Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Honkongas un Austrālijas rekordists peldēšanā pēkšņā nāvē miris treniņnometnē ASV

Honkongas un Austrālijas rekordists peldēšanā pēkšņā nāvē miris treniņnometnē ASV
Kenets To. Foto: Reuters/Scanpix

Honkongas peldētājs Kenets To 26 gadu vecumā miris treniņnometnē Floridā, pavēstījis Honkongas Sporta institūts (HKSI).

"Bijām dziļi šokēti un apbēdināti, uzzinot par elites peldētāja Keneta To pēkšņu aiziešanu aizsaule," sacīts Sporta institūta paziņojumā. "Viņš kopā ar Floridas Universitātes "Gator Swim Club" veica trīs mēnešu ilgu treniņnometni un pēc treniņa sajutās slikti, tiekot aizvests uz slimnīcu, kurā viņš diemžēl mira."

"Kenets bija lielisks sportists, kuram pieder 17 Honkongas rekordi. Viņš mūsu elites sportistu programmā bija kopš 2016. gada augusta. Viņš bija ārkārtīgi populārs un mīlēts gan komandas biedru, gan sāncenšu vidū. Kenets bija pazīstams kā patiesi izcila persona – silta, smieklu pilna un laipna. Viņa pēkšņā aiziešana vietējam sportam ir milzīgs zaudējums," paziņojumā turpināts. "Izsakām visdziļāko līdzjūtību Keneta ģimenei, komandas biedriem un treneriem."

Honkongā dzimušais To no 2004. līdz 2016. gadam pārstāvēja Austrāliju, 2013. gadā tiekot pie pasaules čempionāta sudraba 4x100 metru stafetē kompleksajā peldējumā garajā baseinā. Tāpat viņa rēķinā ir arī pasaules čempionāta sudrabs 100 metru individuālajā kompleksajā peldējumā īsajā baseinā, kā arī bronza 4x100 stafetē gan brīvajā stilā, gan kompleksajā peldējumā īsajā baseinā. Bez Honkongas rekordiem To pieder arī divi Austrālijas rekordi – 100 un 200 metru kompleksajā peldējumā īsajā baseinā.

Izmantotie resursi:
https://hksi.org.hk/news/elite-swim...


Ķīnas peldētājas. Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules antidopinga aģentūra vēlas neatkarīgu izmeklēšanu Ķīnas peldētāju lietā

LETA. Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) aicina neatkarīgā izmeklēšanā vērtēt lietu, kurā paustas aizdomas par dopinga lietošanas gadījumu Ķīnas peldētāju vidū.
Foto: Roberts Voskāns.

LK 4. posmā peldēšanā uzvar Tolstihs un Magrins, kopējā ieskaitē līderpozīcijas nemainīgas

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas sporta centra “Ezerkarsts” peldbaseinā norisinājās Latvijas kausa 6. posms peldēšanā, kurā pulcējās 200 dalībnieku no visas Latvijas un kur par uzvarētājiem kļuva Dmitrijs Tolstihs junioriem un Ēriks Magrins jauniešiem.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).