Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Hakets atgriežas, PČ mēģinās pārspēt tautieša Torpa sasniegumu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Hakets atgriežas, PČ mēģinās pārspēt tautieša Torpa sasniegumu
Grants Hakets smaida pēc sekmīgās atgriešanās
Foto: AFP / Scanpix

Pieredzējušais austrāliešu peldētājs Grants Hakets (35) gatavojas startēt pasaules čempionātā, kas 24. jūlijā sāksies Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā. Ja austrāliešu stafetes komandas sastāvā Hakets iegūs planētas zeltu, visu laiku peldēšanas medaļu ieskaitē viņš apsteigs titulēto Janu Torpu.

2008. gada oktobrī Grants Hakets beidza peldētāja karjeru, taču šogad atgriezās un veiksmīgi nostartēja Austrālijas čempionātā - bronza 400m brīvajā stilā un ceturtā vieta 200m brīvajā stilā.

2015. gada planētas meistarsacīkstēs Grants Hakets startēs brīvā stila 4x200m stafetē, kur Austrālija būs viena no favorītēm. Pieredzējušais peldētājs cer uz medaļu. "Nav svarīgi, kā tas izskatās uz papīra, rezultāti parādīs. Mums ir daži pieredzējuši puiši, komanda pietiekoši spēcīga un koncentrējusies. Medaļa noteikti ir iespējama," norāda austrāliešu peldēšanas meistars, kurš mērķē arī uz Riodežaneiro olimpiādi.

Vistitulētākais peldētājs Maikls Felpss (30) pasaules čempionātā nestartēs, jo disciplināru apsvērumu dēļ netika iekļauts ASV izlasē. Čempionāta organizatori nosūtījuši viņam ielūgumu ierasties kā goda viesim.

Haketa kontā ir septiņas olimpiskās medaļas, tostarp trīs zelta, kā arī desmit pasaules čempionātu augstākā kaluma godalgas.

Peldēšanas pasaules čempionātu medaļu ieskaite

#peldētājs/peldētāja (valsts)zeltssudrabsbronza
1.Maikls Felpss (ASV)2661
2.Raiens Lohte (ASV)1544
3.Jans Torps (Austrālija)1111
4.Grants Hakets (Austrālija)1062
5.Ārons Pīrsols (ASV)1020
6.Misija Frenklina (ASV)911

Peldēšanas pasaules čempionātu medaļu ieskaitē Grantam Haketam jau pavisam drīz būs iespēja apsteigt slaveno austrālieti Janu Torpu.

Izmantotie resursi:
www.afp.com