Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Talantīgajai Maļukai jauns Latvijas rekords arī 200 metru kompleksajā peldējumā

Agris Suveizda

Talantīgajai Maļukai jauns Latvijas rekords arī 200 metru kompleksajā peldējumā
Ieva Maļuka
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

LETA. Talantīgā Latvijas peldētāja Ieva Maļuka svētdien Rīgā Ziemeļvalstu Jaunatnes čempionāta ietvaros uzstādīja jaunu valsts rekordu 200 metru distances kompleksajā peldējumā.

Maļuka 200 metru 50 metru baseinā veica divās minūtēs un 19,77 sekundēs, labojot pašas piederošo valsts rekordu. Iepriekšējo labāko rezultātu latviete sasniedza maijā, kad finišēja pēc divām minūtēm un 21,11 sekundēm. Latvijas sportiste svētdien arī kļuva par 100 metru kompleksās distances uzvarētāju, tuvāko sekotāju apsteidzot par vairāk nekā četrām sekundēm. Sestdien Maļuka kļuva par uzvarētāju 100 metru brīvā stila distancē.

Individuālajās distancēs tikai 15 gadus vecajai Maļukai pieder Latvijas rekordi arī 100 un 200 metru brīvā stila distancēs, kamēr 25 metru baseinā viņa ir rekordiste 200 metru brīvajā stilā. Tikmēr citās disciplīnās Latvijas sportisti par medaļām necīnījās. 100 metru brasā puišiem sestais bija Rihards Kahanovičs, kamēr 200 metros uz muguras astoto pozīciju ieguva Kristaps Miķelsons. Savukārt septīto vietu Latvijas meiteņu stafetes komanda ar Maļuku, Aneti Meju Kalnieti, Sabīni Mariju Laipnieci un Zelmu Mālmani ieguva 4x200 metru brīvā stila stafetē.

Pirms tam šonedēļ Lietuvā 100 metru kompleksā jaunu Latvijas rekordu 25 metru peldbaseinā sasniedza Arina Baikova, kura šo distanci veica vienā minūtē un 02,22 sekundēs, kļūstot par kaimiņvalsts čempioni. Iepriekšējais rekords piederēja tieši Maļukai - viena minūte un 02,64 sekundes. Ziemeļvalstu Jaunatnes čempionāts ir reģiona vērienīgākās un nozīmīgākās jauniešu sacensības, kurās piedalās visas deviņas Ziemeļvalstu Peldēšanas federācijas dalībvalstis - Dānija, Somija, Norvēģija, Zviedrija, Islande, Fēru salas, Latvija, Lietuva, Igaunija, kā arī īpaši ielūgtās komandas, kas šogad ir Nīderlandes un Šveices jauniešu izlases.

Čempionāta programma sastāv no trīs sesijām un tajā ir iekļautas visas 32 olimpiskās distances. Uzvarētājs tiks noskaidrots pēc viena starta noteikumiem. Latvijas komandas sastāvā ir iekļauti 40 sportisti.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja