Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

14 valstu peldētāji Latvijas čempionātā cīnīsies par ceļazīmēm uz Rio

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

14 valstu peldētāji Latvijas čempionātā cīnīsies par ceļazīmēm uz Rio
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

27.-29. jūnijā Rīgā notiks 92. Latvijas atklātais čempionāts peldēšanā - vienas no pēdējām Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībām, kur par ceļazīmēm uz 2016. gada olimpiskajām spēlēm cīnīsies dalībnieki no 14 valstīm, tostarp arī mūsu peldētāji.

92. Latvijas čempionāts ir nozīmīgas sacensības arī pašmāju sportistiem, jo tieši šajās trīs dienās tiks noskaidrots Latvijas izlases sastāvs dalībai olimpiskajās spēlēs. Atgādināsim, ka par vietu uz Rio joprojām cīnās astoņi Latvijas sportisti, kas ir izpildījuši B kvalifikācijas normatīvus – Uvis Kalniņš, Nikolajs Maskaļenko, Arturs Pesockis, Daniils Bobrovs, Ģirts Feldbergs, Aļona Ribakova, Kristīna Šteina un Gabriela Ņikitina.

"Šis vairs nav vienkārši starptautiska mēroga nacionālais čempionāts, bet gan ļoti nozīmīgas un, iespējams, liktenīgas sacensības daudziem sportistiem, tāpēc organizatoriskais atbildības līmenis ir ļoti augsts. Esam pulcējuši dalībniekus no 14 valstīm, daļai no kuriem būs tikai viens mērķis – kvalificēties RIO, un mēs ceram, ka šāda sportiskā spriedze sniegs pozitīvu uzrāvienu primāri mūsu sportistiem", skaidro LPF ģenerālsekretārs un šo sacensību direktors Aivars Platonovs.

Čempionāts RTU Ķīpsalas peldbaseinā sāksies 27. jūnija rītā plkst. 10:00 ar priekšsacīkstēm 50m br./st., 100m brasā, 200m uz muguras, 100m tauriņstilā un 400m br./st. Savukārt čempionāta pirmās dienas vakara programmā plkst. 17:00 uz starta būs iespējams vērot sacensību finālistus, kas cīnīsies par čempionāta medaļām, kā arī stafešu peldējumus. Arī turpmākajās divās dienās, 28. un 29. jūnijā, čempionāta dalībnieki startēs pēc tās pašas sistēmas – no rīta cīnoties par vietu labāko astotniekā, bet vakarpusē jau par čempionāta medaļām. Kopumā čempionātā tiks sadalīti 32 medaļu komplekti individuālajās distancēs un 6 komplekti stafešu peldējumos.

Plašāka informācija par 92. Latvijas atklāto čempionātu peldēšanā ir pieejama čempionāta oficiālajā mājas lapā LatvianNationals.com. Čempionāta translācija tiešraidē būs pieejama kanālā Sportacentrs.com TV, kā arī interneta portālā. Tiešraides sākums katru dienu 10:00 (priekšsacīkstes) un 17:00 (fināli).

RTU Ķīpsalas peldbaseinu par savu pēdējo olimpiskās kvalifikācijas starta vietu ir izraudzījušies tādi starptautiskajā arēnā pazīstami sportisti kā Eiropas čempionātu finālisti Halime Zulala Zerena un Iskenders Baslakovs (Turcija), pasaules jaunatnes olimpiādes sudraba medaļas ieguvējs Povils Strazds (Lietuva) un Maksims Šemberevs (Azerbaidžāna), kurš 2012. gada Olimpiskajās spēlēs pārstāvēja Ukrainu un izcīnīja augsto 15.vietu 400m kompleksā. Tāpat par ceļa zīmēm uz Rio cīnīsies Ukrainas sportists Dmitro Oseļedecs, Vjetnamas pārstāvis Pauls Le, Armēnijas sportists Miktarjans Vahans, kā arī sportisti no citām valstīm.

Izmantotie resursi:
Latvijas Peldēšanas federācija