Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ņikitina Eiropas čempionātā labo Latvijas rekordu 50 metros tauriņstilā, taču pusfinālā netiek

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ņikitina Eiropas čempionātā labo Latvijas rekordu 50 metros tauriņstilā, taču pusfinālā netiek
Gabriela Ņikitina
Foto: Gints Ivuškāns/F64

LETA. Latvijas peldētāja Gabriela Ņikitina ceturtdien Dānijas galvaspilsētā, kur norisinās Eiropas čempionāts (EČ) 25 metru jeb īsajā baseinā, laboja valsts rekordu 50 metru tauriņstila distancē, taču ar to bija par maz, lai tiktu pusfinālā, jo sportiste ieņēma 22. vietu.

Ņikitina priekšsacīkstēs distanci veica 26,65 sekundēs, par četrām simtdaļām uzlabojot vien novembra sākumā "Rīgas Sprints" sacensībās uzstādīto sev piederošo Latvijas rekordu. Distances kopvērtējumā Ņikitina ieņēma 22. vietu, no tikšanas pusfinālā, kurā tika 16 ātrākās, atpaliekot par 0,35 sekundēm.

Tikmēr priekšsacīkstēs labākā bija nīderlandiete Ranomi Kromovidjojo, kura finišēja pēc 25,31 sekundes. Šajā distancē startēja 47 peldētājas.

Tikmēr 200 metros brasā vīriešiem Daniils Bobrovs ierindojās 24.vietā 33 dalībnieku konkurencē. Bobrovs, kuram starp visiem dalībniekiem pirms šīm sacensībām bija 16.labākais rezultāts, distanci veica divās minūtēs un 9,92 sekundēs, bet lai tiktu starp astoņiem finālistiem, vajadzēja peldēt par 3,73 sekundēm ātrāk. Ātrākais priekšsacīkstēs bija Kirils Prigoda no Krievijas, kurš finišēja pēc divām minūtēm un 3,38 sekundēm.

Zīmīgi, ka Bobrovs novembrī "Rīgas Sprints" sacensībās šajā distancē laboja gandrīz 20 gadus senu Latvijas rekordu, finišējot divās minūtēs un 8,54 sekundēs. Viņš par 2,10 sekundēm pārspēja Valērijam Kalmikovam kopš 1998.gada marta piederējušu rezultātu. Tobrīd tas bija senākais Latvijas rekords vīriešiem, bet dāmām vēl saglabājies kopš 1981.gada jūlija nepārspēts Vikas Jursones rekords 200 metros tauriņstilā, kurš tika sasniegts "garajā ūdenī", bet skaitās valsts labākais sasniegums gan 50 metru, gan arī 25 metru baseinā.

Jau vēstīts, ka Bobrovs trešdien Eiropas čempionātā ieņēma 47.vietu 50 metros brasā, savukārt Nikolajs Maskaļenko šajā pat distancē bija trīs pozīcijas augstāk. Eiropas čempionātā 25 metru baseinā risināsies līdz svētdienai.

Izmantotie resursi:
LETA