusantro.com

Latvijas ziemas peldētāji Aleksandrs Jakovļevs („Jelgavas Roņi” Jelgava) un Agris Vītoliņš („Akva Vitamīns” Saldus) pārstāvēja Latviju 1.festivālā ziemas peldēšanā, kas šī gada augstā notika Argentīnā, trīs dažādās sacensību kārtās ledainajā ūdenī pulcējot 53 ziemas peldētājus no 18 valstīm.

Aleksandrs Jakovļevs informē, ka 1.festivāla ziemas peldēšanā mērķis bija veidot "Apvienotu Pasauli", jo dalībvalstis un dalībnieki tika izraudzīti tā, lai būtu pārstāvēti visi kontinenti.

Festivāla galvenais organizators bija Matias Ola, kurš pēdējo 3 gadu laikā ir piedalījs visos lielākajos čempionātos un pasākumos ledainajā ūdenī.

"Festivāls notika visaugstākajā organizatoriskajā līmenī. To palīdzēja organizēt Argentīnas valdība ar mērķi popularizēt ziemas peldēšanu pasaulē un norūdīšanos, pievērst uzmanību cilvēka un dabas harmoniskās esamības jautājumiem un cilvēka organisma spējām," skaidro Aleksandrs Jakovļevs.

"Šāds vairāku dienu peldējums starp dažādiem ledājiem bija organizēts pasaules vēsturē pirmo reizi. Šis pasākums ziemas peldētāju pasaulē ieņēma svarīgu vietu un parādīja cik svarīgi apvienot cilvēkus no dažādiem kontinentiem un dažādām pasaules valstīm," precizē Aleksandrs Jakovļevs.

Aleksandrs Jakovļevs atceras, ka ziemas peldēšanas festivāla 1.kārtā dalībnieki Puerto Madero ūdeņos pie Puente de la Mujer tilta peldēja ar karogiem: Austrālijas, Brazīlijas, Čīles, Spānija, Krievijas, Igaunijas, Somijas, Anglijas, Īrijas, Itālijas, Polijas, Čehijas, Dienvidāfrikas, ASV, Zviedrijas un arī Latvijas. Peldētājus sveica pilsētas amatpersonas un valdības pārstāvji, kā arī daudzi Buenos Aires iedzīvotāji un viesi.

Festivāla 2.kārta norisinājās Mendoza provincē, kalnu ezerā Potrerišos (Potrerillos). Vairāk nekā 50 peldētāji, starp kuriem bija arī argentīnas peldētāji, kuri nolēma peldēt ūdenī ar +8°C temperatūru, bija galvenā atrakcija skaistajā kalnu ezerā. Ar 34 glābēju atbalstu tika organizēti 100, 500 un 1000 metru peldējumi.

Festivāla 3.kārta norisinājās Perito Moreno - ledājā, atrodas Nacionālā parkā „Parque Nacional Los Glaciares’’ dienvidaustrumu Argentīnas provincē Santa Cruz, Andu kalnos uz Argentīnas un Čīles robežas. Tas ir - trešā lielākā saldūdens rezerve pasaulē un viens no nozīmīgākajiem tūrisma objektiem Argentīnas Patagonijā. Dalībniekiem tika piedāvāti dažādas ilguma pelddistances, atkarībā no izturības līmeņa. Todien bija lietus un arī ļoti auksts, un Argentino ezers sāka sasalt. Ūdens temperatūra bija +4,94°C.

Pēc peldējumiem aukstā ūdenī visiem dalībniekiem tika dota iespēja dzert karstus dzērienus un šokolādi, speciālajā teltī strādāja sildītāji, lai adaptētos no aukstuma. Uz vietas glābšanas komanda bija uzmanīga pret visu, kas var notikt. Jāatzimē arī tas, ka visu distanču peldētāji savas distances veica pilnībā.


Foto: Roberts Voskāns.

LK 4. posmā peldēšanā uzvar Tolstihs un Magrins, kopējā ieskaitē līderpozīcijas nemainīgas

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas sporta centra “Ezerkarsts” peldbaseinā norisinājās Latvijas kausa 6. posms peldēšanā, kurā pulcējās 200 dalībnieku no visas Latvijas un kur par uzvarētājiem kļuva Dmitrijs Tolstihs junioriem un Ēriks Magrins jauniešiem.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
"Rīdzene" DSN komanda. Foto: LPF.

LČ peldēšanā junioriem labots rekords, Ozolai 5 zelti, Deičmanim un Čurgelim pa četriem

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas U20 čempionātā RBJSS Rīdzene dāmu kvartets labojis nacionālo rekordu 4x50m brīvā stila stafetē, tikmēr komandu ieskaitē uzvaras laurus plūca RBJSS Rīdzene Daugavas SN komanda, kura tādejādi ir triumfējusi visos trijos šīs sezonas vecuma posmu čempionātos. Savukārt ar zelta medaļu klāstu izcēlās rīdziniece Patrīcija Elizabete Ozola, kā arī jelgavnieks Nikolass Deičmans un daugavpilietis Valērijs Čurgelis.