Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ņikitina atpaliek no rekorda un Eiropas čempionātā iegūst 32. vietu tauriņstilā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ņikitina atpaliek no rekorda un Eiropas čempionātā iegūst 32. vietu tauriņstilā
Gabriela Ņikitina
Foto: Gints Ivuškāns, f64

LETA. Latvijas peldētāja Gabriela Ņikitina sestdien Kopenhāgenā nedaudz atpalika no valsts rekorda un ieņēma 32. vietu Eiropas čempionātā īsajā baseinā 100 metru tauriņstila distancē.

Ņikitina distanci veica minūtē un 0,92 sekundēs, no pašai piederošā Latvijas rekorda, kuru pirms pieciem gadiem sasniedza Liepājā, atpaliekot trīs sekundes simtdaļas. Viņa savā peldējumā bija piektā ātrākā, bet kopvērtējumā ierindojās 32. vietā 39 dalībnieču konkurencē. Lai tiktu starp 16 pusfinālistēm, Ņikitinai vajadzēja peldēt par 2,3 sekundēm ātrāk.

Tikmēr Daniils Bobrovs 100 metros kompleksajā peldējumā finišēja pēc 56,25 sekundēm, kas viņam deva 43. vietu starp 48 peldētājiem. Arī Bobrovs no pusfināla atpalika par 2,3 sekundēm. Latvijas rekords šajā distancē kopš 2009. gada pieder Andrejam Dūdam un ir 53,74 sekundes.

Jau vēstījām, ka ceturtdien Ņikitina laboja valsts rekordu 50 metru tauriņstila distancē, ieņemot 22. vietu, kas ir līdz šim labākais rezultāts sacensībās no Latvijas peldētājiem. Eiropas čempionātā 25 metru baseinā noslēgsies svētdienai. Tajā Latviju pārstāv trīs sportisti, jo startē arī Nikolajs Maskaļenko.

Izmantotie resursi:
LETA