Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Septiņi Latvijas peldētāji Londonā cīnīsies par Rio normatīviem

Rolands Eliņš

Septiņi Latvijas peldētāji Londonā cīnīsies par Rio normatīviem
Nikolajs Maskaļenko
Foto: Swimming.lv

Šodien, 16. maijā, Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā tiks dots pirmais starts kontinenta nozīmīgākajām sacensībām peldēšanā - 33. LEN Eiropas čempionātam, kurā Latviju pārstāvēs septiņi sportisti.

Latviju vienās no lielākajām Rio olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās pārstāvēs septiņi sportisti – Aļona Ribakova, Gabriela Ņikitina, Kristina Silvia Šteina, Nikolajs Maskaļenko, Daniils Bobrovs, Ģirts Feldbergs un Pāvels Vilcāns. LPF kvalifikācijas normatīvus startam čempionātā bija izpildījis arī Arturs Pesockis, tomēr viņa dalība ir atsaukta sportista traumas dēļ.

Čempionāta pirmajā dienā peldbaseinā varēs redzēt teju visus Latvijas sportistus – 50m tauriņstilā uz starta izies Gabriela Ņikitina, 100m uz muguras startēs Ģirts Feldbergs un Pāvels Vilcāns, bet 100m brasā par vietām pusfinālā cīnīsies Nikolajs Maskaļenko un Daniils Bobrovs. Pāvelam Vilcānam pirmajā dienā starts arī 50m tauriņstila priekšpeldējumos.

Čempionāta turpmākajās dienās mūsu sportisti startēs 100m brasā (Aļona Ribakova), 100m br./st. (Gabriela Ņikitina), 200m brasā (Daniils Bobrovs, Aļona Ribakova), 100m uz muguras (Kristina Šteina), 50m uz muguras (Pāvels Vilcāns, Ģirts Feldbergs, Kristina Šteina), 200m uz muguras (Kristina Šteina), 50m brasā (Nikolajs Maskaļenko), kā arī 50m br./st. (Kristīna Šteina un Gabriela Ņikitina).

Latvijas delegāciju šajā čempionātā pavada trīs treneri - Jeļena Solovjova un Germans Jakubovskis un Sergejs Kiseļovs, savukārt sacensību tiesnešu rindās pirmo reizi šāda mēroga sacensībās Latviju pārstāvēs divi delegāti – Aivars Platonovs un Ģirts Treiguts.

Atgādināsim, ka Eiropas čempionāts vienlaikus ir arī vienas no nozīmīgākajām XXXI Vasaras Olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības, kurās sportistiem ir iespējams izpildīt FINA noteiktos kvalifikācijas normatīvus.

Šogad Eiropas čempionātā piedalās teju 1000 dalībnieku no 49 valstīm, kas ir jauns čempionātu rekords.
Eiropas čempionāta peldēšanas sacensības tiks translētas arī interneta tiešraidē, kas būs pieejama dailymotion.com lapā. Savukārt detalizētāka informācija par sacensību norisi, starta protokoli un rezultāti ir pieejami LEN oficiālajā sacensību lapā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Peldēšanas federācija

     [+] [-]

, 2016-05-16 22:07, pirms 8 gadiem
G.Nikitinai 33 vieta 45 dalibniecu viduu 50m taurinstilaa.P.Vilcanam 50 vieta no 51 dalibnieka 100m uz muguras,G.Feldbergam 32 vieta.D.Bobrovs un N.Moskalenko 100m brass attieciigi 38 un 49-50 vieta no 61 dalbnieka.P.Vilcanam 50m taurinstilaa 54 vieta no 62 dalibniekiem.