Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ārkārtas sapulcē izsaka neuzticību LPF prezidentam Ponem

Rolands Eliņš

Ārkārtas sapulcē izsaka neuzticību LPF prezidentam Ponem
Kaspars Pone
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) biedri šodien aizvadītajā ārkārtas sapulcē nobalsoja par federācijas prezidenta Kaspara Pones atstādināšanu no amatu, vēsta ziņu aģentūra LETA. LPF iepriekš bija apstrīdējusi šīs sapulces leģitimitāti.

Balsojumā par neuzticības izteikšanu Kasparam Ponem piedalījās 22 federācijas biedri, un 19 nobalsoja par, kamēr trīs atturējās. Tāpat nobalsots par LPF valdes atstādināšanu, un šajā balsojumā „par” balsoja 21 no 22 biedriem.

LPF valde iepriekš gan bija oficiāli paziņojusi, ka šodienas sapulce un līdz ar to visi tās pieņemtie lēmumi nevar tikt atzīti par leģitīmiem, jo sapulce izsludināta, pārkāpjot federācijas statūtus. LPF norādīja, ka biedru sapulce tiks rīkota trešajā oktobrī, kad arī tiks risināti federācijas darba jautājumi, ieskaitot neuzticības izteikšanu Ponem un LPF valdei.

Savukārt LPF biedri publiskā paziņojumā medijiem informēja, ka šodienas sapulci tomēr uzskata par leģitīmu, bet LPF valdes mēģinājumu aizkavēt sapulces norisi nosauca par „klajas necieņas izrādīšanu pret federācijas biedriem un sabiedrību kopumā”.

Kaspars Pone plašākas publikas redzeslokā nonāca Rio olimpisko spēļu laikā, kad izrādījās, ka peldētājas Aļonas Ribakovas treneris nav devies uz olimpiādi, kamēr LPF prezidents delegācijas sastāvā ticis iekļauts, turklāt ar trenera akreditāciju. Vairāki LPF biedri publiski nosodīja ne tikai radušos situāciju, bet arī Pones mēģinājumus paskaidrot savu rīcību un situāciju, kas izraisīja plašu pretreakciju. LPF biedri tāpat pārmeta Ponem svarīgu lēmumu pieņemšanu bez federācijas biedru viedokļa uzklausīšanas un autoritāru metožu izmantošanu federācijas pārvaldē.

Izmantotie resursi:
Nacionālā informācija aģentūra LETA
LPF atkārtots paziņojums par biedru ārkartas...

  +1 [+] [-]

, 2016-09-16 17:02, pirms 8 gadiem
Aizies garaja
Apskatijos. Federacija kopa 56 biedri. 22 piedalas, nobalso pret 19.
3.oktobri atlikusie 34 nolems neko nemainit.
Mums jau ir 2 svarcelsanas federacijas.
Latviesi😊

     [+] [-]

, 2016-09-16 17:57, pirms 8 gadiem
šitā mierīgi varēja Vrublevski, būtu divi LOKI!

     [+] [-]

, 2016-09-16 18:43, pirms 8 gadiem
Kārta hokeja federācijai

     [+] [-]

, 2016-09-16 21:09, pirms 8 gadiem
Šodien tak pilnmēness

     [+] [-]

, 2016-09-16 22:47, pirms 8 gadiem
Tā nu mums te iet... Redzēs, kas būs 3 . oktobrī. Pārāk daudz valdīt gribētāju.